Natuurhuus Krönnenzommer

Natuurhuus Krönnenzommer, teumt nog effen

De projectgroep Natuurhuus Krönnenzommer ontwikkelt met sponsor- en subsidiegelden het terrein van het voormalig Sanatorium tot een belevingsomgeving om het welzijn van haar bewoners te bevorderen.

Inmiddels is er al heel veel gerealiseerd:

 • het digitale archief over de geschiedenis van het Sanatorium
 • het beweeg- en beleefpark
 • de (Begeleid)visvijver
 • de golfkartaxi
 • chocoladefabriek / winkeltje / terras Twente Decadente en een
 • kweek- en moestuin.

Wandelen op het Krönnepad

Op dit moment zijn we bezig met het uitzetten van prachtige wandelroute ‘Krönnepad’. Met de renovatie van de volière en het plaatsen van een vogelkijkscherm kunnen ook dierenliefhebbers hun hart weer ophalen.

Museum Vrogger en Noe

Binnenkort hoopt de projectgroep de deuren van het ontmoetingsmuseum ‘Vrogger en Noe’ te kunnen openen.

Bed & Breakfast Villa Vos

Vanaf januari 2020 verwelkomen Aryan en Lilian de eerste logés in bed & breakfast Villa Vos. Op de website van Villa Vos kunt u alle ontwikkelingen volgen of kijk op https://www.facebook.com/BBVillaVos. Ook is het mogelijk een overnachting te boeken via Booking.com.

Villa_Vos_B&B_Kamer _KoeVilla_Vos_B&B_Kamer_BizonVilla_Vos_B&B_Kamer_HertVilla_Vos_B&B_Woonkamer

Natuurhuus Krönnenzommer, teumt nog effen

De zin Krönnenzommer, teumt nog effen, waarmee Johanna van Buren haar gedicht over Krönnenzommer begint, betekent zoveel als: Nazomer, blijf nog even zodat we van je kunnen genieten. Al enkele jaren denken medewerkers van ZorgAccent, locatie Krönnenzommer na over hoe zij dit prachtige terrein weer kunnen laten opbloeien. Dit resulteerde al in een tuinplan, ontwikkeld door medewerkers van de Homoet, de werkplaats voor Korsakov cliënten.

Glans

Van oudsher een sanatorium, bevinden zich op het terrein nu een Hospice, een revalidatie- en aantal verpleeghuislocaties van de vier expertises die ZorgAccent in huis heeft: Dementie, Korsakov, Revalidatie en Gerontopsychiatrie. Deze zijn ondergebracht in prachtige monumentale panden. Toch bevinden zich op het terrein ook diverse leegstaande panden en braakliggende delen. Het Natuurhuus moet hier weer glans aangeven, zoals Johanna van Buren in de tweede zin van haar gedicht schrijft: ‘Oewen glaans is oons zoo leef….’

Het project

Het plan bestaat uit twee onderdelen; enerzijds het ontwikkelen van beweging- en belevingsmogelijkheden verdeeld over het terrein, anderzijds biedt het plan educatiemogelijkheden over natuur, cultuur, milieu en historie voor en met bewoners, familie, vrijwilligers, gasten en (oud)medewerkers van ZorgAccent. Met dit project wil ZorgAccent de verbinding met de gemeenschap versterken; sportieve natuurliefhebbers, cultuursnuivers, verenigingen en het bedrijfsleven; voor elk wat wils!

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer