Logopedie voor ouderen

Meer dan spraakles...

De logopedisten van ZorgAccent hebben uitgebreide ervaring en kennis in de ouderenzorg. U hoeft geen cliënt van ZorgAccent te zijn om voor behandeling in aanmerking te komen.

Specialistische kennis van logopedie voor volwassenen en ouderen

Vanuit ZorgAccent staat een team gespecialiseerde logopedisten voor u klaar. U profiteert van onze jarenlange ervaring en specialistische kennis en deskundigheid op het gebied van complexe neurologische aandoeningen o.a. beroerte (CVA), ziekte van Parkinson en Multiple Sclerose (MS).

Logopedie_ZorgAccent

Waar vindt de behandeling plaats?

Wij behandelen vanuit verschillende locaties in uw buurt. Bent u niet in staat om naar een behandellocatie te komen dan maken wij graag een afspraak bij u thuis.

De logopedist onderzoekt, behandelt, begeleidt en/of adviseert op het gebied van:

 • Spraakverstaanbaarheid (dysartrie)
  Door een neurologische aandoening of ziektebeeld kunnen uw spraakbewegingen te slap of te gespannen, te traag of te snel, ongecoördineerd of algemeen minder nauwkeurig zijn.
  Wij bieden ook therapie (PLVT-methode) voor parkinsonpatiënten.
 • Taalstoornissen veroorzaakt door neurologische problematiek (o.a. afasie)
  Wanneer door bijvoorbeeld een beroerte één of meer onderdelen van uw taalgebruik niet meer goed functioneren, noemt men dat afasie. De logopedist geeft u oefeningen om het begrijpen, spreken, lezen of schrijven te verbeteren en helpt u de communicatie tussen u en uw omgeving zo optimaal mogelijk te maken.
 • Slikproblemen (bij o.a. neurologische problematiek, oncologie)
  Slikproblemen kunnen ontstaan door ouderdom, maar ook door neurologische problematiek (bijvoorbeeld door een beroerte, ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose of dementie).
 • Stemstoornissen (bijvoorbeeld na een beroerte, trauma of intubatie)
  Bijvoorbeeld heesheid of stemproblemen na een operatie, bestraling van een tumor of na langdurige intubatie.

Kwaliteit

Onze logopedisten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het Afasieregister. Ook zijn wij aangesloten bij ParkinsonNet.
Daarnaast werken wij volgens de meest actuele richtlijnen van de beroepsvereniging voor logopedisten.

Onze logopedisten

Neem rechtstreeks contact op met één van onze logopedisten.

Verwijzing en vergoeding logopedie

In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing nodig voor logopedie. Logopedische zorg valt onder paramedische zorg en wordt gedekt vanuit het basispakket. Voor logopedie geldt het wettelijke eigen risico.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer