Maak kennis met yoga

Onderwerp: zorg

Uw lichaam en ademhaling leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha-yoga. Marika heeft ervaren dat je met yoga tot rust kan komen en vooral om op de juiste manier te ontspannen.

Maak kennis met yoga in Den Ham en Vroomshoop

Marika Yoga
Jarenlang heeft Marika zelf op kantoor gezeten in een stressvolle baan als verkoper. Hierdoor weet zij als geen ander hoe belangrijk bewegen en ontspanning is. Maar vooral om zelf de tijd te nemen en aan beweging te doen is soms een probleem. Marika heeft zich omgeschoold tot yogadocente en geeft les op verschillende locaties.

Het is mogelijk om in groepsverband yogalessen te volgen maar in overleg is extra begeleiding mogelijk. Het is mogelijk om 1- op 1- begeleid te worden.

Ontdek Hatha-yoga 
Hatha-yoga is de meest bekende yogavorm. Een Hatha-yoga les bestaat uit de afwisseling tussen de in- en ontspanning, met volle aandacht voor de juiste ademhaling.
Yoga maakt spieren en gewrichten soepeler, bevordert de motoriek en de concentratie, en neemt spanningen weg. Door yoga leer je weer te luisteren naar je lichaam. Je leert om te gaan met je eigen beperkingen en jezelf daarin te accepteren. Je zult na verloop van tijd merken dat je rustiger wordt, dat je een beter lichaamsgevoel ontwikkelt. Je lichaamshouding wordt beter, je wordt minder stram, en je voelt dat er weer energie door je lijf stroomt. Door voorzichtig te bewegen, blijft je botstructuur op peil. Ook zul je merken dat je in de loop van de tijd beter gaat slapen en je beter kunt concentreren.

Voorbereiding yogalessen
Trek makkelijk zittende kleding aan, het liefst in laagjes. De lessen doen we altijd op blote voeten. Zorg voor tijdens de eindontspanning dat je je lekker warm kunt aankleden. Denk aan dikke sokken en een warme trui of vest. Matjes zijn aanwezig, maar neem wel een handdoek mee voor óp het matje.

Stoelyoga aan huis
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om yoga op de mat te beoefenen. Voor diegene is stoelyoga ideaal. Bij stoelyoga zijn de bewegingen maar klein, de positieve effecten zijn groot. Dat is de kracht van stoelyoga. In overleg is stoelyoga thuis ook mogelijk!
Bij voldoende aanmeldingen start een stoelyoga groep in Den Ham.

Voor wie?
Als u behoefte heeft aan ontspannend bewegen en kennis wil maken met Hatha-yoga. Kom eens voelen of yoga iets voor u is tijdens de gratis proefles. Boek een proefles: https://club.fitmanager.com/club/booktrial/1068

Waar?
Paramedisch Centrum, Molenstraat 46A, Den Ham.
Fysiotherapie Goosensplein 2, Den Ham.
Fysiotherapie praktijk De Haere, Vogelkers 6, Vroomshoop.
Het Punt in Vroomshoop vanaf 1 januari 2019.
Contact: Marika Meijer, T. 06 12084674. W. www.marikayoga.nl M.info@marikayoga.nl
Kosten: 8 lessen voor € 65,00.
ZorgAccent PLUS voordeel: Een yogales gratis! Daarnaast ontvangt u als lid van ZorgAccent PLUS een gratis aroma hand-armmassage of nek-schoudermassage ter waarde van € 20,00 naar keuze bij een
8 lessen abonnement.Deel of stuur door: