Schilderijententoonstelling Monument en Poëzie Krönnenzommer

In 2015 verscheen het boek Monument en Poëzie van de hand van de Nijverdalse kunstverzamelaar annex galeriehouder Gerard Ekelenkamp.

Het boek bevat foto’s van 75 schilderijen van gemeentelijke en rijksmonumenten in de gemeente Hellendoorn geschilderd door kunstenaar Gerard van Loon. Bij elk schilderij is een gedicht gemaakt door schrijver/dichter/cabaretier Herman Kampman en dichter Joan ten Hove.

De schilderijen zijn eigendom van Gerard Ekelenkamp en zijn vrouw Wil. Dit echtpaar had al langer de wens om de collectie schilderijen voor langere tijd op een plek te exposeren. Met de overeenkomst die is gesloten tussen het echtpaar Ekelenkamp en de Stichting ZorgAccent over het gebruik en beheer van de schilderijencollectie, gaat die wens in vervulling.

Permanente expositie in belevingsgang Krönnenzommer

De collectie zal permanent te zien zijn in de belevingsgang van de locatie Krönnenzommer in Hellendoorn. Na vijf jaar wordt beoordeeld of continuering van de expositie gewenst is. Mocht dat het geval zijn dan zal de gehele collectie in de vorm van een schenking in eigendom worden overgedragen aan ZorgAccent. Die schenking gaat wel gepaard met enkele voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde is dat de collectie gedurende 15 jaar permanent tentoongesteld dient worden, goed moet worden beheerd en niet ontvreemd mag worden.

ZorgAccent is van mening dat deze unieke schilderijcollectie hiermee in goede handen is gekomen en voor alle bewoners en bezoekers van de locatie Krönnenzommer een toegevoegde waarde heeft.

Elk schilderij heeft voor een ieder een andere betekenis en hiermee een ander verhaal. Het bekijken van deze schilderijen draagt bij aan het welzijn van de bewoners en nodigt hen uit om te bewegen en te beleven. Dit is het hoofddoel van de rondgang vol positieve prikkels.

Het complete boek bekijken?

Bekijk het complete boek met de schilderijen en lees de mooie gedichten. Veel lees- en kijkplezier! Bekijk pdf.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer