Psychogeriatrie

Onderwerp: expertisecentrum

ZorgAccent heeft uitgebreide ervaring en kennis binnen de psychogeriatrie, de verpleeghuiszorg voor dementerende bewoners. Bij dementie is er sprake van een beschadigd brein. In haar visie en zorg houdt ZorgAccent rekening met de mogelijkheden die de bewoners nog wel hebben.

Verpleeghuiszorg bij dementie

Om die zorg te geven die het best bij de cliënt past, werken onze zorgmedewerkers (woonbegeleiders) in kleine, vaste zorgteams die persoonsgericht werken en alle zorgtaken uitvoeren. Zo leren de medewerkers de cliënt goed kennen en andersom. De kracht van goede zorg zit namelijk, naast vakkennis, voor een groot deel in de relatie tussen cliënt en zorgverlener. Hoe beter de band is tussen zorgverleners, bewoner en mantelzorgers des te beter de zorg kan aansluiten bij de wensen van de bewoner. De zorg is omgevingsgericht en volgens de visie Net als thuis.

Activiteiten/Ontspanning

Omdat wij het belangrijk vinden dat de cliënt zich goed en thuis voelt bij ons, bieden wij diverse activiteiten aan. Zo kunt u kiezen uit individuele activiteiten als wandelen, handwerken en knutselen. Maar we organiseren ook groepsactiviteiten. Denk aan uitstapjes, groepsgymnastiek, bloemschikken, muziek, zingen, koken en bakken. Ook organiseren onze medewerkers regelmatig themadagen. U bepaalt zelf of u mee doet en zo ja, aan welke activiteit u mee wilt doen. Heeft u een hobby? Laat het ons weten, we houden er rekening mee. Want ons uitgangspunt is altijd dat u zich thuis voelt en uzelf kunt zijn.

Iedereen is welkom

Het is voor ons geheel vanzelfsprekend dat de levensovertuiging van iedere individuele bewoner wordt gerespecteerd en gehanteerd als basis van waaruit zorg wordt gegeven.

Lees minder Lees meer
Deel of stuur door: