Stadskwartier

Stadskwartier Rijssen, waar woonzorg ‘Net als thuis’ voelt

Stadskwartier Rijssen, Watermolen 57, 7461 AZ Rijssen

Kleine, zelfstandige zorgteams zorgen voor een vertrouwde, veilige en persoonlijke sfeer. Centraal staat de vraag: hoe kan iets persoonlijker, simpeler, prettiger en meer naar de zin van de bewoner georganiseerd worden? Medewerkers kijken samen met bewoners, familie en vrijwilligers naar oplossingen en helpen bewoners zoveel mogelijk het leven te leiden dat zij willen. Het uitgangspunt hierbij is dat het ‘net als thuis’ moet zijn. Veilig, vertrouwd en gezellig.

Wat vindt u binnen Stadskwartier?

Afdelingen De Borkeld, Opbroek, Weijerd, 't Schild (psychogeriatrie)
Stadskwartier biedt plaats aan 32 dementerende ouderen, verdeeld over vier afdelingen. Door de kleine afdelingen, vaste zorgmedewerkers en een herkenbare omgeving voelt het wonen veilig en vertrouwd. U bepaalt als bewoner zoveel mogelijk zelf: hoe laat u opstaat, wat u gaat eten, hoe laat u wilt eten e.d. De medewerkers helpen u waar nodig en begeleiden u om u zoveel mogelijk het leven te kunnen laten leiden dat u wilt. Mantelzorgers worden uitgenodigd om veel mee te doen met het dagelijks leven, evenals vrijwilligers.

Afdeling Watermolen (somatiek)
Op afdeling Watermolen wordt verpleeghuiszorg geleverd aan 8 bewoners met lichamelijke zorg. U heeft hier een eigen appartement, met aparte slaap- en badkamer. Door de persoonlijke band tussen u en uw vaste zorgteam richten we uw zorg optimaal in. Met als doel u te ondersteunen en u zoveel mogelijk uw leven naar eigen keuze te laten leiden. Dat betekent veel keuzevrijheid, bijvoorbeeld met betrekking tot het eten en de inrichting van de eigen kamer.

Dagactiviteiten Stadskwartier
ZorgAccent biedt u de mogelijkheid om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen: bijvoorbeeld door deelname aan dagactiviteiten. Bij de dagactiviteiten ligt de nadruk op het bevorderen of behouden van de zelfredzaamheid. Welke activiteit u gaat doen is afhankelijk van uw wensen, interesses en indicatie. Het belangrijkste is dat u geniet, zich gewaardeerd voelt, sociale contacten opdoet en dat u een dagritme heeft. Bovendien kan uw deelname aan de dagactiviteiten een verlichting betekenen van de taken van uw mantelzorger.

ZorgAccent Thuiszorgwijkteam Rijssen Oosterhof
Dit team is een klein, vast team van gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden. Zij leveren persoonlijke thuiszorg, afgestemd op uw wensen en wat u nodig heeft. Zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen met zo min mogelijk verschillende zorgverleners over de vloer. U kunt direct bij hen terecht voor: hulp bij wassen/aankleden, wondzorg, stomazorg, medicatiebeheer, injecties, ondersteuning bij ziekteproces, ondersteunende begeleiding enz. Ook kunnen zij, indien nodig, rechtstreeks hulpmiddelen (rollatoren, rolstoelen, krukken) voor u aanvragen. Zij zijn rechtstreeks te bereiken via 06 20 32 44 78 (7.00 - 23.00 uur), klik hier voor de contactgegevens.

Onze visie 

Hoe beter de band is tussen zorgverleners, bewoner en familie, des te beter de zorg kan aansluiten bij de wensen van de bewoner. Daarom kiest ZorgAccent ervoor om te werken in kleinere, vaste zorgteams die persoonsgericht werken en alle zorgtaken uitvoeren. Bij het zoeken naar andere wijzen van organiseren staat steeds de vraag ‘hoe zou ik het thuis oplossen’ centraal? Ons streven is minder verstikkende regels en meer leef- en werkruimte. Een omgeving waar zorg persoonlijk en vertrouwd voelt. Net als thuis.

Film: rondleiding door het Stadskwartier

Deze film laat zien hoe er in de bouw en zorg rekening wordt gehouden met het beschadigde brein van de dementerende bewoner.
Bekijk hier een impressie van de rondleiding.
De lange versie van de rondleiding kunt u hier bekijken. 

Deel of stuur door: