Zoeken
Lees voor

Theater met een toefje Zorg

ZorgAccent organiseert in samenwerking met vier regionale theaters voor het achtste seizoen Theater met een toefje Zorg.

De succesvolle onderwerpen zijn divers en de voorstellingen van Theater met een toefje Zorg hebben altijd iets te maken met het leven, gezondheid en een toefje zorg. We hopen dat u weer net zo enthousiast bent over de voorstellingen dan afgelopen jaren.

ZorgAccent organiseert in samenwerking met vier regionale theaters voor het achtste seizoen Theater met een toefje Zorg.

UP met Yora Riemstra
Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

Theater: Hof 88 Almelo
Datum: 19 december 2019
Tijd: 20.15 uur
Prijs: € 20,00. Leden ZorgAccent PLUS betalen € 12,50  
Theater: Parkgebouw Rijssen
Datum: 7 februari 2020
Tijd: 20.00 uur
Prijs: € 20,00. Leden ZorgAccent PLUS betalen € 12,50  

 

Tonio met Porgy Franssen en Jacqueline Blom
Wat doet het met je relatie als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt?

De indrukwekkende, rauwe bestseller, die A.F.Th. van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is nu bewerkt voor theater. In deze voorstelling staat de zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven centraal. Hoe kun je elkaar blijven steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Waar de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten.
Drijft het verlies de ouders uit elkaar of zijn ze in staat elkaar te troosten?

Theater: ZINiN Nijverdal
Datum: 16 januari 2020
Tijd: 20.15 uur
Prijs: € 25,50. Leden ZorgAccent PLUS betalen € 18,00

 

De bezoeking van Toneelgroep Het Volk
In een ziekenhuis liggen twee patiënten op leeftijd: weduwnaar Harderwijk en de gescheiden heer Roest. De twee hebben een aparte kamer, omdat ze niet te handhaven zijn op de reguliere ziekenzaal. Met hun geklaag, gesnurk en sarcasme zijn zij voor de andere patiënten, directie, en verpleegkundigen een hel. In De bezoeking komen de dochters van beide mannen langs met schoon ondergoed en pyjama’s, een zoute haring of een gehaktbal. Ze hebben het niet gemakkelijk, maar houden verrassend goed stand tegenover hun veeleisende papa’s. Dit levert zeer herkenbaar, treurig en tegelijkertijd amusant theater op in handen van Toneelgroep Het Volk, de specialist in het lichtvoetig opdissen van troosteloze gebeurtenissen.

Theater: ZINiN Theater
Datum: 27 maart 2019
Tijd: 20.15 uur
Prijs: € 18,50. Leden van ZorgAccent PLUS betalen € 11,00
Theater: Hof 88 Almelo
Datum: 28 maart 2019
Prijs: 20,00. Leden van ZorgAccent PLUS betalen €12,50


In de Tied van Theatergezelschap TWEEDUUSTER

Leedkes en vertelsels met Jan Riesewijk. ‘Hee is ‘oet de tied’ kommn.’ Elke Twent, Achterhoeker, Sallander, Drent of Groninger kent die prachtige uitdrukking en weet ongetwijfeld wat daarmee bedoeld wordt. Ja, zodra je ‘oet de tied’ bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt Tweeduuster juist dat wat je ‘in de tied’ doet tamelijk belangrijk. Het woord ‘Tweeduuster’ komt uit het Nedersaksisch. Het is de benaming voor dat dagelijkse, kortdurende schemermomentje:
de overgang van het licht naar het donker. Het stille momentje in de vooravond dat ruimte schept voor mijmering en overpeinzing, fictie en werkelijkheid. Laat je samen met het gezelschap Tweeduuster -in de tied- meenemen op een reis vol verbazing, ontroering, humor en herkenning met mooie leedkes en vertelsels over liefde, leed, leven en lachen in onze eigen mooie moodersproake.

Theater: Parkgebouw Rijssen
Datum: 3 april 2020
Tijd:
 20.00 uur
Prijs: 20,00 leden van ZorgAccent PLUS betalen € 12,50


Doet sneeuw pijn
Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Over een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen en aan de toekomst te denken. De makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’, ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’ brengen met ‘Doet sneeuw pijn’ een monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Erg indrukwekkend en een bijzonder verhaal.
Doet sneeuw pijn’ is gebaseerd op het boek van journalist Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink.

Theater: Het Punt in Vroomshoop
Datum: 2 juni 2020
Tijd: 20.00 uur
Prijs: € 22,50. leden van ZorgAccent PLUS betalen € 15,00

Kaarten bestellen Theater & film bij de Theaters
Kaarten kunt u bestellen bij het Theater waar de voorstelling of film plaatsvindt. We hebben een samenwerking met: ZINiN Theater in Nijverdal (0548) 624489, Theater HOF 88 in Almelo (0546) 850264, Parkgebouw Rijssen (0548) 544140, Het Punt in Vroomshoop (0546) 705050.

Wilt u meteen de ledenkorting ontvangen?
Geef bij uw telefonische reservering door dat u lid bent van ZorgAccent PLUS of lid bent geworden.

Lid worden van ZorgAccent PLUS en direct profiteren van de korting!
U kunt lid worden via de website: www.zorgaccent.nl/lidworden met vermelding reden:
Theater met een toefje Zorg. Voor € 16,00 per jaar en per adres bent u lid van ZorgAccent PLUS.

Informatie of Theaterflyer?
Neem contact op met T. (0546) 837292 of 837296. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-12.30 uur of stuur een mail naar: plus@zorgaccent.nl

Meer ZorgAccent PLUS

Zelf chocolade maken tijdens de workshop bij Twente Decadente. Erg leuk en lekker!

Lees meer

ZorgAccent organiseert 'Samen eten met een snufje koken' waarin recepten uit ons kookboek gemaakt worden.

Lees meer

Als je haar maar goed zit. Wij brengen u in contact met een kapper bij u in de buurt.

Lees meer

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer