Palliatieve terminale zorg als thuis

Hospice Noetsele, terminale thuiszorg in de laatste levensfase

Hospice_Noetele_ZorgAccent_moeder_dochter terminale thuiszorg

In Hospice Noetsele kunt u terecht voor palliatieve en terminale zorg. Dit is zorg voor ongeneeslijke zieke mensen met een korte levensverwachting. In ons hospice kunt u als ongeneeslijk zieke waardig afscheid nemen van uw leven. 

Het hospice is gehuisvest in het voormalige Koetshuis, een karakteristieke villa op het terrein van Krönnenzommer in Hellendoorn, midden in de bosrijke omgeving van de Sallandse Heuvelrug. De villa is in 2010 gerenoveerd en in 2019 verbouwd. Het voldoet volledig aan de eisen van deze tijd.

U kunt hier in in een gastvrije sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert, in alle rust en waardigheid met de juiste zorg uw laatste levensfase afsluiten. Bekijk de virtuele rondleiding.

Ondersteun hospice Noetsele en kijk op de webpagina Stichting Vrienden van hospice Noetsele
Of misschien heeft interesse om vrijwilliger te worden bij het hospice, bekijk dan het inspirerende filmpje!

Palliatieve terminale zorg met zorg net als thuis

De meeste mensen sterven het liefste in eigen huis. Maar soms is dat door omstandigheden niet mogelijk en kiezen veel mensen voor een plek die daar zoveel mogelijk op lijkt.  Zo’n plek willen wij zijn. In hospice Noetsele ontvangen wij u als gast. U heeft de beschikking over een eigen volledig ingerichte zit/slaapkamer. Deze kunt u zelf met persoonlijke spullen gezellig maken. Het hospice beschikt over 4 kamers, deze bevinden zich op de begane grond en hebben uitzicht op een prachtige omgeving. Tijdens uw verblijf kunt u gebruikmaken van de gemeenschappelijke huiskamer, de keuken en een wellnessruimte. Het hospice heeft een mooie, ruim aangelegde tuin. De bewoners en hun bezoek zijn hier regelmatig te vinden.

Als u wilt weten of er een kamer beschikbaar is, neem gerust contact op met coördinator Ingrid de Lange. Op de website palliaweb kunt u zoeken op vrije bedden hospice.

Professionele verzorging ondersteund door vrijwilligers

In hospice Noetsele wordt er 24 uurs zorg en nabijheid gegeven, door medewerkers en de vele vrijwilligers. de professionele medewerkers bestaan uit 1 coördinator en 5 zorgmedewerkers. Zijn de medewerkers niet aanwezig dan kan er een beroep gedaan worden op de ANW-verpleegkundige van zorgaccent.

Ook maken we gebruik van ThoeZ Twente voor specialistische verpleegkundige zorg.

Geschoolde vrijwilligers

De persoonlijke en huishoudelijke zorg wordt voor een groot deel door geschoolde vrijwilligers gedaan onder begeleiding van de medewerkers, of samen met medewerkers. Deskundigheidsbevordering is een vast terugkerend onderwerp binnen het vrijwilligersbeleid binnen ons hospice om de kwaliteit van zorg op een hoog niveau te houden.

Medische zorg

Komt u uit Hellendoorn of Nijverdal dan blijft uw eigen huisarts de medische zorg doen of draagt de zorg over aan Bernarda Heslinga, Huisarts en kaderarts Palliatieve zorg. Woont u buiten de regio Hellendoorn dan neemt Nynke Vet (specialist ouderen geneeskunde) de medische zorg over. Beide artsen zijn verbonden aan het hospice Noetsele, zij bepalen samen met de coördinator het zorginhoudelijke en medische beleid.

Kortdurende opname

Het kan voorkomen dat u in de thuissituatie tijdelijk medische en verpleegkundige zorg nodig heeft bij een acuut zorgprobleem. Hospice Noetsele biedt dan de mogelijkheid voor een kortdurende opname (2 weken met maximale uitloop naar 3 weken). Tijdens deze kortdurende opname observeren, verzorgen en behandelen wij u zodat u na enkele weken weer terug naar huis kunt en de zorg daar weer kan worden voortgezet.

Indicatie terminale thuiszorg

Voor opname in het hospice is een indicatie nodig. Dit kan een ELV-palliatief/terminaal indicatie zijn of een WLZ-indicatie (VV10). Komt u vanuit het ziekenhuis dan regelt het transferbureau de indicatie-aanvraag. Komt u van thuis dan regelen de medewerkers van het hospice de juiste indicatie voor u.

Zorgkosten hospice

Voor zorg en verblijf in ons hospice betaalt u geen bijdrage aan het hospice.
Heeft u een ELV/PT (Eerstelijnsverblijf / Palliatief Terminaal) indicatie dan vergoedt uw eigen zorgverzekering de kosten (u betaalt wel het eigen risico per jaar: €385,-).
Bij een WLZ-indicatie betaalt u een eigen bijdrage voor zorg aan het CAK. Het CAK berekent hoeveel u moet bijdragen.

Wachtlijst terminale thuiszorg

Kunt u niet direct in hospice Noetsele terecht, dan komt u op een wachtlijst te staan. Wanneer u dat wilt, kunnen we samen met u nadenken welke ondersteuning thuis ter overbrugging mogelijk is. De coördinator houdt regelmatig contact met u.

Handige links:

www.ciz.nl
www.hetcak.nl
www.agora.nl
www.netwerkpalliatievezorg.nl
www.vptz.nl

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer