Natuurhuus Krönnenzommer, teumt nog effen

Onderwerp: overig

ZorgAccent ontwikkelt in samenwerking met bureau Buitenzin een Natuurhuus op het terrein van Krönnenzommer. Onderdeel hiervan is onder meer een museum over de geschiedenis van het Sanatorium, beweeg- en belevingsmogelijkheden, een chocoladefabriek en een kweek- en moestuin.

Natuurhuus Krönnenzommer, teumt nog effen

De zin Krönnenzommer, teumt nog effen, waarmee Johanna van Buren haar gedicht over Krönnenzommer begint, betekent zoveel als: Nazomer, blijf nog even zodat we van je kunnen genieten. Al enkele jaren denken medewerkers van ZorgAccent, locatie Krönnenzommer na over hoe zij dit prachtige terrein weer kunnen laten opbloeien. Dit resulteerde al in een tuinplan, ontwikkeld door medewerkers van de Homoet, de werkplaats voor Korsakov cliënten.

Glans

Van oudsher een sanatorium, bevinden zich op het terrein nu een Hospice, een revalidatie- en aantal verpleeghuislocaties van de vier expertises die ZorgAccent in huis heeft: Dementie, Korsakov, Revalidatie en Gerontopsychiatrie. Deze zijn ondergebracht in prachtige monumentale panden. Toch bevinden zich op het terrein ook diverse leegstaande panden en braakliggende delen. Het Natuurhuus moet hier weer glans aangeven, zoals Johanna van Buren in de tweede zin van haar gedicht schrijft: ‘Oewen glaans is oons zoo leef….’

Het project

Het plan bestaat uit twee onderdelen; enerzijds het ontwikkelen van beweging- en belevingsmogelijkheden verdeeld over het terrein, anderzijds biedt het plan educatiemogelijkheden over natuur, cultuur, milieu en historie voor en met bewoners, familie, vrijwilligers, gasten en (oud)medewerkers van ZorgAccent. Met dit project wil ZorgAccent de verbinding met de gemeenschap versterken; sportieve natuurliefhebbers, cultuursnuivers, verenigingen en het bedrijfsleven; voor elk wat wils!

Lees minder Lees meer
Deel of stuur door: