Personenalarmering

Personenalarmering maakt zorg op afroep mogelijk

Wilt u de zekerheid dat u bij een noodgeval thuis direct hulp kunt inroepen, zonder dat u hoeft te bellen? Kies dan voor personenalarmering. U bestelt bij een welzijn- of ouderenorganisatie, ZorgAccent zorgt voor de opvolging.

Dag en nacht bereikbaar

Als u in een noodsituatie hulp nodig heeft, drukt u eenvoudig op de knop van de alarmzender die u altijd bij u draagt. De techniek doet de rest. Uw alarmsignaal komt binnen bij onze Meld & Zorg Centrale. Deze is 24 uur per dag en zeven dag per week bemand door een ervaren verpleegkundige. De verpleegkundige neemt direct contact met u op en vraagt wat er aan de hand is.

De alarmeringsopvolging

Indien u voor alarmering kiest kunt u voor sociale alarmering of alarmering met zorgopvolging kiezen.

Sociale Alarmering
Indien u voor sociale alarmering kiest wordt na een noodoproep door de meld zorg centrale contact opgenomen met de contactpersoon uit uw eigen omgeving ( kinderen, familie, verwanten) die vervolgens naar u toe komt om hulp te bieden.

Alarmering met Zorgopvolging
Indien u voor alarmering met zorgopvolging kiest wordt na een noodoproep contact opgenomen met een verpleegkundige van ZorgAccent. Deze medewerker komt z.s.m naar u toe om hulp te bieden In noodgevallen wordt uw huisarts of de ambulance gewaarschuwd. U bent dus altijd verzekerd van professionele hulp als u een noodalarmsignaal afgeeft.

 

Hoe werkt het?

U kunt het alarm met een clip aan uw kleding, als horloge/armband of halsketting dragen. Het alarm is beveiligd tegen stroomuitval en tegen andere storingen. Als u gebruik wilt maken van professionele hulp na een alarm, is een extra huissleutel nodig. Uw huissleutel wordt op een veilige plaats bewaard. Met deze sleutel kan de professionele hulpverlening bij u binnen komen.

Personenalarmering aanvragen

Wilt u personenalarmering aanvragen? Afhankelijk van de plaats waar u woont kunt u contact opnemen met een van onderstaande ouderenorganisaties.

Woont u in Nijverdal of Rijssen?

Neem dan contact op met Stichting De Welle. Per mail of telefonisch via (0548) 63 88 10.

Woont u in Wierden of Enter?

Neem dan contact op met Stichting De Welle. Per mail of telefonisch via (0546) 57 16 93.

Woont u in Twenterand?

Neem dan contact op met Stichting ZorgSaam Twenterand. Telefonisch via (0546) 48 14 56

Woont u in Tubbergen?

Neem dan contact op met Stichting Welzijn Tubbergen. Telefonisch via (0546) 62 27 88

Woont u in Almelo?

Neem dan contact op met ZorgAccent via 0900 0678 (24 uur bereikbaar)

De drie stichtingen zorgen voor de plaatsing, instructie, programmering en aanmelding van de apparatuur bij de Meldbank. ZorgAccent zorgt voor de professionele zorgopvolging.

 

Kosten personenalarmering

Voor de prijzen van personenalarmering kunt u het beste contact opnemen met een van bovengenoemde welzijn- of ouderenorganisaties. Heeft u een medische indicatie voor personenalarmering, dan geeft uw ziektekostenverzekering wellicht nog een extra korting. Informeer daarvoor bij uw zorgverzekeraar.

  Waar wilt u graag meer over weten?

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.





  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.0

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer