Kennis delen

In ons expertisecentrum hebben wij veel kennis, expertise en jarenlange ervaring van specifieke zorgvraagstukken en doelgroepen.

Wij delen graag onze kennis

Binnen ZorgAccent hebben wij veel kennis in huis op velerlei gebied. Denk bijvoorbeeld aan de transitie naar zelfsturing, zowel in de woon- als wijkzorg. Maar ook op het gebied van zorg voor mensen met Korsakov, Gerontopsychiatrie of dementie hebben wij veel expertise in huis.

Wij delen dit graag met u. Bijvoorbeeld door het geven van een workshop: in uw organisatie of bij ZorgAccent. U bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen, onze enthousiaste en gedreven medewerkers ontvangen u graag!

Wat kan het Expertisecentrum betekenen voor de zorgprofessional?

Het Expertisecentrum wil met andere samenwerkingspartners producten en diensten ontwikkelen om de toegankelijkheid en de kwaliteit van zorg aan haar cliënten die intensieve zorg en behandeling nodig hebben te verbeteren. Om dit te bereiken delen wij graag onze kennis en ontwikkelen wij doorlopend nieuwe kennis. Naast de eigen zorgverleners kunnen ook externe zorgverleners of zorginstellingen gebruik maken van het Expertisecentrum. Voor bijvoorbeeld advies rondom een behandeling of verpleging van patiënten/cliënten.

 

Dementie

Als u een vorm van dementie vermoedt bij uw partner of ouders, wilt u vast graag antwoord op uw vragen. Waar kan ik rekening mee houden? Hoe verloopt het proces van dementie? Voor al deze vragen kunt u terecht bij een van onze kennisdragers dementie. Als u dat graag wil, kan de verpleegkundige bij u thuis op bezoek komen voor een gesprek. Dit is gratis. Vraag bij een wijkteam bij u in de buurt om u in contact te brengen met een van onze kennisdragers dementie.


Korsakov

Voor de Korsakov cliënt is het belangrijk dat de woonomgeving veilig is en dat zij respect, begrip, vertrouwen en waardering ervaren. De cliënten verblijven in woongroepen waarvan een aantal op het terrein van Krönnenzommer in Hellendoorn en drie woongroepen in Nijverdal. De cliënten beschikken over een eigen kamer. In de woongroepen vinden dagelijkse activiteiten plaats, zoals koken, eten, schoonmaken. De mate waarin een cliënt hierbij betrokken wordt, verschilt per cliënt en is afgestemd op zijn/haar mogelijkheden.


Somatiek

Een somatisatiestoornis is een stoornis waarbij een persoon veel verschillende lichamelijke klachten heeft zonder dat hier een lichamelijke oorzaak voor wordt gevonden. Deze klachten kunnen heel verschillend zijn.

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is zorg voor mensen met een ongeneeslijke ziekte in de laatste fase van hun leven. Deze zorg richt zich op kwaliteit van leven en een waardige afronding van het leven. Dit houdt in dat er naast aandacht voor medische problemen zoals pijn en benauwdheid, ook aandacht is voor psychische of sociale problemen, zingeving, levensvragen en spiritualiteit. Hierbij is ook aandacht voor de ondersteuning en begeleiding van de naasten van de cliënt.

Hospice-Noetsele-


Geronto-psychiatrie

Geronto-psychiatrie houdt zich bezig met psychische stoornissen op hogere leeftijd. Het is een vorm van psychiatrie speciaal voor ouderen. Voorbeelden van psychiatrische klachten zijn depressies, angst- of gedragsstoornissen. Binnen ZorgAccent hebben wij veel ervaring en kennis op het gebied van geronto-psychiatrie.


Transitie naar zelfsturing

ZorgAccent heeft in de afgelopen jaren de beweging gemaakt naar kleinschalige, zelfsturende teams. Nadat de wijkverpleging deze transitie doorvoerde in 2010, volgde de woonzorg twee jaar later. Naast het ‘kleinschalig wonen en werken’ is ook heel hard gewerkt om de ‘ingewikkeldheden’ binnen de organisatie weg te halen. Hierdoor is het ZorgAccent gelukt om de overhead te verminderen (dus geen managers en minder mensen in de ondersteuning) om daardoor zoveel mogelijk handen bij en aan het bed te realiseren.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer