Terminale zorg in Hospice Noetsele

Hospice Noetsele, zorg in de laatste levensfase

Hospice_Noetsele

Bij Hospice Noetsele kunt u terecht voor palliatieve en terminale zorg. Dit is zorg voor ongeneeslijke zieke mensen met een korte levensverwachting. 

Het hospice is gehuisvest in het voormalige Koetshuis, een karakteristieke villa op het terrein van verpleeghuis Krönnenzommer in Hellendoorn. Het Hospice bevindt zich midden in de bosrijke omgeving van de Sallandse Heuvelrug. De villa is in 2010 gerenoveerd en in 2019 verbouwd. Het voldoet volledig aan de eisen van deze tijd.

U kunt hier in in een gastvrije sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert, in alle rust en waardigheid met de juiste zorg de laatste levensfase afsluiten.

Intakegesprek Hospice Noetsele

U heeft een intakegesprek met de coördinator bij opname in het hospice. Dit gesprek vindt voor opname meestal bij u thuis plaats. Wie er verder bij dit gesprek aanwezig zijn, kunt u zelf bepalen. Het gesprek heeft vooral als doel nader met elkaar kennis te maken. Wat is er met u aan de hand? Hoe wilt u het liefst verzorgd worden? Wat vindt u belangrijk? Hoe kunnen wij u het zo goed mogelijk naar uw zin maken? Ook kunne we stilstaan bij wat het voor u en uw naasten betekent om zo ernstig ziek te zijn. Hospice Noetsele ondersteunt zowel u als uw naasten in dit moeilijke proces.

Wachtlijst

Kunt u niet direct in Hospice Noetsele terecht, dan komt u op een wachtlijst te staan. Wanneer u dat wilt, kunnen we samen met u nadenken welke ondersteuning thuis ter overbrugging nog mogelijk is. De coördinatoren houden regelmatig contact met u.

Kortdurende opname

Sinds 2018 biedt het Hospice Noetsele ook een mogelijkheid voor een kortdurende opname als het thuis even niet meer gaat.
Twee weken met een uitloop naar maximaal drie weken. Tijdens deze kortdurende opname observeren, verzorgen en behandelen wij u zodat u na enkele weken weer terug naar huis kunt en daar de zorg weer kan worden voortgezet.

Terminale thuiszorg met zorg net als thuis

Er is plaats voor vier gasten. Elke gast heeft de beschikking over een eigen volledig ingerichte zit/slaapkamer. U kunt zelf uw kamer met persoonlijke spullen gezellig maken. Alle gastenkamers bevinden zich op de begane grond en hebben uitzicht op een prachtige omgeving. Gasten kunnen gebruikmaken van de huiskamer, de keuken en een wellnessruimte. Het hospice heeft een mooie, ruim aangelegde tuin. De gasten en hun bezoek zijn hier regelmatig te vinden.

Terminale zorg met zorg net als thuis

Indicatie

Voor opname in het hospice is een indicatie nodig. Dit kan een ELV-palliatief/terminaal indicatie zijn of een WLZ-indicatie (VV10). Komt u vanuit het ziekenhuis dan regelen de transferbureaus de indicatieaanvraag. Komt u van thuis dan regelen de medewerkers van het hospice de juiste indicatie voor u.

Kosten zorg hospice

Bij een ELV-indicatie dan vergoedt uw eigen zorgverzekeraar de kosten.
Heeft u een WLZ-indicatie dan geldt een eigen bijdrageregeling. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk. Informatie hierover kunt u vinden op CAK.

Hospice Noetsele vraagt verder geen eigen bijdrage.

Download de folder

 

In hospice Noetsele wordt u 24 uur per dag verzorgd. De professionele medewerkers nemen de organisatie en verpleegkundige zorg voor hun rekening ondersteund door een team specialisten van ZorgAccent op afroep.

De persoonlijke en huishoudelijke zorg wordt voor een groot deel door geschoolde vrijwilligers gedaan onder begeleiding van de medewerkers, of samen met medewerkers. Deskundigheidsbevordering is een vast terugkerend onderwerp binnen het vrijwilligersbeleid binnen ons hospice om de kwaliteit van zorg op een hoog niveau te houden.

Verpleegkundige zorg

Het professioneel team bestaat uit 2 coördinatoren en 4 medewerkers (ziekenverzorgende, verzorgende individule gezondheidszorg (VIG), palliatieve verpleegkundige) Het professioneel team is allemaal extra geschoold in palliatieve-terminale zorg.
De verpleegkundige zorg wordt gegeven door het professionele team van het hospice. Het team is 24 uur bereikbaar- en beschikbaar. Ook wordt er gebruik gemaakt van het medisch technisch handeling team (ThoeZ Twente) voor specialistische verpleegkundige zorg.

Hospice Noetsele is 24 uur per dag bereikbaar

In Hospice Noetsele wordt u 24 uur per dag verzorgd. Twee coördinatoren nemen de verpleegkundige zorg voor hun rekening, ondersteund door een team specialisten. De 24 uurs zorg wordt voor een groot deel door geschoolde vrijwilligers gedaan.

Sanatoriumlaan 20
7447 PK Hellendooorn
Tel. (0548) 68 81 13 bij geen gehoor 0900 – 0678 (24 uur bereikbaar)

Coördinatoren van Hospice Noetsele zijn:
Siny Runneboom en Ingrid de Lange.

Handige Links:
www.ciz.nl
www.hetcak.nl
www.agora.nl
www.netwerkpalliatievezorg.nl
www.vptz.n

Waar wilt u graag meer over weten?

Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

Cliënt

Onze cliënten
waarderen
ons met een 9.1

Beoordeel ons op
Zorgkaart Nederland