Wonen met zorg – woonzorg

Heeft u door psychische en/of lichamelijke klachten 24-uurszorg nodig? Dan bent u op onze woonzorglocaties op de juiste plek. We bieden de volgende woonzorg diensten:

Vanzelfsprekend wilt u zo lang mogelijk in uw eigen omgeving blijven wonen. Maar als het thuis niet meer gaat kunt u of als echtpaar – afhankelijk van uw zorgvraag – terecht in één van onze woonzorg locaties. Hier kunt u ook terecht voor een tijdelijk verblijf. In Hospice Noetsele kunt u in alle rust en waardigheid met de juiste zorg de laatste levensfase afsluiten in een gastvrije sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert.

0900 0678 info@zorgaccent.nl

woonzorg

Woonzorg en ondersteuning

U kunt de hele dag een beroep doen op professionele zorgverleners voor extra zorg en ondersteuning. Denk daarbij aan een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, geestelijk verzorger, fysiotherapeut en ergotherapeut. De artsen van ZorgAccent zijn medisch specialisten die de medische verantwoordelijkheid overnemen van uw huisarts.

net als thuis met woonzorg bij zorgaccent

Kleinschalig wonen met zorg Net als thuis

Wij vinden het belangrijk dat u zich zo thuis mogelijk voelt bij ons. Ons uitgangspunt is daarom Net als thuis. Samen met u kijken we naar mogelijkheden, zodat u een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en welbevinden ervaart. U bepaalt als bewoner zoveel mogelijk zelf: hoe laat u opstaat, wat u gaat eten of hoe laat u wilt eten, zodat u met plezier bij ons woont. ZorgAccent werkt met kleine, vaste teams die zorgen voor een klein aantal bewoners. Hierdoor leert u de medewerkers goed kennen en andersom. De medewerkers vormen samen met de vrijwilligers en de mantelzorgers een gemeenschap die samen problemen oplossen en komen tot oplossingen die aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden. Dat is woonzorg van ZorgAccent.

Meer weten over kosten, eigen  bijdrage en indicatie aanvragen?

Hoe vraag ik een indicatie aan voor woonzorg? Wat is mijn eigen bijdrage? En welke kosten moet ik zelf betalen. Alle antwoorden op deze vragen leest u hier.

Herkenbare omgeving of omgevingsgerichte zorg

ZorgAccent houdt in haar gebouwen rekening met het feit dat de omgeving voor mensen met dementie herkenbaar moet zijn.

Zo sluit de inrichting aan bij de tijdsperiode die (nog) bekend is bij bewoners. Zeepjes in plaats van zeeppompjes, fluitketels in plaats van waterkokers, oude stijl radio’s en veel accessoires die herinneringen oproepen en bekend zijn.

De inrichting houdt ook rekening met het feit dat het beschadigde brein weinig contrasten ziet (dus geen witte wc op een witte vloer met een witte wand erachter, maar werken met contrasterende kleuren en een zwarte wc-bril). De omgeving geeft prikkels waar nodig (op de gangen is van alles te zien en te doen) of juist rust waar nodig (de woonkamer en de eigen kamer)

korte video Korte versie

Omgevingsgerichte zorg bij Stadskwartier Rijssen

korte video Lange versie

Omgevingsgerichte zorg bij Stadskwartier Rijssen

Woonzorg op maat

Wanneer kunt u bij een van onze woonzorglocaties terecht?

Afhankelijk van uw behoefte, ontvangt u verzorging en behandeling door een team van specialisten van ZorgAccent.

Gezamenlijke opname

Op de Woonzorglocaties van ZorgAccent is het mogelijk dat u samen met uw partner wordt opgenomen.


Kan mijn familie komen logeren?

ZorgAccent biedt op de woonzorglocaties de mogelijkheid tot logeren inclusief een maaltijdvoorziening aan naasten en andere betrokkenen.

Tijdelijke opvang

ZorgAccent biedt de mogelijkheid tot tijdelijke logeeropvang voor een cliënt die beschikt over een Wlz-indicatie en die zorg thuis ontvangt.


Is er sprake van een wachtlijst voor een plaats in het verpleeghuis?

ZorgAccent streeft naar maatschappelijk aanvaardbare wachttijden. Het is alleen niet altijd mogelijk om direct opgenomen te worden op de locatie van uw voorkeur. Indien u geen voorkeur heeft voor een specifieke locatie dan is de kans groot dat er op korte termijn plek is in een van onze verpleeghuizen of woonzorglocaties. Als u voorkeur heeft voor een specifieke locatie dan kan de wachttijd verschillen. Dit kan variëren van enkele dagen/weken tot 6 maanden en langer. Of er snel plek voor iemand is hangt af van verschillende factoren. Bij een langere wachttijd zoeken wij samen met u naar een oplossing en kijken we of u tijdelijk ergens anders kunt wonen. ZorgAccent zet zich in voor een cliëntgerichte invulling; bij ons staat de best passende oplossing voor uw situatie voorop.  Ook als daarvoor iets meer tijd nodig. Onze cliëntadviseurs informeren u graag hierover. T: (0548) 68 80 00 of mail naar clientadviseurs@zorgaccent.nl

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer