Nieuws

Onderwerp: nieuws

Nieuws

24 nov 2017

Schoonhuis-ZorgAccent B.V. stopt met PGB Alpha-bemiddeling bij hulp bij het huishouden

Na 20 mei 2018 stopt Schoonhuis-ZorgAccent met haar werkzaamheden in de bemiddeling Hulp bij het Huishouden tussen cliënten en Alphahulpen. Alphahulp bestaat uit hulp bij huishoudelijke werkzaamheden voor mensen die deze niet meer helemaal zelf kunnen doen. Het besluit om met de bemiddeling te stoppen is genomen omdat er al langere tijd door gemeenten minder beschikkingen worden afgegeven voor een PGB Alpha. Voor Schoonhuis-ZorgAccent B.V. betekent deze ontwikkeling dat de bemiddelingsfunctie niet langer uit kan. Schoonhuis-ZorgAccent B.V. houdt op te bestaan. Cliënten behouden hun huishoudelijke hulp; in welke constructie de hulp wordt voortgezet hangt af van de gemeente waarin zij wonen.

Lees verder

10 nov 2017

Kinderen van bewoner starten actie voor belevenistafel

De zussen Carla en Henriette Post uit Nijverdal starten medio november een actie om geld in te zamelen voor zogenaamde belevenistafel(s), speciaal voor ouderen met dementie die wonen in de Hellendoornse verpleeghuislocatie Krönnenzommer van ZorgAccent. De moeder van de zussen is jarenlang in verschillende verpleeghuizen verzorgd. Tijdens de laatste fase van haar leven in Krönnenzommer. Helaas is ze afgelopen zomer overleden. Als dank voor de goede zorg willen de zussen iets terug doen voor huidige en toekomstige bewoners van de afdeling Psychogeriatrie (PG) van dit verpleeghuis.

Lees verder

04 sep 2017

Uw levensverhaal in boekvorm of via social media-tablet

Wilt u leren hoe u een mooie foto of Herinneringsboek maakt: handmatig in boekvorm of hoe u uw verhaal kunt delen via social media in een LevendBoek? ZorgAccent organiseert in samenwerking met VidiNexus op 20 september 2017 een GRATIS informatieavond, Hoe maak ik een Herinneringsboek of LevendBoek?

Lees verder