Zoeken
Lees voor

Theater met een toefje Zorg

ZorgAccent organiseert in samenwerking met vier regionale theaters voor het achtste seizoen Theater met een toefje Zorg.

De succesvolle onderwerpen zijn divers en de voorstellingen van Theater met een toefje Zorg hebben altijd iets te maken met het leven, gezondheid en een toefje zorg. We hopen dat u weer net zo enthousiast bent over de voorstellingen dan afgelopen jaren.

ZorgAccent organiseert in samenwerking met vier regionale theaters voor het achtste seizoen Theater met een toefje Zorg.

De bezoeking van Toneelgroep Het Volk
In een ziekenhuis liggen twee patiënten op leeftijd: weduwnaar Harderwijk en de gescheiden heer Roest. De twee hebben een aparte kamer, omdat ze niet te handhaven zijn op de reguliere ziekenzaal. Met hun geklaag, gesnurk en sarcasme zijn zij voor de andere patiënten, directie, en verpleegkundigen een hel. In De bezoeking komen de dochters van beide mannen langs met schoon ondergoed en pyjama’s, een zoute haring of een gehaktbal. Ze hebben het niet gemakkelijk, maar houden verrassend goed stand tegenover hun veeleisende papa’s. Dit levert zeer herkenbaar, treurig en tegelijkertijd amusant theater op in handen van Toneelgroep Het Volk, de specialist in het lichtvoetig opdissen van troosteloze gebeurtenissen.

Theater: ZINiN Theater
Datum: zaterdag 20 juni 2020
Tijd: 20.15 uur
Prijs: € 18,50. Leden van ZorgAccent PLUS betalen € 11,00
Theater: Hof 88 Almelo
Datum: 19 november 2020
Prijs: 20,00. Leden van ZorgAccent PLUS betalen €12,50

Film: De beentjes van Sint-Hildegard met Herman Finkers

De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen. Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Theater:ZINiN Nijverdal
Datum: 31 maart geannuleerd! Nieuwe data volgt!
Neem contact op met het ZINiN Theater voor een nieuwe datum.
Tijd: 20.00 uur
Prijs: 9,00.

In het najaar is de film ook te zien in Het PUNT in Vroomshoop en in het Parkgebouw in Rijssen. De juiste data volgen!

In de Tied van Theatergezelschap TWEEDUUSTER
Leedkes en vertelsels met Jan Riesewijk. ‘Hee is ‘oet de tied’ kommn.’ Elke Twent, Achterhoeker, Sallander, Drent of Groninger kent die prachtige uitdrukking en weet ongetwijfeld wat daarmee bedoeld wordt. Ja, zodra je ‘oet de tied’ bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt Tweeduuster juist dat wat je ‘in de tied’ doet tamelijk belangrijk. Het woord ‘Tweeduuster’ komt uit het Nedersaksisch. Het is de benaming voor dat dagelijkse, kortdurende schemermomentje:
de overgang van het licht naar het donker. Het stille momentje in de vooravond dat ruimte schept voor mijmering en overpeinzing, fictie en werkelijkheid. Laat je samen met het gezelschap Tweeduuster -in de tied- meenemen op een reis vol verbazing, ontroering, humor en herkenning met mooie leedkes en vertelsels over liefde, leed, leven en lachen in onze eigen mooie moodersproake.

Theater: Parkgebouw Rijssen
Datum: 24 juni 2020
Tijd: 20.00 uur
Prijs: 20,00. leden van ZorgAccent PLUS betalen € 12,50

Doet sneeuw pijn
Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Over een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen en aan de toekomst te denken. De makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’, ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’ brengen met ‘Doet sneeuw pijn’ een monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Erg indrukwekkend en een bijzonder verhaal.
Doet sneeuw pijn’ is gebaseerd op het boek van journalist Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink.

Theater:Het Punt in Vroomshoop
Datum:2 juni 2020
Tijd: 20.00 uur>
Prijs: 22,50. leden van ZorgAccent PLUS betalen € 15,00

Kaarten bestellen bij de Theaters
Kaarten kunt u bestellen bij het Theater waar de voorstelling of film plaatsvindt. We hebben een samenwerking met: ZINiN Theater in Nijverdal (0548) 624489, Theater HOF 88 in Almelo (0546) 850264, Parkgebouw Rijssen (0548) 544140, Het Punt in Vroomshoop (0546) 705050.

Wilt u meteen de ledenkorting ontvangen?
Geef bij uw telefonische reservering door dat u lid bent van ZorgAccent PLUS of lid bent geworden.

Lid worden van ZorgAccent PLUS en direct profiteren van de korting op de Theatervoorstellingen!
U kunt lid worden via de website: www.zorgaccent.nl/lidworden met vermelding reden:
Theater met een toefje Zorg. Voor € 16,00 per jaar en per adres bent u lid van ZorgAccent PLUS.

Informatie of Theaterflyer ontvangen?
Neem contact op met T. (0546) 837292 of 837296. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-12.30 uur of stuur een mail naar: plus@zorgaccent.nl

Meer ZorgAccent PLUS

Zelf chocolade maken tijdens de workshop bij Twente Decadente. Erg leuk en lekker!

Lees meer

ZorgAccent organiseert 'Samen eten met een snufje koken' waarin recepten uit ons kookboek gemaakt worden.

Lees meer

Als je haar maar goed zit. Wij brengen u in contact met een kapper bij u in de buurt.

Lees meer

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer