Kosten, indicatie en aanmelding wijkverpleging – Bij welke zorgverzekeraar kan ik terecht?

Voor het inzetten van wijkverpleging heeft u een indicatie nodig voor uw zorgverzekeraar. De wijkverpleegkundige regelt dit voor u!

De wijkverpleegkundige bekijkt welke zorg nodig u nodig hebt (indiceren) en kijkt wie de zorg moet leveren. Wijkverpleging kan worden uitgevoerd door verpleegkundigen en verzorgenden, afhankelijk van uw zorgbehoefte.

Ook bekijkt de wijkverpleegkundige in goed overleg met u en uw familieleden welke en hoeveel zorg u nodig heeft. Uitgangspunt hierbij is dat u zich (weer) zo goed mogelijk zelf kunt redden.

Aanvragen Wijkverpleging

Voor verpleging en verzorging is geen verwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist. Als verzekerde kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen met een team wijkverpleging in uw wijk of door te bellen met T. 0900 0678 (24 uur bereikbaar).

Als u na uw ontslag uit het ziekenhuis verzorging of verpleging thuis nodig heeft, regelt u dat via het transferbureau voor uw zorgverzekering (hier kunt u aangeven naar welke organisatie uw voorkeur uitgaat).

 

Moet ik een eigen bijdrage betalen?

Wijkverpleging zit in het basispakket van de zorgverzekering. Iedereen betaalt hiervoor via de maandelijkse premie aan de zorgverzekeraar. Voor wijkverpleging geldt géén eigen risico en géén eigen bijdrage. U betaalt dus niets extra.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars met wie ZorgAccent voor 2021 een zorgcontract heeft afgesloten.

Kosten indicatie

 

 

 

    Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.





    Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

    Medewerker

    Onze cliënten
    waarderen
    ons met een 9.5

    Beoordeel ons op
    Zorgkaart Nederland

    zorgkaartnederland zorgaccent
    kaart locatie footer