Psychogeriatrie en psychogeriatrische zorg

Psychogeriatrische zorg en psychogeriatrie op maat geleverde zorg voor mensen met dementie.

Bij onze kleinschalige en persoonlijke manier van wonen en werken ‘Net als thuis’, staat de relatie tussen bewoners, zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers centraal. Zo krijgen mensen met dementie de zorg die het beste past bij hem of haar.

Bij psychogeriatrie streven we naar de sfeer van ‘net als thuis’

Bij ZorgAccent vinden we het belangrijk dat u zich zo thuis mogelijk voelt. Dat is ons uitgangspunt bij psychogeriatrische zorg. Samen met u kijken we naar mogelijkheden, zodat u een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en welbevinden ervaart. U bepaalt als bewoner zoveel mogelijk zelf: hoe laat u opstaat, wat u gaat eten of hoe laat u wilt eten, zodat u met plezier bij ons woont.

 

Psychogeriatrie en herkenbaarheid

Bij psychogeriatrische zorg is het belangrijk dat mensen in een omgeving zijn die veilig en herkenbaar voelt. ZorgAccent houdt daar bij de inrichting van haar gebouwen zoveel mogelijk rekening mee. Zo sluit de inrichting aan bij de tijdsperiode die (nog) bekend is bij bewoners. Zeepjes in plaats van zeeppompjes, fluitketels in plaats van waterkokers, radio’s, platenspelers en accessoires die herinneringen oproepen en bekend zijn.

 

Contrasten in psychogeriatrische zorg

Bij de inrichting van onze locaties houden we in de psychogeriatrische afdelingen ook rekening met het feit dat het beschadigde brein weinig contrasten ziet. Dus geen witte wc op een witte vloer met een witte wand erachter. We werken juist met contrasterende kleuren en een zwarte wc-bril op het witte toilet. De omgeving geeft prikkels waar nodig. Op de gangen is van alles te zien en te doen. En andere plekken, zoals de woonkamer en de eigen kamer, zijn prikkelarm en stralen dus rust uit.

 

Samen koken

Een van de vele mooie dingen die het kleinschalig werken binnen de woonzorg met zich meebrengt, is dat we samen met de bewoners koken. Wie krijgt er nou geen trek bij het ruiken van de heerlijke geur van een ‘ouderwetse’ Humpkessoep? Wat is er nou leuker dan zelf meehelpen met de bereiding daarvan? Fijn voor bewoners en ook voor onze medewerkers.

Waar wilt u graag meer over weten?

Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

Cliënt

Onze cliënten
waarderen
ons met een 9.1

Beoordeel ons op
Zorgkaart Nederland