ZorgAccent is op zoek naar medewerkers voor de woonzorg en wijkverpleging. Om te laten zien waarom het zo leuk is om juist bij ZorgAccent te werken, maken we filmportretten en vlogs van medewerkers die vertellen waarom zij voor dit vak en onze organisatie hebben gekozen. Heb jij ook talent voor ZorgAccent? Klik hier voor de actuele vacatures.

Kirsten, wijkverpleegkundige

Zelfsturing en uitdaging: Ingrediënten voor elke dag werkplezier

Kirsten Booijink (op foto) begon 5 jaar geleden als vakantiekracht bij ZorgAccent na een, zoals ze zelf enthousiast aangeeft, zeer geslaagde stage. Inmiddels werkt ze als Wijkverpleegkundige in het ZorgAccent Wijkteam Almelo Schelfhorst.

Kirsten: ‘ZorgAccent heeft een uitgesproken visie en daar kan ik mij helemaal in vinden. Daarnaast werkt ZorgAccent wijkgericht met zelfsturende teams, dat werkt erg prettig. Je bent echt een team dat je met elkaar draaiende houdt. Elke collega heeft zijn eigen expertise, deze kun je bij ZorgAccent goed kwijt! De organisatie, die overigens erg laagdrempelig is, wil alles samen met de medewerkers oppakken.

Vandaar dat er ook buiten de wijk kansen liggen om je vak breder uit te dragen.’ Dat heeft Kirsten ook met beide handen aangegrepen. Zo maakt ze deel uit van twee werkgroepen: de vakgroep Zorgtechnologie en het transmuraal team cardiologie! ‘De wijk, samen met extra taken binnen de organisatie, brengt mij de uitdaging waardoor ik altijd met veel plezier naar het werk ga!’, besluit Kirsten breed lachend.

Teaser - Kirsten, wijkverpleegkundige

Zelfsturing en uitdaging

Kirsten Booijink (op foto) begon 5 jaar geleden als vakantiekracht bij ZorgAccent na een zeer geslaagde stage. Inmiddels werkt ze als Wijkverpleegkundige in het ZorgAccent Wijkteam Almelo Schelfhorst.

De organisatie wil alles samen met de medewerkers oppakken. Vandaar dat er ook buiten de wijk kansen liggen om je vak breder uit te dragen.’ Dat heeft Kirsten ook met beide handen aangegrepen. Zo maakt ze deel uit van twee werkgroepen: de vakgroep Zorgtechnologie en het transmuraal team cardiologie!

Annet, medewerker woonzorg bij ZorgAccent

Het werken in de zorg geeft voldoening

Annet werkt met mensen met dementie in de woonzorg. Het werken met dementerende ouderen, dat geeft voldoening. Je zorgt ervoor en ze zijn je dankbaar dat je ze voorthelpt. Het is in de interactie en dat raakt je hart.

Ik doe het ook voor die glimlach en die knuffel en die kus. Die arm om je heen. Dat ze blij met je zijn, maar dat je hun ook het gevoel kunt geven dat ze veilig zijn ook om hun en verdriet en boosheid bij je te uiten. Dat ze dat ook bij je durven te doen.

Teaser - Annet, medewerker woonzorg bij ZorgAccent

Het werken in de zorg geeft voldoening

Annet werkt met mensen met dementie in de woonzorg. Het werken met dementerende ouderen, dat geeft voldoening. 

Ik doe het ook voor die glimlach en die knuffel en die kus. Die arm om je heen. Dat ze blij met je zijn, maar dat je hun ook het gevoel kunt geven dat ze veilig zijn ook om hun en verdriet en boosheid bij je te uiten. Dat ze dat ook bij je durven te doen. Ja, dat maakt het dan toch wel een eenheid, mooi, machtig mooi."

Cagla, oproepkracht bij ZorgAccent

Combinatie werk en studie werkt perfect!

Cagla (20) is een hele enthousiaste meid die als oproepkracht voor ZorgAccent werkt. Tijdens en naast haar opleiding, werkt ze als verpleegkundige op huiskamer Magele op woonzorglocatie Het Liefferdinck in Den Ham.

Cagla start in september met een nieuwe opleiding. ‘In het begin dacht ik dat werken in de zorg moeilijk te combineren is met een studie. Maar omdat ZorgAccent in mogelijkheden denkt, kwamen zij met het idee dat ik als oproepkracht bij ZorgAccent kan blijven werken. Hier ben ik heel erg blij mee!’  

Eefje vlog #1

#NoRoofChallenge

In Eefje's eerste vlog neemt ze ons mee met de #NoRoofChallenge.

Dit is Eefje. Sinds 2005 werkzaam in de ouderenzorg. Ze heeft eerst gewerkt als Verzorgende IG, toen als verpleegkundige. Nu werkt ze als dementie-coach. Eefje is begonnen met vloggen zodat wij met haar mee kunnen kijken hoe het nou eigenlijk is om de zorg te werken.

 

Teaser - Cagla, oproepkracht bij ZorgAccent

Het combineren van werk en studie

Cagla (20) is een hele enthousiaste meid die als oproepkracht voor ZorgAccent werkt. 

‘In het begin dacht ik dat werken in de zorg moeilijk te combineren is met een studie. Maar omdat ZorgAccent in mogelijkheden denkt, kwamen zij met het idee dat ik als oproepkracht bij ZorgAccent kan blijven werken. Hier ben ik heel erg blij mee!’