Palliatieve terminale zorg thuis

Hospice Noetsele biedt comfortabele terminale zorg in de laatste levensfase

Hospice_Noetele_ZorgAccent_moeder_dochter terminale thuiszorg

Bij Hospice Noetsele kunt u vertrouwen op hoogwaardige palliatieve zorg. Onze zorg is gericht op mensen met een korte levensverwachting en een ongeneeslijke ziekte. In ons hospice kunt u op een waardige manier afscheid nemen van het leven.

Hospice Noetsele is gevestigd in het prachtige voormalige Koetshuis, een karakteristieke villa op het terrein van Krönnenzommer in Hellendoorn. Omringd door de natuurlijke schoonheid van de Sallandse Heuvelrug, bieden wij een gastvrije omgeving die de sfeer van thuis zoveel mogelijk benadert.

U kunt hier in in een gastvrije sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert, in alle rust en waardigheid met de juiste zorg uw laatste levensfase afsluiten. Bekijk de virtuele rondleiding.

Ondersteun hospice Noetsele en kijk op de webpagina Stichting Vrienden van hospice Noetsele
Of misschien heeft interesse om vrijwilliger te worden bij het hospice, bekijk dan het inspirerende filmpje!

Palliatieve terminale zorg

In ons hospice kunt u in een comfortabele en rustige setting uw laatste levensfase doorbrengen. U heeft de beschikking over een eigen volledig ingerichte zit/slaapkamer die u kunt personaliseren met uw eigen spullen. Met 4 kamers op de begane grond en een prachtig uitzicht op de omgeving, bieden we een huiselijke sfeer. Tijdens uw verblijf kunt u gebruikmaken van de gemeenschappelijke huiskamer, keuken en wellnessruimte. Onze ruime tuin is een plek waar bewoners en hun naasten regelmatig samenkomen.

Als u wilt weten of er een kamer beschikbaar is, neem gerust contact op met coördinator Ingrid de Lange. Op de website palliaweb kunt u zoeken op vrije bedden hospice.

Professionele verzorging ondersteund door vrijwilligers

Wij bieden 24-uurs zorg en nabijheid dankzij ons professionele team van 1 coördinator, 5 zorgmedewerkers en vele toegewijde vrijwilligers. Onze geschoolde vrijwilligers ondersteunen bij persoonlijke en huishoudelijke taken, onder begeleiding van onze medewerkers. We hechten veel waarde aan deskundigheidsbevordering om de kwaliteit van de zorg op een hoog niveau te houden.

Ook maken we gebruik van ThoeZ Twente voor specialistische verpleegkundige zorg.

Geschoolde vrijwilligers

Wij bieden 24-uurs zorg en nabijheid dankzij ons professionele team van 1 coördinator, 5 zorgmedewerkers en vele toegewijde vrijwilligers. Onze geschoolde vrijwilligers ondersteunen bij persoonlijke en huishoudelijke taken, onder begeleiding van onze medewerkers. We hechten veel waarde aan deskundigheidsbevordering om de kwaliteit van de zorg op een hoog niveau te houden.

Medische zorg bij terminale thuiszorg

Uw medische zorg wordt verzorgd door uw eigen huisarts (indien uit Hellendoorn of Nijverdal) of door onze ervaren artsen verbonden aan Hospice Noetsele. Samen met de coördinator bepalen zij het zorginhoudelijke en medische beleid.

Kortdurende opname

Als u een tijdelijke medische en verpleegkundige zorg nodig heeft bij een acuut zorgprobleem in uw thuissituatie, bieden wij de mogelijkheid van een kortdurende opname van 2 tot 3 weken. Tijdens deze periode observeren, verzorgen en behandelen wij u, zodat u daarna weer naar huis kunt en de zorg daar kan worden voortgezet.

Indicatie terminale thuiszorg

Om opgenomen te worden in ons hospice heeft u een indicatie nodig, zoals een ELV-palliatief/terminaal indicatie of een WLZ-indicatie (VV10). Wij helpen u graag bij het regelen van de juiste indicatie.

Zorgkosten hospice

Bij Hospice Noetsele betaalt u geen bijdrage voor zorg en verblijf. Indien u een ELV/PT-indicatie heeft, worden de kosten vergoed door uw zorgverzekering (met eigen risico van €385 per jaar). Bij een WLZ-indicatie betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK, dat de hoogte van uw bijdrage berekent.

Wachtlijst terminale thuiszorg

Als u niet direct in Hospice Noetsele terecht kunt, plaatsen wij u op een wachtlijst. We kunnen samen met u bekijken welke ondersteuning in huis mogelijk is in de tussentijd. Onze coördinator onderhoudt regelmatig contact met u om u op de hoogte te houden.

Handige links

Voor meer informatie en handige links kunt u terecht op onze website:

www.ciz.nl
www.hetcak.nl
www.agora.nl
www.netwerkpalliatievezorg.nl
www.vptz.nl

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer