Mantelzorgen met een vleugje ondersteuning

Onderwerp: zorg

Wat betekent het voor de mantelzorger om voor een ander te zorgen? Wat heeft hij of zij nodig? Waarin heeft u ondersteuning nodig?

Mantelzorgen & Contact en ondersteuning met Zorgrobot Tessa en onze knuffeldieren

ZorgAccent organiseert inspirerende bijeenkomsten voor en door mantelzorgers. Elke bijeenkomst heeft een thema die op dat moment in het nieuws is of een belangrijke bijdrage levert in het zorgen voor een ander in de thuissituatie. De gastsprekers zijn mantelzorgers en proffessionals die hun ervaringen over de moeilijke en mooie zorgmomenten delen. 

U maakt kennis met Zorgrobot Tessa en onze interactieve knuffeldieren. Onlangs heeft ZorgAccent twee Zorgrobots aangeschaft om als proef in te zetten in de wijkverpleging.
De eerste proef met Zorgrobot Tessa schept hoge verwachtingen. Tesssa spreekt tekstfragmenten uit om korte opdrachten te geven aan mensen en om structuur te brengen in de dagelijkse activiteiten. De interactieve huisdieren - de knuffelhond en knuffelkat - zetten we in voor een praatje en een beetje gezelligheid. De huisdieren zien er levensecht uit en maken authentieke geluiden. De mensen worden er vrolijker van en voelen zich niet zo alleen.   

Ervaringsdeskundige: Ingrid Keesta

Een van de gastspreker is Ingrid Keestra. Zij heeft gemerkt als ervaringsdeskundige dat mensen het mantelzorger zijn vaak onderschatten. Zij is mantelzorger voor haar moeder met dementie en vertelt in haar boek over haar ervaringen, de moeilijke, mooie en ontroerende momenten. Hoe zij het geluk en de kracht heeft ervaren om contact te krijgen door aanraking met haar moeder centraal te stellen. Een bijzondere ervaring om te delen. Een zeer inspirerend boek met vol overgave geschreven: www.mantelzorgerderliefde.nl

Programma bijeenkomst
13.00 -13.30 uur -> Inloop en ontvangst koffie en Thee
13.30 -13.45 uur -> Opening ZorgAccent
13.45 -14.30 uur -> Informatie Boek: Mantelzorger der liefde 
14.30 -14.45 uur -> Pauze
14.45 -15.30 uur -> Mantelzorgen en de kracht van contact in de thuissituatie
15.30 -16.15 uur -> Mantelzorgen & contact met Zorgtechnologie. Waar kan Zorgrobot Tessa u mee ondersteunen? 
16.15 -16.30 uur -> Afsluiting

Waar, wanneer en aanmelden voor 15 november 2019
Datum: vrijdag 22 november 2019.
Locatie: Hof 88, Elisabethhof 4, Almelo.
Kosten : € 7,50 voor leden en medewerkers op vertoon van uw ZorgAccent PAS. Niet leden betalen € 10,00. Contant en gepast betalen bij de ingang van Hof 88. Er is geen mogelijkheid om te pinnen.

Aanmelden: ZorgAccent PLUS. plus@zorgaccent.nl of telefonisch op werkdagen T. 0546 837292 of 837292 van 8.30 – 12.30 uur.

Vervoer nodig?
Bent u niet in de gelegenheid op eigen gelegenheid te komen of vervoer te regelen, maak dan gebruik van het project: ANWB Automaatje. Meer Informatie via de Welzijnsorganisaties in uw buurt. 
Almelo Sociaal T. 0546 456909, ZorgSaam Twenterand T. 06 83878151, en Stichting De Welle T. 0546 571693. 

Nog geen lid van ZorgAccent PLUS?
Een lidmaatschap kost € 16,00 per jaar. Aanmelden via onderstaande formulier met reden lidmaatschap: mantelzorgbijeenkomst. U ontvangt direct korting op de bijeenkomst. 

Heeft u nog vragen?
De kennisdrager Dementie van ZorgAccent, Mantelzorg Almelo, Evenmens of Stichting Welzijn Tubbergen en Dinkelland beantwoorden uw vragen na afloop van de bijeenkomst. 

Ook medewerkers uit de Zorg & Welzijn zijn natuurlijk van harte welkom!Vul onderstaande formulier in om lid te worden van ZorgAccent.

Deel of stuur door: