ZorgAccent is op zoek naar medewerkers voor de woonzorg en wijkverpleging. Om te laten zien waarom het zo leuk is om juist bij ZorgAccent te werken, maken we filmportretten en vlogs van medewerkers die vertellen waarom zij voor dit vak en onze organisatie hebben gekozen. Heb jij ook talent voor ZorgAccent? Klik hier voor de actuele vacatures.

Annet, medewerker woonzorg bij ZorgAccent

Het werken in de zorg geeft voldoening

Annet werkt met mensen met dementie in de woonzorg. Het werken met dementerende ouderen, dat geeft voldoening. Je zorgt ervoor en ze zijn je dankbaar dat je ze voorthelpt. Het is in de interactie en dat raakt je hart.

Ik doe het ook voor die glimlach en die knuffel en die kus. Die arm om je heen. Dat ze blij met je zijn, maar dat je hun ook het gevoel kunt geven dat ze veilig zijn ook om hun en verdriet en boosheid bij je te uiten. Dat ze dat ook bij je durven te doen.

Het belangrijkste is toch wel een stukje herkenbaarheid. We hebben een klein team, kleinschalig, dus je komt de bewoner veel tegen. Je hebt goed zicht op de bewoner en de bewoner op ons. Dat haalt het beste in cliënten naar boven. De kwaliteit van zorg lever ik niet alleen, maar samen met mijn team. Heel belangrijk is toch wel de familie, Die kennen de bewoner uiteindelijk het langs en die kunnen toch wel erg toevoegen in de wensen van de bewoner. 

Klik hier voor de actuele vacatures. 

Teaser - Annet, medewerker woonzorg bij ZorgAccent

Het werken in de zorg geeft voldoening

Annet werkt met mensen met dementie in de woonzorg. Het werken met dementerende ouderen, dat geeft voldoening. 

Ik doe het ook voor die glimlach en die knuffel en die kus. Die arm om je heen. Dat ze blij met je zijn, maar dat je hun ook het gevoel kunt geven dat ze veilig zijn ook om hun en verdriet en boosheid bij je te uiten. Dat ze dat ook bij je durven te doen. Ja, dat maakt het dan toch wel een eenheid, mooi, machtig mooi."

Cagla, oproepkracht bij ZorgAccent

Combinatie werk en studie werkt perfect!

Cagla (20) is een hele enthousiaste meid die als oproepkracht voor ZorgAccent werkt. Tijdens en naast haar opleiding, werkt ze als verpleegkundige op huiskamer Magele op woonzorglocatie Het Liefferdinck in Den Ham.

‘Ik wilde altijd al verpleegkundige worden. Het moet uit je hart komen, je moet het echt willen.' Cagla doet haar best om, net als haar collega’s, de bewoners zich zo thuis mogelijk te laten voelen. ‘Een van de bewoners die ik verzorg, houdt heel veel van zingen. Elke woensdag hebben we een zangclubje. Wat ze van huis uit gewend is, proberen we hier ook te doen. Net als thuis!’

Cagla start in september met een nieuwe opleiding. ‘In het begin dacht ik dat werken in de zorg moeilijk te combineren is met een studie. Maar omdat ZorgAccent in mogelijkheden denkt, kwamen zij met het idee dat ik als oproepkracht bij ZorgAccent kan blijven werken. Hier ben ik heel erg blij mee!’  

Klik hier voor de actuele vacatures.

 

Eefje vlog #1

#NoRoofChallenge

In Eefje's eerste vlog neemt ze ons mee met de #NoRoofChallenge.

Dit is Eefje. Sinds 2005 werkzaam in de ouderenzorg. Ze heeft eerst gewerkt als Verzorgende IG, toen als verpleegkundige. Nu werkt ze als dementie-coach. Eefje is begonnen met vloggen zodat wij met haar mee kunnen kijken hoe het nou eigenlijk is om de zorg te werken.

 

Teaser - Cagla, oproepkracht bij ZorgAccent

Het combineren van werk en studie

Cagla (20) is een hele enthousiaste meid die als oproepkracht voor ZorgAccent werkt. 

‘In het begin dacht ik dat werken in de zorg moeilijk te combineren is met een studie. Maar omdat ZorgAccent in mogelijkheden denkt, kwamen zij met het idee dat ik als oproepkracht bij ZorgAccent kan blijven werken. Hier ben ik heel erg blij mee!’