Wonen met zorg net als thuis – woonzorg

Heeft u door psychische en/of lichamelijke klachten 24-uurszorg nodig? Dan bent u op onze woonzorglocaties op de juiste plek. We bieden de volgende diensten:

Vanzelfsprekend wilt u zo lang mogelijk in uw eigen omgeving blijven wonen. Maar als het thuis niet meer gaat kunt u of als echtpaar – afhankelijk van uw zorgvraag – terecht in één van onze locaties. Hier kunt u ook terecht voor een tijdelijk verblijf. In Hospice Noetsele kunt u in alle rust en waardigheid met de juiste zorg de laatste levensfase afsluiten in een gastvrije sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert.

0900 0678 info@zorgaccent.nl

woonzorg

Woonzorg en ondersteuning

U kunt de hele dag een beroep doen op professionele zorgverleners voor extra zorg en ondersteuning. Denk daarbij aan een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, geestelijk verzorger, fysiotherapeut en ergotherapeut. De artsen van ZorgAccent zijn medisch specialisten die de medische verantwoordelijkheid overnemen van uw huisarts.

Kleinschalig wonen met zorg Net als thuis

Wij vinden het belangrijk dat u zich zo thuis mogelijk voelt bij ons. Ons uitgangspunt is daarom Net als thuis. Samen met u kijken we naar mogelijkheden, zodat u een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en welbevinden ervaart. U bepaalt als bewoner zoveel mogelijk zelf: hoe laat u opstaat, wat u gaat eten of hoe laat u wilt eten, zodat u met plezier bij ons woont. ZorgAccent werkt met kleine, vaste teams die zorgen voor een klein aantal bewoners. Hierdoor leert u de medewerkers goed kennen en andersom. De medewerkers vormen samen met de vrijwilligers en de mantelzorgers een gemeenschap die samen problemen oplossen en komen tot oplossingen die aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden.

Meer weten over kosten, eigen  bijdrage en indicatie aanvragen?

Hoe vraag ik een indicatie aan voor woonzorg? Wat is mijn eigen bijdrage? En welke kosten moet ik zelf betalen. Alle antwoorden op deze vragen leest u hier.

Herkenbare omgeving

ZorgAccent houdt in haar gebouwen rekening met het feit dat de omgeving voor mensen met dementie herkenbaar moet zijn.

Zo sluit de inrichting aan bij de tijdsperiode die (nog) bekend is bij bewoners. Zeepjes in plaats van zeeppompjes, fluitketels in plaats van waterkokers, oude stijl radio’s en veel accessoires die herinneringen oproepen en bekend zijn.

De inrichting houdt ook rekening met het feit dat het beschadigde brein weinig contrasten ziet (dus geen witte wc op een witte vloer met een witte wand erachter, maar werken met contrasterende kleuren en een zwarte wc-bril). De omgeving geeft prikkels waar nodig (op de gangen is van alles te zien en te doen) of juist rust waar nodig (de woonkamer en de eigen kamer)

korte video Korte versie

Omgevingsgerichte zorg bij Stadskwartier Rijssen

korte video Lange versie

Omgevingsgerichte zorg bij Stadskwartier Rijssen

Woonzorg op maat

Wanneer kunt u bij een van onze woonzorglocaties terecht?

Afhankelijk van uw behoefte, ontvangt u verzorging en behandeling door een team van specialisten van ZorgAccent.

Gezamenlijke opname

Op meerdere woonzorglocaties van ZorgAccent is het mogelijk dat u samen met uw partner wordt opgenomen. Neem s.v.p. contact op met een onze clientadviseurs via (0548) 68 80 70 om navraag te doen naar de beschikbaarheid.

Lees verder


Kan mijn familie komen logeren?

ZorgAccent biedt op meerdere woonzorglocaties de mogelijkheid tot logeren inclusief een maaltijdvoorziening aan naasten en andere betrokkenen. Neem contact op met een van onze clientadviseurs via (0548) 88 80 70 om navraag te doen naar de beschikbaarheid.

Lees verder

Tijdelijke opvang

ZorgAccent biedt op meerdere locaties de mogelijkheid tot tijdelijke logeeropvang voor een cliënt die beschikt over een WLZ-indicatie en die zorg thuis ontvangt.
Neem contact op met een onze cliëntadviseurs via (0548) 68 80 70 om navraag te doen naar de beschikbaarheid.

Lees verder


Is er sprake van een wachtlijst voor een plaats in het verpleeghuis?

ZorgAccent streeft naar maatschappelijk aanvaardbare wachttijden. Het is alleen niet altijd mogelijk om direct opgenomen te worden op de locatie van uw voorkeur. Indien u geen voorkeur heeft voor een specifieke locatie dan is de kans groot dat er op korte termijn plek is in een van onze verpleeghuizen of woonzorglocaties. Als u voorkeur heeft voor een specifieke locatie dan kan de wachttijd verschillen. Dit kan variëren van enkele dagen/weken tot 6 maanden en langer. Of er snel plek voor iemand is hangt af van verschillende factoren. Bij een langere wachttijd zoeken wij samen met u naar een oplossing en kijken we of u tijdelijk ergens anders kunt wonen. ZorgAccent zet zich in voor een cliëntgerichte invulling; bij ons staat de best passende oplossing voor uw situatie voorop.  Ook als daarvoor iets meer tijd nodig. Onze cliëntadviseurs informeren u graag hierover. T: (0548) 68 80 00 of mail naar clientadviseurs@zorgaccent.nl

Lees verder

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer