Dagbesteding & dagopvang voor ouderen

'Dagbesteding is toch alleen voor ouderen… dus toch niet voor mij?!'

Een reactie die we nog wel eens horen. Maar toch, als u eenmaal over de drempel bent, geniet ook u met volle teugen. De gezelligheid met leeftijdgenoten die, net als u, alle tijd hebben voor een praatje. Mensen die misschien dezelfde hobby hebben of graag herinneringen ophalen. Even door de krant bladeren en koffie drinken met een koekje. Dat doet ieder mens goed.

Dagbesteding bij u in de buurt
Er is altijd wel een dagbesteding van ZorgAccent bij u in de buurt. Bent u creatief en houdt u van gezelligheid? Vertel het ons en wij zorgen dat u kennis maakt met de mensen van een fijne locatie bij u in de buurt. Bent u een echt buitenmens? Dan is een zorgboerderij misschien wat voor u!

Deelname aan dagbesteding helpt, als u graag nog wat langer zelfstandig thuis blijft wonen, met Zorg Thuis. Door wat om handen te hebben, blijft u in uw dagritme. U ontmoet andere mensen, hoort nog eens een ander verhaal en u zult zien… u krijgt er lol aan.

Welke vormen van dagbesteding heeft ZorgAccent te bieden?

Bij ZorgAccent krijgt u dagbesteding op maat. Elk mens is immers uniek en elk mens haalt z’n plezier uit andere dingen. De een houdt van een gezellige huiskamer met tijd en ruimte voor een praatje, terwijl de ander liever een ommetje maakt of op een zorgboerderij actief is. Bij ZorgAccent bieden we verschillende dingen aan en horen we graag waar u blij van wordt.

Een paar voorbeelden van dagactiviteiten:

 • Helpen met koken (aardappels schillen, boontjes doppen, recepten uitwisselen)
 • Samen lekker en gezond eten
 • Knutselen en creatief bezig zijn
 • Geheugenspelletjes met foto’s en puzzels
 • Samen zingen (ook met verzoekplaatjes)
 • Gymoefeningen en beweegspelletjes
 • Tijd voor een praatje
 • Nieuwe mensen leren kennen
 • Wandelen en op een bankje zitten om te kijken wie er voorbij komen
 • Tuinieren en groentebakken onderhouden

Samen lekker en gezellig eten
De activiteiten vinden plaats in een huiselijke sfeer. Tussen de middag eten we samen een warm gerecht of een broodmaaltijd. Deelnemers die willen, helpen met koken en tafel dekken. Ook na het eten, ruimen we de boel samen op gaan we afwassen.

‘Het is gewoon leuk. Als ik toch dit eerder geweten had…’

Met uw vaste begeleider de dag indelen Bij de start van de dagactiviteiten krijgt u een vaste begeleider. Hij of zij bespreekt met u hoe het gaat en hoe u de dag graag wilt besteden. Op basis hiervan geven we invulling aan uw dagprogramma. Naast uw begeleider bestaat het behandelteam onder andere uit een verpleeghuisarts, een psycholoog en een maatschappelijk werkende. Waar nodig wordt het behandelteam uitgebreid met een fysiotherapeut, ergotherapeut en/of logopedist. Dit hangt af van uw persoonlijke situatie.

Vervoer
Is het niet mogelijk voor u om zelfstandig naar de dagbesteding te komen? Dan regelen we, in overleg met u en verwanten, vervoer van en naar huis.

Indicatie WMO
Voor dagbesteding is een indicatie nodig van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U kunt hiervoor terecht bij het Wmo-loket of zorginformatiepunt in de gemeente waarin u woont.

Dagopvang voor ouderen in verschillende locaties van ZorgAccent

Dagbesteding voor ouderen met een migratieachtergrond in Almelo

IMEAN
IMEAN is een dagbesteding speciaal voor dementerende mensen met een migratieachtergrond. ZorgAccent biedt dit aan in samenwerking met de gemeente Almelo. Deze vorm van dagbesteding is cultuurgericht en we organiseren het met medewerkers en vrijwilligers die naast Nederlands, ook de moedertaal spreken van de deelnemers.

Mét elkaar zorgen we voor elkaar!

dagbesteding migrant

Voor wie en waar?

Dagbesteding IMEAN richt zicht op de ouder wordende migrant met dementie. In eerste instantie wordt dagbesteding aangeboden in Almelo. Het doel is dit uit te breiden naar omliggende gemeenten.

 

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer