Theater met een toefje Zorg

ZorgAccent organiseert in samenwerking met vier regionale theaters voor het tiende seizoen Theater met een toefje Zorg.

De succesvolle onderwerpen zijn divers en de voorstellingen van Theater met een toefje Zorg hebben altijd iets te maken met het leven, gezondheid en een toefje zorg. We hopen dat u weer net zo enthousiast bent over de voorstellingen dan afgelopen jaren.

De theaterzalen zijn Coronaproof voor het nieuwe seizoen 2021 met een maximaal aantal deelnemers indien het mogelijk is!

De bezoeking van Toneelgroep Het Volk
-najaar 2021?-
In een ziekenhuis liggen twee patiënten op leeftijd: weduwnaar Harderwijk en de gescheiden heer Roest. De twee hebben een aparte kamer, omdat ze niet te handhaven zijn op de reguliere ziekenzaal. Met hun geklaag, gesnurk en sarcasme zijn zij voor de andere patiënten, directie, en verpleegkundigen een hel. In De bezoeking komen de dochters van beide mannen langs met schoon ondergoed en pyjama’s, een zoute haring of een gehaktbal. Ze hebben het niet gemakkelijk, maar houden verrassend goed stand tegenover hun veeleisende papa’s. Dit levert zeer herkenbaar, treurig en tegelijkertijd amusant theater op in handen van Toneelgroep Het Volk, de specialist in het lichtvoetig opdissen van troosteloze gebeurtenissen.

Theater: Hof 88 Almelo
Datum: 24 maart 2021= geannuleerd in verband met corona. Nieuwe data volgt!
Prijs: 20,00. Leden van ZorgAccent PLUS betalen €12,50

In de Tied van Theatergezelschap TWEEDUUSTER= geannuleerd!
Leedkes en vertelsels met Jan Riesewijk. ‘Hee is ‘oet de tied’ kommn.’ Elke Twent, Achterhoeker, Sallander, Drent of Groninger kent die prachtige uitdrukking en weet ongetwijfeld wat daarmee bedoeld wordt. Ja, zodra je ‘oet de tied’ bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt Tweeduuster juist dat wat je ‘in de tied’ doet tamelijk belangrijk. Het woord ‘Tweeduuster’ komt uit het Nedersaksisch. Het is de benaming voor dat dagelijkse, kortdurende schemermomentje:
de overgang van het licht naar het donker. Het stille momentje in de vooravond dat ruimte schept voor mijmering en overpeinzing, fictie en werkelijkheid. Laat je samen met het gezelschap Tweeduuster -in de tied- meenemen op een reis vol verbazing, ontroering, humor en herkenning met mooie leedkes en vertelsels over liefde, leed, leven en lachen in onze eigen mooie moodersproake.

Theater: Parkgebouw Rijssen
Datum: 5 maart 2021. = geannuleerd in verband met corona. Een nieuwe data volgt!
Tijd: 20.00 uur
Prijs: 20,00. leden van ZorgAccent PLUS betalen € 12,50

 

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer