Kom naar de brandweer Bingo

Onderwerp: nieuws


4 oktober 2018

Bingoën met de brandweer Op vrijdag 19 oktober organiseert ZorgAccent in samenwerking met de brandweer een middag over veiligheid in en om het huis. U krijgt informatie over veilig wonen thuis in combinatie met een ouderwetse Bingo. De brandweer Bingo wordt gegeven in de Koppel, Brouwerijstraat 1 in Almelo.

Veiligheid in huis

Gezellig maar met een serieuze ondertoon. Je huis of appartement in brand is al erg genoeg. Maar senioren lopen ook nog eens 2,5 keer meer kans het er niet goed van af te brengen dan jongere mensen. Dat gegeven is voor de Brandweer Twente aanleiding om senioren eens goed wakker te schudden. Met een gezellige middag in het kader van veiligheid in huis en waar je op moet letten om veilig te wonen.

Vlam in de Pan

Het lijkt een bingo als alle anderen. Bij de brandweerbingo zijn drie rondes te gaan, elk met een eigen thema: voorkomen, melden en vluchten. Bij elke ronde komen er vragen over brandveiligheid en tussendoor rollen de bingoballen. Maar toch is het even nadenken bij een aantal vragen blijkt uit ervaring. Moet een kabelhaspel bij gebruik helemaal uitrollen, luidt de eerste vraag. De rode en groene kaarten worden in de lucht gehouden.
Ja, dat moet, want anders wordt de kabel heet. En hoe blus je eigenlijk een vlam in de plan? Het goede antwoord is voor velen verrassend: leg gewoon een deksel op de pan.

Prijzen

Bij een volle kaart zijn er leuke prijzen te winnen. De brandweer stelt enkele prijzen ter beschikking zoals: een rookmelder en een blusdeken.
Wanneer: vrijdag 15 oktober 2018
Tijd: 14.00 -16.00 uur.
Waar: dagbesteding De Koppel Brouwerijstraat 1 Almelo
Kosten: € 3,00 per persoon inclusief 2 plankjes Bingo en koffie/ thee en lekkers erbij.

Kom gezellig met de buurvrouw of buurman naar de 'Brandweer Bingo' te komen.
Leuk om elkaar te ontmoeten! Meer informatie of aanmelden:
ZorgAccent PLUS T. 0546-837292-837296 bereikbaar werkdagen maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 -12.30 uur.

Deel of stuur door: