Zoeken
Lees voor

Wijkverpleging Team Geesteren

Met onze kennis en ervaring vanuit het wijkgericht werken, streven wij de beste zorg te leveren voor onze cliënten aan huis.

Welkom op de website van wijkteam Geesteren, onderdeel van ZorgAccent Wijkverpleging. Ons team bestaat uit ervaren en gemotiveerde verzorgende ig-ers, verpleegkundigen en wijkverpleegkundigen. Daarnaast wordt ons team versterkt met flex-collega’s die flexibel inzetbaar zijn.

Wijkverpleging Team Geesteren

Wat is onze visie?

ZorgAccent werkt met kleine, zelfsturende teams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor uw verzorging en verpleging. Hierdoor kent u onze zorgverleners beter en wij u. Door de kleinschaligheid van de teams krijgt u vaak dezelfde vertrouwde zorgverleners over de vloer. Het wijkteam denkt met u mee, adviseert en zoekt waar nodig samen met u en uw mantelzorgers naar oplossingen. Uw eerste verantwoordelijke verzorgende/verpleegkundige coördineert uw zorg en houdt contact met uw huisarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners bij u in de buurt.

Bij ons staat de cliënt centraal. Wij bieden zorg aan cliënten volgens de werkwijze van het wijkgericht werken. Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden, zodat u zo lang mogelijk verantwoord thuis kunt blijven wonen. Of het nu gaat om zorg, advies, ondersteuning of andere hulpvragen, wij denken in mogelijkheden. Ons team is zelfsturend, wat maakt dat wij snel kunnen handelen. We zijn werkzaam vanuit de pastorie, in hartje Geesteren!

Wijkverpleging regelt indicatie

Voor het inzetten van zorg vanuit ons wijkteam heeft u een indicatie nodig. Wij regelen dit voor u! De intaker beoordeeld welke zorg en hoeveel zorg u nodig heeft. Dit doet hij/zij in overleg met u en uw familieleden. De wijkverpleegkundige regelt de indicatie hiervoor. Deze indicatie geeft u recht op vergoeding vanuit de zorgverzekeringswet. Uitgangspunt hierbij is dat u zich (weer) zo goed mogelijk zelf kunt redden.

Moet u een eigen bijdrage betalen?

Nee, u betaalt niets extra. Wijkverpleging zit in het basispakket van de zorgverzekering. Iedereen betaalt hiervoor via de maandelijkse premie aan de zorgverzekeraar. Voor wijkverpleging geldt géén eigen risico en géén eigen bijdrage. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om zorg bij ons in te kopen middels een persoonsgebonden budget (pgb).

Welke hulp bij de zorg kunt u van ons verwachten?

Wijkverpleging Geesteren biedt zorg op maat, want ieder persoon heeft weer andere zorgbehoeften. We bieden onder andere hulp bij:

 • Wassen, aankleden, douchen en toiletbezoek.
 • Ondersteunen en adviezen geven bij zaken rondom eten, drinken en bijvoeding en sondevoeding (in samenwerking met de dietiste of huisarts/specialist).
 • Steunkousen aan- en uittrekken, helpen bij zwachtelen.
 • In en uit het bed komen.
 • Medicatie aanreiken, ogen druppelen, zalven etc.
 • Verpleegkundige zorg, zoals stoma-, wondzorg en injecties (bijvoorbeeld insuline).
 • Zorg na ziekenhuisopname.
 • Aanbrengen van hulpmiddelen en protheses.
 • Terminale/palliatieve zorg.
 • Nachtzorg (slaap en waakdiensten).

Misschien heeft u ons al in de wijk zien rondrijden?

De kwaliteiten van ons team

De wijkverpleegkundigen zijn de netwerkers in ons team. Mede door de korte lijnen die zij onderhouden tussen de eerste en tweedelijns hulpverleners (huisartsen/ziekenhuizen), kunnen zij snel en doelgericht de juiste wegen bewandelen om goede zorg bij u in te zetten. Ons wijkteam heeft hier een actieve bijdrage in en ieders kwaliteiten worden daarbij benut. Wij zijn en blijven actief bezig met het onderhouden van de goede relaties met de huisartsen en andere disciplines in Geesteren, zodat een goede samenwerking gewaarborgd blijft.

In samenwerking met andere zorgverleners en instanties bieden we de volgende mogelijkheden:

 • Palliatieve zorg vanuit Hospice Geesteren. In samenwerking met de vrijwilligers kunnen we verpleegkundige zorg leveren in een woonsetting, waarbij 24 uur per dag iemand bij u aanwezig is. Adres: Dorpsstraat 10b te Geesteren. Voor meer info kunt u bellen naar tel. (0546)63 13 38 of email: info@hospicegeesteren.nl.
 • Prikpost van de Medlon. U kunt hier bloed laten prikken voor o.a. ziekenhuisonderzoek en bloedstolling. De Medlon is aanwezig in De Aanleg 17 te Geesteren op dinsdag t/m vrijdag van 07.30 – 9.30 uur.
 • INR-zelfmeting trombose. Ontvangt u wijkverpleging van team Geesteren en moet u uw bloedstolling laten meten? Dan kunt u bij ons terecht voor de inr-zelfmeting (vingerprik). Deze is minder ingrijpend dan bloed afnemen middels een buisje. Wij zijn hierin geschoold door de Medlon en werken nauw samen. Middels directe lijnen krijgt u dezelfde dag de trombose kaart nog in huis.
 • Project Open eettafel. Stichting Welzijn Ouderen organiseert de Open eettafel bij De Aanleg in Geesteren. Elke dinsdag en donderdag vindt dit plaats om 12.00 uur. U kunt zich opgeven bij de Stichting Welzijn Ouderen (tel. (0546) 62 27 88 of per email: info@welzijn-tubbergen.nl).
 • Noaberteam Geesteren. U kunt hier terecht voor vragen, klachten of problemen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en veiligheid in Geesteren. Het spreekuur is elke dinsdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur (op de even weken). Locatie, De Aanleg te Geesteren.
 • Advies en behandeling van wonden door eigen wondverpleegkundige in nauw overleg met uw huisarts en afdeling dermatologie ZGT.
 • Persoonsalarmering. Wij bieden de mogelijkheid voor een persoonsalarmering met professionele zorgopvolging. Hierdoor kunt u gebruik maken van een alarm met de zekerheid dat er bij problemen binnen een halfuur een zorgverlener bij u is. U kunt hiervoor contact opnemen met de Stichting Welzijn Ouderen te Tubbergen (telefoon: 0546-622788 of per email: alarmering@welzijn-tubbergen.nl) of informeer bij ons over de mogelijkheden.
 • Uitleenpunt hulpmiddelen. Voor uw hulpmiddelen (maar ook voor advies en zorg) kunt u bij ons terecht. We hebben een kleine uitleen met aantal artikelen direct op voorraad. Indien u meerdere artikelen nodig heeft, regelen we dit samen met u. Wij zorgen ervoor dat u uw hulpmiddelen thuis bezorgd krijgt en dat deze ook weer bij u thuis opgehaald worden. Artikelen kunnen bij ons tevens weer retour. Locatie: Vriezenveenseweg 2, Geesteren. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 11.00 – 12.00 uur. Telefoonnummer: 06 12 99 19 26.
 • Bent u lid van ZorgAccent ledenservice?
  Dan kunt u in veel gevallen korting krijgen op koopartikelen en loophulpmiddelen gratis lenen voor een halfjaar! U kunt informeren naar de mogelijkheden via tel. 0900  0678, afdeling ZorgAccent PLUS.

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer