Wonen met zorg – woonzorg

Voor 24-uurs ouderenzorg bij psychische en lichamelijke klachten, kies ZorgAccent Woonzorg

Wanneer psychische of lichamelijke klachten u 24-uurszorg vereisen, biedt ZorgAccent Woonzorg de ideale oplossing. Onze woonzorglocaties staan klaar om u de volgende diensten te verlenen:

Natuurlijk wilt u het liefst zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Maar wanneer thuis wonen niet meer haalbaar is, kunt u, zowel individueel als als echtpaar (afhankelijk van uw zorgbehoefte), terecht in een van onze locaties. Ook bieden we mogelijkheden voor tijdelijk verblijf. Bij Hospice Noetsele kunt u in alle rust en waardigheid de laatste levensfase afsluiten, omringd door de juiste zorg en een gastvrije sfeer die de thuissituatie zo goed mogelijk benadert.

0900 0678 info@zorgaccent.nl

woonzorg

Woonzorg en ondersteuning

Bij ZorgAccent Woonzorg kunt u gedurende de hele dag rekenen op professionele zorgverleners voor extra zorg en ondersteuning. Denk hierbij aan specialisten zoals een ouderengeneeskundige, psycholoog, geestelijk verzorger, fysiotherapeut en ergotherapeut. Onze artsen zijn medisch specialisten die de medische verantwoordelijkheid van uw huisarts overnemen.

Kleinschalig Wonen met Zorg, Net als Thuis

Ons streven is dat u zich bij ons zo thuis mogelijk voelt, met ons motto “Net als thuis” als uitgangspunt. Samen bekijken we de mogelijkheden, zodat u een hoge kwaliteit van leven en welzijn kunt ervaren. Als bewoner behoudt u grotendeels de regie over uw dagelijkse routine, zoals uw opstaan- en eettijden, zodat u met plezier in onze woonzorglocaties verblijft. ZorgAccent werkt met kleine, stabiele teams die zorg verlenen aan een beperkt aantal bewoners. Dit zorgt voor een persoonlijke band tussen u en onze zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgers, waardoor we samen oplossingen vinden die aansluiten bij uw wensen en behoeften.

Kosten, Eigen Bijdrage en Indicatie Aanvragen

Wilt u weten hoe u een indicatie aanvraagt voor woonzorg, wat uw eigen bijdrage is en welke kosten u zelf moet dragen? Alle antwoorden op deze vragen vindt u hier.

Wonen met zorg in een Herkenbare Omgeving

Bij ZorgAccent Woonzorg houden we rekening met het feit dat de omgeving voor mensen met dementie herkenbaar moet zijn.

Daarom is onze inrichting afgestemd op de tijdsperiode die nog bekend is bij onze bewoners. We gebruiken zeepjes in plaats van zeeppompjes, fluitketels in plaats van waterkokers, ouderwetse radio’s en vele andere accessoires die herinneringen oproepen en vertrouwd zijn.

Bovendien zorgen we ervoor dat onze omgeving rekening houdt met het feit dat beschadigde hersenen vaak weinig contrasten waarnemen, dus vermijden we bijvoorbeeld een witte wc op een witte vloer met een witte wand erachter. We werken met contrasterende kleuren en zwarte wc-brillen. Onze omgeving biedt prikkels waar nodig en rust waar gewenst, zowel op de gangen als in de woonkamers en kamers.

 

korte video Korte versie

Omgevingsgerichte zorg bij Stadskwartier Rijssen

korte video Lange versie

Omgevingsgerichte zorg bij Stadskwartier Rijssen

Woonzorg op Maat

Bij ZorgAccent Woonzorg kunt u terecht als:

Afhankelijk van uw behoeften ontvangt u verzorging en behandeling van ons gespecialiseerde ZorgAccent-team.

Gezamenlijke Opname

Op verschillende woonzorglocaties van ZorgAccent is het mogelijk om samen met uw partner opgenomen te worden. Neem contact op met onze cliëntadviseurs via (0548) 68 80 70 voor informatie over beschikbaarheid.

Lees verder


Kan mijn familie komen logeren?

Bij ZorgAccent Woonzorg bieden we de mogelijkheid voor familie om te logeren, inclusief maaltijden. Neem contact op met onze cliëntadviseurs via (0548) 88 80 70 om de beschikbaarheid te bespreken.

Lees verder

Tijdelijke Opvang

Op diverse locaties biedt ZorgAccent de optie voor tijdelijke logeeropvang voor cliënten met een WLZ-indicatie die thuis zorg ontvangen. Aarzel niet om onze cliëntadviseurs te bellen via (0548) 68 80 70 om beschikbaarheid te bespreken.

Lees verder


Is er sprake van een wachtlijst in het verpleeghuis?

ZorgAccent streeft naar maatschappelijk aanvaardbare wachttijden. Directe opname op de locatie van uw voorkeur is echter niet altijd mogelijk. Als u geen specifieke locatievoorkeur heeft, is de kans op snelle plaatsing in een verpleeghuis of woonzorglocatie groot. Bij een voorkeur voor een specifieke locatie kunnen wachttijden variëren, variërend van enkele dagen/weken tot zes maanden of langer, afhankelijk van verschillende factoren. In geval van langere wachttijden zoeken we samen met u naar tijdelijke alternatieven. Bij ZorgAccent staat cliëntgerichte zorg voorop, en we streven naar de best passende oplossing, zelfs als dat wat meer tijd vergt. Onze cliëntadviseurs voorzien u graag van informatie via (0548) 68 80 00 of per e-mail via clientadviseurs@zorgaccent.nl.

Lees verder

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer