Wijkverpleging Team Geesteren

Onderwerp: locaties

Wijkverpleging Team Geesteren

Welkom op de website van wijkteam Geesteren, onderdeel van ZorgAccent Wijkverpleging. Met onze kennis en ervaring vanuit het wijkgericht werken, streven wij de beste zorg te leveren voor onze cliënten aan huis.

Wat is onze visie?

ZorgAccent werkt met kleine, zelfsturende teams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor uw verzorging en verpleging. Hierdoor kent u onze zorgverleners beter en wij u. Door de kleinschaligheid van de teams krijgt u vaak dezelfde vertrouwde zorgverleners over de vloer. Het wijkteam denkt met u mee, adviseert en zoekt waar nodig samen met u en uw mantelzorgers naar oplossingen. Uw eerste verantwoordelijke verzorgende/verpleegkundige coördineert uw zorg en houdt contact met uw huisarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners bij u in de buurt.

Bij ons staat de cliënt centraal. Wij bieden zorg aan cliënten volgens de werkwijze van het wijkgericht werken. Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden, zodat u zo lang mogelijk verantwoord thuis kunt blijven wonen. Of het nu gaat om zorg, advies, ondersteuning of andere hulpvragen, wij denken in mogelijkheden. Ons team is zelfsturend, wat maakt dat wij snel kunnen handelen. We zijn werkzaam vanuit de pastorie, in hartje Geesteren!

Vertrouwd en bij u in de buurt!

Ons team bestaat uit een aantal ervaren en gemotiveerde verzorgende ig-ers, verpleegkundigen en wijkverpleegkundigen. Ons team word daarnaast  verrijkt met enkele gemotiveerde kleincontracters die flexibel inzetbaar zijn.

Misschien heeft u ons al in de wijk zien rondrijden?

 
 

De kwaliteiten van ons team

De wijkverpleegkundigen zijn de netwerkers in ons team. Mede door de korte lijnen die zij onderhouden tussen de eerste en tweedelijns hulpverleners (huisartsen/ziekenhuizen), kunnen zij snel en doelgericht de juiste wegen bewandelen om goede zorg bij u in te zetten. Ons wijkteam heeft hier een actieve bijdrage in en ieders kwaliteiten worden daarbij benut. Wij zijn en blijven actief bezig met het onderhouden van de goede relaties met de huisartsen en andere disciplines in Geesteren, zodat een goede samenwerking gewaarborgd blijft.

Wijkverpleging regelt indicatie

Voor het inzetten van zorg vanuit ons wijkteam heeft u een indicatie nodig. Wij regelen dit voor u! De intaker beoordeeld welke zorg en hoeveel zorg u nodig heeft. Dit doet hij/zij in overleg met u en uw familieleden. De wijkverpleegkundige regelt de indicatie hiervoor. Deze indicatie geeft u recht op vergoeding vanuit de zorgverzekeringswet. Uitgangspunt hierbij is dat u zich (weer) zo goed mogelijk zelf kunt redden.

Moet u een eigen bijdrage betalen?

Nee, u betaalt niets extra. Wijkverpleging zit in het basispakket van de zorgverzekering. Iedereen betaalt hiervoor via de maandelijkse premie aan de zorgverzekeraar. Voor wijkverpleging geldt géén eigen risico en géén eigen bijdrage. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om zorg bij ons in te kopen middels een persoonsgebonden budget (pgb).

Welke hulp bij de zorg kunt u van ons verwachten?

Wijkverpleging Geesteren biedt zorg op maat, want ieder persoon heeft weer andere zorgbehoeften. We bieden onder andere hulp bij:

 • Wassen, aankleden, douchen en toiletbezoek.
 • Ondersteunen en adviezen geven bij zaken rondom eten, drinken en bijvoeding en sondevoeding (in samenwerking met de dietiste of huisarts/specialist).
 • Steunkousen aan- en uittrekken, helpen bij zwachtelen.
 • In en uit het bed komen.
 • Medicatie aanreiken, ogen druppelen, zalven etc.
 • Verpleegkundige zorg, zoals stoma-, wondzorg en injecties (bijvoorbeeld insuline).
 • Zorg na ziekenhuisopname.
 • Aanbrengen van hulpmiddelen en protheses.
 • Terminale/palliatieve zorg.
 • Nachtzorg (slaap en waakdiensten).

 

In samenwerking met andere zorgverleners en instanties bieden we de volgende mogelijkheden:

 • Palliatieve zorg vanuit Hospice Geesteren. In samenwerking met de vrijwilligers kunnen we verpleegkundige zorg leveren in een woonsetting, waarbij 24 uur per dag iemand bij u aanwezig is. Adres: Dorpsstraat 10b te Geesteren. Voor meer info kunt u bellen naar tel. 0546- 631 338 of email: info@hospicegeesteren.nl.
 • Prikpost van de Medlon. U kunt hier bloed laten prikken voor o.a. ziekenhuisonderzoek en bloedstolling. De Medlon is aanwezig in De Aanleg 17 te Geesteren op dinsdag t/m vrijdag van 07.30 - 9.30 uur.
 • INR-zelfmeting trombose. Ontvangt u wijkverpleging van team Geesteren en moet u uw bloedstolling laten meten? Dan kunt u bij ons terecht voor de inr-zelfmeting (vingerprik). Deze is minder ingrijpend dan bloed afnemen middels een buisje. Wij zijn hierin geschoold door de Medlon en werken nauw samen. Middels directe lijnen krijgt u dezelfde dag de trombose kaart nog in huis. 
 • Open eettafel project. Stichting Welzijn Ouderen organiseert de Open eettafel bij De Aanleg in Geesteren. Elke dinsdag en donderdag vindt dit plaats om 12.00 uur. U kunt zich opgeven bij de Stichting Welzijn Ouderen (telefoon: 0546-622788 of per email: info@welzijn-tubbergen.nl).
 • Noaberteam Geesteren. U kunt hier terecht voor vragen, klachten of problemen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en veiligheid in Geesteren. Het spreekuur is elke dinsdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur (op de even weken). Locatie, De Aanleg te Geesteren.
 • Advies en behandeling van wonden door eigen wondverpleegkundige in nauw overleg met uw huisarts en afdeling dermatologie ZGT.
 • Persoonsalarmering. Wij bieden de mogelijkheid voor een persoonsalarmering met professionele zorgopvolging. Hierdoor kunt u gebruik maken van een alarm met de zekerheid dat er bij problemen binnen een halfuur een zorgverlener bij u is. U kunt hiervoor contact opnemen met de Stichting Welzijn Ouderen te Tubbergen (telefoon: 0546-622788 of per email: alarmering@welzijn-tubbergen.nl) of informeer bij ons over de mogelijkheden. 
 • Uitleenpunt hulpmiddelen. Voor uw hulpmiddelen (maar ook voor advies en zorg) kunt u bij ons terecht. We hebben een kleine uitleen met aantal artikelen direct op voorraad. Indien u meerdere artikelen nodig heeft, regelen we dit samen met u. Wij zorgen ervoor dat u uw hulpmiddelen thuis bezorgd krijgt en dat deze ook weer bij u thuis opgehaald worden. Artikelen kunnen bij ons tevens weer retour. Locatie: Vriezenveenseweg 2, Geesteren. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 11.00 - 12.00 uur. Telefoonnummer: 06-12991926. (Bent u lid van ZorgAccent ledenservice? Dan kunt u in veel gevallen korting krijgen op koopartikelen en loophulpmiddelen gratis lenen voor een halfjaar! U kunt informeren naar de mogelijkheden via telefoon 0900-0678, afdeling ledenservice van ZorgAccent).  

 


Nu u een globale indruk heeft gekregen van hoe onze werkwijze en visie eruit ziet, willen wij ons even persoonlijk voorstellen...

Wij zijn:

Amy Braakhuis

Wijkverpleegkundige (hbo-v).

 

Soraya Telgenkamp.

Verpleegkundige in de wijk (mbo-v),

volgt opleiding hbo-v. (mei '18 klaar)

 

Tom van der Wal.

Verpleegkundige in de wijk (mbo-v).

 

Agnes Oude Luttikhuis.

Verzorgende-ig.

  

Monique Jonker.

Verzorgende-ig.

 

 Rianne Meijerink.

Verzorgende-ig.

 

  

 

Aanvullend in ons team

De volgende collega's werken op basis van een minimum contract. Zij zijn flexibel inzetbaar en helpen ons bij het oplossen van openstaande routes tijdens vakanties, bij ziekte en in tijden waarin het drukker is:

Mariel Groeneweg

Verzorgende-ig.

Flexpoel medewerker                       

(op oproep basis)

 

 

 

 

Stagiaires

Als organisatie helpen wij ook actief mee met de ontwikkelingen en instandhouding van goede zorgverlening voor nu en in de toekomst. Dit betekent dat wij ook meerdere keren per jaar een stagiaire meenemen in de wijk. Zowel wij als ook de clienten in onze organisatie hebben de afgelopen jaren profijt en plezier gehad van de stagiaires die bij ons in de leer zijn geweest.

Op dit moment loopt Sanne Schepers stage in ons team. Haar stage loopt van februari 2018 t/m juli 2018

 

Sanne Schepers

Verpleegkundige

(hbo-v student 2de jaars)                

 

 

 

 

Wij hopen dat u een goede eerste indruk van ons team en onze werkwijze heeft gekregen. Voor vragen of aanmeldingen voor zorg kunt u telefonisch contact met ons opnemen van maandag t/m zondag van 7.00 uur 's ochtends tot 11.00 uur 's avonds. 

Krijgt u geen gehoor, belt u dan naar 0900-0678 en vraag naar wijkteam Geesteren. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. E-mailen kan ook tijdens kantooruren van maandag tot vrijdag. Onze contactgegevens staan bovenaan de pagina.

 

Zorgaccent wijkteam
 
 

Vul onderstaand formulier in

Deel of stuur door: