Hallo Overgang!

Ooit iets geleerd over de overgang?
Sleebos.informeel

IMG_0045

De impact van de overgang als levensfase, wordt nog wel eens onderschat. Naast opvliegers zijn het ook slapeloosheid, gewrichtsklachten, stemmingswisselingen en een onregelmatige menstruatie die deze periode zo verwarrend maken. De meeste vrouwen kregen vroeger voorlichting over de menstruatie en tijdens de zwangerschap werd je van A tot Z begeleid. En dan: na je 40e beginnen de hormonen te schommelen en ervaar je klachten waarover niemand ooit iets heeft verteld. Jeannet Sleebos is overgangsconsulente met een praktijk in Almelo en Hengelo. Ze adviseert ook vrouwen die vervroegd in de overgang komen. Dit kan komen door een operatie, chemotherapie, bestraling of door een behandeling bij borstkanker. Goede advisering en begeleiding zijn dan heel belangrijk.

Praat over de overgang, Juist nu!

Deel je ervaringen over de overgang met partner, moeder of met vriendinnen. Dus heeft u klachten? Praat erover en doe er wat mee! Voor iedere vrouw in de overgang is er een passende oplossing en advies  op maat!

Wat kan een overgangsconsulente voor u betekenen?

De overgangsconsulente kijkt samen met u naar uw overgangsklachten. Wat is er nu aan te doen en wat op een langer termijn. Ze geeft informatie over de overgang, tips over voeding, en bekijkt welke beweging bij u past. In sommige situaties is medicatie nodig. Na een aantal weken is er vaak al resultaat te merken. Je leert je lichaam kennen en weet wat de overgang met zich meebrengt.
De overgangsklachten veranderen en verminderen.

Ervaring van Anja

Anja (55 jaar) werd jarenlang geplaagd door opvliegers, vergeetachtigheid en nachtelijk transpireren. Daarnaast kreeg ze last van huilbuien. Ook had ze constant het gevoel een hoofd vol ‘watten’ te hebben. Anja werkte in het middelbaar onderwijs, maar kon daar niet goed meer functioneren. Dit resulteerde zelfs in het opzeggen van haar baan. Na advies en hulp op maat van Jeannet, begon Anja langzaam  weer op te krabbelen. Ze begrijpt nu waar de oorzaak ligt van haar klachten. Inmiddels is ze gelukkig met zichzelf en is ze terug in het onderwijs. Anja voelt zich weer helemaal ‘happy’.

Vergoedingen spreekuur van een overgangsconsulent?

ZorgAccent heeft een samenwerking met Menzis, Univé en Zilveren Kruis. U ontvangt vergoedingen voor het spreekuur van de overgangsconsulente vanuit de aanvullende verzekering.
Bent u lid van ZorgAccent, maak dan gebruik van de collectiviteitkortingen voor basis en aanvullende pakketten. Informeer hiernaar bij de eigen zorgverzekering.

Menzis: vergoeding vanuit de aanvullende verzekering ExtraVerzorgd 2 met maximaal €200 per jaar
Univé: vergoeding vanuit de aanvullende verzekering € 200 (vanuit budget preventie)
Zilveren Kruis: vergoeding vanuit het aanvullend pakket 3 Sterren € 115 per jaar

Afspraak maken met de overgangsconsulente?

Contactpersoon:   Jeannet Sleebos. T. 06 30372438 E. jeannetsleebos@gmail.com
Praktijk Almelo: Drakensteijn 83
Praktijk Hengelo: Berlijnstraat 8

Bent u lid van ZorgAccent, maak dan gebruik van de collectiviteitkortingen voor basis en aanvullende pakketten. Informeer hiernaar bij de eigen zorgverzekering.
Bent u nog geen lid en wilt u genieten van de voordelen? Klik dan hier om lid te worden.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer