Zoeken
Lees voor

Mantelzorginformatie: zorgen voor elkaar

Vroeg of laat krijgt iedereen er wel eens mee te maken: de verzorging van een partner, vader, moeder of kind. De overheid wil dat we zolang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Dat betekent dat u vaker te maken krijgt met extra zorgtaken.

Zorgt u voor een ander in uw omgeving? En vindt u dat ook weleens zwaar? De meeste mantelzorgers – vaak familieleden – hebben geen verpleegkundige achtergrond waardoor zij met tal van vragen zitten. Er komt meer bij de verzorging en begeleiding kijken dan menigeen denkt. Dan is het goed om te weten hoe u daarmee omgaat. En hoe u hulp en ondersteuning kunt geven.

Zodat u het goed volhoudt als mantelzorger. Meld u daarom aan voor de bijeenkomst Zorgen voor elkaar. Tijdens de bijeenkomst geeft een wijkverpleegkundige van ZorgAccent u praktische en handige tips en handvatten om thuis op een verantwoorde manier voor uw familielid of partner te verzorgen.

Zorgen voor elkaar met tips en informatie

Praktische informatie, tips en adviezen uit de praktijk. Persoonlijke zorg en ondersteuning thuis. Hoe regelt u dat? Oefenen met hulpmiddelen en tiltechnieken in de thuissituatie. Leer de weg kennen in de wereld van de zorg: WMO, CIZ, PGB… Wat is het allemaal en wat kunt u ermee?

Waar vindt u hulp in uw rol als mantelzorger? Welke regelingen zijn er voor u? En wat kan ZorgAccent PLUS voor uw betekenen?

 

Meer informatie of aanmelden

Meer informatie of aanmelden voor een bijeenkomst bij u in de buurt dat kan bij ZorgAccent PLUS via T. (0546) 837 296 of (0546) 837 292. Bereikbaar op werkdagen van 8.30 – 12.30 uur. U kunt zich aanmelden per groep tot maximaal 12 personen.

Meer ZorgAccent PLUS

Het Ontmoetingsplein brengt 55-plussers met elkaar in contact in verschillende wijken.

Lees meer

Mantelzorgers zijn onmisbaar. Niet alleen omdat steeds meer mensen hulpbehoevend zijn, maar ook door de vele bezuinigingen in de gezondheidszorg.

Lees meer

Voelt u zich wel veilig in en om uw huis? ZorgAccent geeft handige en veilige tips in samenwerking met de Brandweer.

Lees meer

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer