Nachtzorg

Onderwerp: overig

Misschien vindt u het naar om ’s nachts alleen te zijn. U wilt graag nachtzorg voor korte of langere tijd. Nachtzorg is vaak een aanvulling op de wijkverpleging die ZorgAccent overdag al levert. We bieden het aan als extra ondersteuning in situaties die erom vragen. Nachtzorg is vooral bedoeld voor chronisch zieke, psychogeriatrische en terminale cliënten. Het nachtzorgteam van ZorgAccent staat voor u klaar tussen 23.00 uur en 7.00 uur. Deze aanvullende verzorging en verpleging maakt het voor u mogelijk om langer, veilig en verantwoord thuis te blijven wonen.

Met nachtzorg langer thuis blijven wonen

Wanneer krijg ik nachtzorg?

  • als u zich ‘s nachts onveilig voelt vanwege uw gezondheid
  • als u wacht op een plek in een verpleeghuis
  • bij terminale zorg en als u thuis in eigen omgeving wilt overlijden

Wat is het voordeel van nachtzorg?

  • u heeft zelf de regie! ZorgAccent voert uit wat we met u hebben afgesproken
  • onze medewerkers bieden een luisterend oor voor u en uw mantelzorgers
  • professionele zorg door gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden
  • Onze medewerkers maken deel uit van een grote zorgorganisatie. Ze zijn op de hoogte van alle zorgmogelijkheden en bieden deze ook aan waar wenselijk en/of nodig.

Slaap- en waaknachten

ZorgAccent verzorgt slaap- en waaknachten. Vaak werkt dit geruststellend voor u en uw naasten. De zorgverlener helpt u met bepaalde handelingen. Denk aan het controleren en vervangen van een infuus en het geven van medicijnen. Ook helpen we u graag bij toiletbezoek, wondverzorging of de wisselligging. Waaknachten zetten wij in als u intensieve nachtzorg nodig heeft. Een nachtzorgteam is de hele nacht beschikbaar en levert intensieve zorg. Hier is vaak sprake van terminale zorg. Voor het verzorgen van waaknachten werkt ZorgAccent samen met de Leendert Vrielstichting en Stichting Evenmens. 

Kosten, indicatie en aanmelding

Lees minder Lees meer
Deel of stuur door: