Kinderen van bewoner starten actie voor belevenistafel

Onderwerp: nieuws


10 november 2017

De zussen Carla en Henriette Post uit Nijverdal starten medio november een actie om geld in te zamelen voor zogenaamde belevenistafel(s), speciaal voor ouderen met dementie die wonen in de Hellendoornse verpleeghuislocatie Krönnenzommer van ZorgAccent. De moeder van de zussen is jarenlang in verschillende verpleeghuizen verzorgd. Tijdens de laatste fase van haar leven in Krönnenzommer. Helaas is ze afgelopen zomer overleden. Als dank voor de goede zorg willen de zussen iets terug doen voor huidige en toekomstige bewoners van de afdeling Psychogeriatrie (PG) van dit verpleeghuis.

Waarom een belevenistafel?

Uit gesprekken met zorgverleners en vrijwilligers, ontstond het idee voor een belevenistafel. De belevenistafel is een interactieve, verplaatsbare en rolstoelvriendelijke tafel die overal inzetbaar is in verschillende ruimtes. Met deze tafel kunnen de bewoners allerlei interactieve spelletjes spelen. Deze zijn met name erg geschikt voor ouderen die vanwege dementie vaak lichamelijke en geestelijke beperkingen hebben. De belevenistafel daagt niet alleen uit om basale armbewegingen te maken, maar ook om samen te werken en op elkaar te reageren. Het belangrijkste kenmerk van de belevenistafel is dat mensen samen aan tafel zitten en gezamenlijk activiteiten uitvoeren. Afhankelijk van de opbrengst van de actie hopen de zussen ook een tafel aan te kunnen schaffen speciaal voor mensen op bed. De belevenistafel biedt bewoners ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen. 

 

U helpt toch ook mee?

Wilt u ook een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van deze kwetsbare groep ouderen, doneer dan uw gift op het rekeningnummer NL 14 RABO 0102101809 van ZorgAccent Krönnenzommer: o.v.v. Belevenistafel.

Via de Facebookpagina Samen actief voor de belevenistafel leest u meer over de actie en hoe u uw steentje bij kunt dragenen kunt u via de link why donate doneren. Heeft u een idee voor een actie? Laat dit dan weten via de Facebookpagina.

 

Noteer al vast in uw agenda!

Beleveniswandeling  zaterdag 30 december 2017 Wandelen voor later
Op zaterdag 30 december wordt er een beleveniswandeling voor het hele gezin georganiseerd. De wandeling start vanaf de camping Noetselerberg aan de Holterweg 116 in Nijverdal. De start van de wandeling is tussen 14.00 – 14.30 uur. Er worden 2 routes uitgezet (8 km en 4 km). Het ontbreekt aan niets: marshmallows, ‘huisgemaakte’ snert, glühwein, fris, haardvuur, muziek en er is een special guest. De bijdrage voor de wandeling is een vrije gift. De opbrengst komt geheel ten goede aan de aanschaf van een of meerdere tovertafels.

Deel of stuur door: