Beeldzorg via de iPad

Onderwerp: beeldzorg

ZorgAccent biedt klanten, naast de bestaande zorg aan huis, zorg via de iPad. Dat heet beeldzorg. Bij beeldzorg maakt uw verzorgende of verpleegkundige beeldcontact met u thuis. Via de iPad kunt u elkaar zien en met elkaar praten.

Beeldbellen: regelmatig persoonlijk contact

Het grote voordeel van beeldcontact is dat u elkaar kunt zien. Op geplande momenten neemt een medewerker van ZorgAccent bij u uit de wijk contact met u op voor uw zorgmoment via de iPad. Klanten met beeldzorg ervaren het beeldcontact als persoonlijk. Als we zien dat het nodig is, komt er iemand bij u thuis langs.

Beeldzorg: aanvulling op zorg thuis

Deze beeldzorg is een aanvulling op de bestaande zorg. Soms vervangt het een zorgmoment ter plekke. Beeldcontact kan plaatsvinden zo vaak als nodig, minimaal één keer per week. We spreken met u af wanneer we beeldbellen met u. Let op: dit is geen alarmeringssysteem!

Welke zorg kunt u via beeldzorg krijgen?

Het gaat om zorg waarvoor de verzorgende of verpleegkundige uit uw wijk niet letterlijk bij u in huis aanwezig hoeft te zijn, bijvoorbeeld:

  • een controle 's ochtends om na te gaan of u de nacht goed doorgekomen bent (bijvoorbeeld als u diabetes heeft en daarbij soms moeilijk wakker wordt)
  • een gesprek over de vragen en problemen waar u door uw ziekte tegenaan loopt
  • meekijken met een handeling waarover u zich nog wat onzeker voelt (bijvoorbeeld het meten van uw bloedsuiker)
  • herinneren aan het innemen van uw medicijnen en controleren of het de juiste medicatie is
  • kijken of u klaar bent om naar bed te gaan en bijvoorbeeld niet in uw stoel in slaap bent gevallen
  • een evaluatiegesprek over de zorg die u van ons ontvangt

Wat biedt de iPad van ZorgAccent nog meer?

Met de iPad kunt u ook contact maken met uw familie en vrienden. Zij hoeven hiervoor niet per se beschikking te hebben over een iPad. Wanneer zij over een computer met internet beschikken, kunnen zij via Skype geheel kosteloos met u beeldbellen. U kunt ook spelletjes spelen en informatie opzoeken. Bijvoorbeeld over uw wijk, het nieuws, gezondheid en nog veel meer. Deelnemen aan de prijsvragen en alles lezen over de diensten van ZorgAccent behoren ook tot de mogelijkheden.

Hoe ziet de iPad van ZorgAccent eruit?

De iPad heeft een handig aanraakscherm. U tikt aan wat u wilt en vervolgens komt dit in beeld. Omgaan met de iPad leert u heel gemakkelijk en snel. U heeft daarvoor geen ervaring nodig. Bovendien krijgt u hierbij, desgewenst, hulp van vrijwilligers.

Wat kost beeldzorg?

Het aanraakscherm krijgt u gratis in bruikleen. Beeldzorg door onze wijkteams valt onder de Zorgverzekeringswet, vanaf 2015 betaalt u hiervoor geen eigen bijdrage meer. Uw thuiszorgwijkteam kan u er meer over vertellen.

Meer vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met uw wijkteam op.

Lees minder Lees meer
Deel of stuur door: