Wijkverpleging ZorgAccent

Wijkverpleging van ZorgAccent is altijd bij u in de buurt

Onze wijkverpleegkundigen en verzorgenden hebben kennis van ziektes en ervaring met het verzorgen van wonden. Ook weten ze veel over dementie, zorg in de laatste levensfase en alles wat daarbij komt kijken. Er is altijd een wijkverpleging team bij u in de buurt. Onze teams zijn zelfsturend en werken kleinschalig; dit betekent dat u zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet en een vast aanspreekpunt heeft binnen het team. Dat is wel zo vertrouwd.

Persoonlijke zorg bij u in de buurt met wijkverpleging

Zorg Thuis van ZorgAccent is altijd dichtbij u in de buurt, waar we werken met kleine, zelfsturende wijkteams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor de verzorging en wijkverpleging van cliënten in een vaste wijk. Hierdoor kent u onze zorgverleners beter en wij u. Bovendien krijgt u minder verschillende verzorgenden en wijkverpleegkundigen over de vloer. Voor veel mensen zijn wij ook wel bekend onder de oude naam ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente, TNWT of ZorgAccent Thuiszorg.

De wijkverpleegkundige of wijkverzorgende komt bij u thuis om u te helpen bij:

 • verpleegkundige handelingen zoals wondverzorging
 • het klaarzetten van medicijnen en deze toedienen
 • stomazorg
 • katheteriseren
 • verzorging ofwel Assistentie bij de Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL)’ zoals:
  • aankleden en uitkleden
  • wassen en douchen
  • verzorging van de huid

De wijkverpleegkundige denkt met u mee, adviseert en zoekt waar nodig samen met u en uw mantelzorgers naar oplossingen. De wijkverpleegkundige coördineert uw zorg en houdt contact met uw huisarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners bij u in de buurt. Als u wenst adviseert de verpleegkundige u bij het leren omgaan met een beperking. Ook helpt ze u bij de consequenties die ouderdom, ziekte en handicap met zich meebrengen in de toekomst. Wilt u advies over medicijngebruik, hulpmiddelen of woningaanpassingen? Leg het eens voor aan uw wijkverpleegkundige.

Heeft u een chronische ziekte zoals COPD (longaandoeningen), diabetes, kanker, reuma, CVA of complexe wonden? In dat geval overlegt het team met speciaal opgeleide verpleegkundigen.

Heeft u een vermoeden dat u, uw partner dementie ontwikkelt? Hiervoor kunt u contact opnemen met onze casemanagers dementie. Er is altijd wel een casemanager bij u in de buurt!

Wijkverpleegkundige Kirsten

Moet ik zelf mijn indicatie aanvragen?

Nee! De wijkverpleegkundige regelt uw indicatie en bepaalt samen met u en uw mantelzorger hoeveel en welke zorg u nodig heeft.

Wijkverpleging in Twente en Salland

ZorgAccent levert de zorg en services aan huis die u nodig heeft met wijkverpleging. Dat doen we in de gemeenten Hellendoorn/Nijverdal, Rijssen-Holten, Almelo, Twenterand, Tubbergen en Wierden. Er is altijd wel een wijkteam of locatie bij u in de buurt. Vraag gerust wijkverpleging aan!

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer