Bewegen is goed voor iedereen!

Beweegadvies voor ouderen...

Regelmatig bewegen is een van de beste remedies om een betere gezondheid te krijgen en te houden. Hoe vaker, langer en intensiever, hoe beter. Nederland heeft een officiële beweegrichtlijn. Voor volwassenen en ouderen luidt het advies: doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel. Doe daarnaast minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten en combineer deze als ouderen met balansoefeningen. Zoals hardlopen, springen en andere activiteiten waarbij je lichaam met eigen gewicht wordt belast. Veel zitten moet je juist voorkomen.

Bewegen kan op veel manieren. Bij het klimmen van de jaren zult u merkjen dat bewegen fijn is en het lichaam er baat bij heeft. Dat kan door simpele oefeningen thuis te doen, lopen of fietsen. Er is altijd een manier van bewegen die bij u past. Bij de welzijnsorganisaties bij u in de buurt is het vaak mogelijk om in groepsverband te bewegen.

ZorgAccent heeft met een aantal sportstudio’s afspraken gemaakt om voordelig en onder begeleiding te bewegen. Op vertoon van uw ZorgAccent Pas krijgt u extra voordeel of korting. Wat houdt u nog tegen om meer en voordeliger te bewegen?

Plaatsen: Nijverdal, Rijssen, Wierden, Geesteren, Tubbergen en Den Ham.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer