Dagbesteding voor ouderen

Langer zelfstandig met dagbesteding. Er is altijd wel een Dagbesteding van ZorgAccent bij u in de buurt. Bent u een echt buitenmens? Dan is een zorgboerderij wat voor u!

Door lichamelijke of geestelijke beperkingen komt u steeds minder de deur uit. Bijvoorbeeld omdat er net is vastgesteld dat u beginnende dementie heeft. Of misschien kunt u minder goed lopen of fietsen en zit u meer thuis dan u lief is. En dat terwijl u het zo gezellig vindt om samen met andere mensen activiteiten te ondernemen. Of misschien alleen maar een kopje koffie te drinken en even bij te praten.

stal, boerderij

Voor dagbesteding is een indicatie nodig van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning(WMO). U kunt hiervoor terecht bij het WMO-loket of zorginformatiepunt in uw gemeente.

Online aanmelden?

Lees hier meer over de aanmelding en indicatie.

Weer genieten van uw leven met dagopvang voor ouderen

Door deel te nemen aan dagbesteding kunt u langer zelfstandig thuis blijven wonen. Ieder mens is anders, daarom kijken we samen met u welke activiteit het beste bij u past. Wij vinden het belangrijk dat u geniet, zich gewaardeerd voelt, sociale contacten opdoet en dat u een dagritme heeft.

Samen met vaste begeleider uw dag indelen met dagactiviteiten

Bij de start van de dagactiviteiten is een vaste medewerker uw begeleider. Zij gaat regelmatig met u in gesprek over uw ervaringen binnen de Dagbesteding en hoe u uw dag wilt besteden. De begeleider coördineert de afspraken in het kader van uw behandeling en zorgt voor afstemming tussen u en uw behandelaars. Op basis hiervan maken we samen met u afspraken over de invulling van uw dagprogramma. Naast uw begeleider bestaat het behandelteam onder andere uit een verpleeghuisarts, een psycholoog en een maatschappelijk werkende. Waar nodig wordt het behandelteam uitgebreid met een fysiotherapeut, ergotherapeut en/of logopedist. Dit is afhankeljk van uw situatie.

Samen heerlijk en gezellig eten

De activiteiten vinden plaats in een huiselijke, gezellige sfeer. Tussen de middag eten we samen (een warm gerecht of een broodmaaltijd). Kunt u niet zelfstandig komen? Dan regelen we vervoer van en naar huis voor u.

Dagbesteding voor ouderen met een migratieachtergrond in Almelo

IMEAN biedt in samenwerking met de gemeente Almelo en ZorgAccent, cultuurgerichte dagbesteding voor migranten met dementie in Twente. IMEAN heeft kennis van diverse culturen, gebruiken en rituelen en spreekt de taal van de cliënt. Samen slaan we de brug tussen de gewoontes en gebruiken uit het land van herkomst en hier in Nederland.

Mét elkaar zorgen we voor elkaar!

dagbesteding migrant

Voor wie en waar?

Dagbesteding IMEAN richt zicht op de ouderwordende migrant met dementie. In eerste instantie wordt dagbesteding aangeboden in Almelo. Het doel is dit uit te breiden naar omliggende gemeenten.

Een indicatie nodig

Bij dagopvang voor ouderen is een indicatie nodig van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning(WMO). U kunt hiervoor terecht bij het WMO-loket of zorginformatiepunt in uw gemeente. U kun zich aanmelden voor IMEAN via ZorgAccent, 0900 0678 (24 uur bereikbaar).

Meer informatie?

Neem dan contact op met IMEAN, Anemoonstraat 70, 7601 CW Almelo
T. 06 44 00 10 43 of stuur een mail naar: info@imean.nl

  Waar wilt u graag meer over weten?

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.0

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer