Psychogeriatrie – psychogeriatrische zorg

Psychogeriatrie op maat geleverde zorg voor dementerenden.

Bij onze kleinschalige en persoonlijke manier van wonen en werken ‘Net als thuis’, staat de relatie tussen bewoners, zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers centraal. Zo krijgen mensen de zorg die het beste past bij hem of haar.

Casemanager dementie met dame met dementie

We streven naar de sfeer van ‘net als thuis’

Bij ZorgAccent vinden we het belangrijk om u zich zo thuis mogelijk te laten voelen. Dat is ons uitgangspunt. Samen met u kijken we naar mogelijkheden, zodat u een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en welbevinden ervaart. U bepaalt als bewoner zoveel mogelijk zelf: hoe laat u opstaat, wat u gaat eten of hoe laat u wilt eten, zodat u met plezier bij ons woont.

 

Psychogeriatrie en herkenbaarheid

Bij psychogeriatrische zorg is het belangrijk dat mensen in een omgeving zijn die veilig en herkenbaar voelt. ZorgAccent houdt daar bij de inrichting van haar gebouwen zoveel mogelijk rekening mee. Zo sluit de inrichting aan bij de tijdsperiode die (nog) bekend is bij bewoners. Zeepjes in plaats van zeeppompjes, fluitketels in plaats van waterkokers, radio’s, platenspelers en accessoires die herinneringen oproepen en bekend zijn.

 

Contrasten in psychogeriatrische zorg

Bij de inrichting van onze locaties houden we in de psychogeriatrische afdelingen ook rekening met het feit dat het beschadigde brein weinig contrasten ziet. Dus geen witte wc op een witte vloer met een witte wand erachter. We werken juist met contrasterende kleuren en een zwarte wc-bril op het witte toilet. De omgeving geeft prikkels waar nodig. Op de gangen is van alles te zien en te doen. En andere plekken, zoals de woonkamer en de eigen kamer, zijn prikkelarm en stralen dus rust uit.

 

Samen koken

Een van de vele mooie dingen die het kleinschalig werken binnen de woonzorg met zich meebrengt, is dat we samen met de bewoners koken. Wie krijgt er nou geen trek bij het ruiken van de heerlijke geur van een ‘ouderwetse’ Humpkessoep? Wat is er nou leuker dan zelf meehelpen met de bereiding daarvan? Fijn voor bewoners en ook voor onze medewerkers.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer