Wijkverpleging Team Wierden Zuid

Onderwerp: locaties

Wijkverpleging Team Wierden Zuid

Welkom op onze website. Wij zijn Wijkteam Wierden Zuid van ZorgAccent. Ons team bestaat uit 10 personen. Wij werken als wijkgericht team vanuit het Kulturhus Irene in Notter dichtbij de client. Ons werkgebied omvat een gedeelte van Wierden, Ypelo, Rectum, Zuna en Notter. Als team willen wij ook graag voor u klaar staan!

Onze visie

Bij ons staat de cliënt centraal. Wij bieden zorg aan cliënten volgens de werkwijze van het wijkgericht werken. Wij kijken samen met u naar uw wensen en mogelijkheden, zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven leven op de wijze zoals u dat wilt. Of het nu gaat om zorg, advies, ondersteuning of andere hulpvragen, wij denken in mogelijkheden. Ons team is zelfsturend wat maakt dat wij snel kunnen handelen. Dezelfde dag kunnen we de zorg bij de client nog inzetten. We zijn werkzaam vanuit het Kulturhus Irene, waardoor wij dichtbij onze clienten zijn en weten wat er in ons werkgebied leeft.

Wij zijn een wijkgericht team, en dat houdt in:

 • 24-uurs zorg;
 • één aanspreekpunt;
 • een vast thuiszorgteam, dus vaste hulpverleners;
 • persoonlijke zorg, afgestemd op iemands wensen;
 • zonodig hebben wij nauw contact met de huisarts;
 • wij kunnen, indien nodig, hulpmiddelen aanvragen;
 • directe zorg op tijden die gewenst zijn: geen wachtlijsten;
 • korte lijnen, wij hebben nauw contact met andere discipines. Zoals: fysiotherapeuten, huisartsen, ergotherapeuten, welzijnsorganisaties, specialisten, etc.;
 • wij kennen de buurt en de mogelijkheden;
 • wij proberen ervoor te zorgen dat iemand zolang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen;
 • beeldzorg, beeldbellen met een verzorgende of verpleegkundige op een afgesproken tijdstip.

Open spreekuur

Vanaf 2013 hebben wij elke donderdag van 10.30u t/m 11.30u een open spreekuur waarop u met al onze vragen bij ons kunt komen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen wij uw vragen beantwoorden. Maar u kunt altijd ook zo eens langskomen. U bent van harte welkom!

Personenalarmering 

Het is ook mogelijk om personenalarmering aan te vragen. Wij werken hierin samen met Stichting de Welle. Het aanmelden hiervoor gaat ook via Stichting de Welle. U kunt contact opnemen via 0548-638810. Hier kunt u desgewenst alle informatie krijgen over het alarmsysteem. Als een persoonalarmering iets voor u is kunt u een afspraak maken om vragen te stellen m.b.t. de huur, contactpersonen, plaatsing, etc. Maar ook bij ons kunt u met uw vraag terecht.

Vakantie?

Gaat u op vakantie in ons werkgebied, wij kunnen zorg velenen aan u.

Voor verdere informatie zie onderstaand telefoon nummer.

Hoe kunt u ons bereiken?

Wij zijn bereikbaar op tel.: 06-13278810 (van 7.00u t/m 23.00u)

Krijgt u geen gehoor, belt u dan naar 0900-0678 en vraag naar Wijkteam Wierden Zuid. Het 0900-0678- nummer is 24 uur bereikbaar (lokaal tarief).

Deel of stuur door: