Dementie

Dementie... wat nu?

U vermoedt dat iemand in uw omgeving een vorm van dementie heeft. U merkt dat hij vergeetachtig wordt. Of u vindt dat het gedrag verandert. De persoon wordt eerder agressief, boos of juist verdrietig. In deze situatie adviseert onze casemanagers dementie u graag. Zij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van dementie. Zij begeleiden en adviseren de persoon met dementie en zijn naasten vanaf het moment dat de diagnose is gesteld en ondersteunt hem zodat hij zo lang mogelijk in zijn eigen omgeving kan wonen. Als het thuis niet meer gaat begeleiden zij de persoon met dementie ook bij de verhuizing naar een Net als Thuis woonzorglocaties.

Wat is dementie?

Dementie is een proces van achteruitgang van de hersenfuncties. De hersencellen sterven af en de hersenfuncties raken onherstelbaar beschadigd. Uiteindelijk tast dementie alle hersengebieden aan. Het deel van de hersenen waarmee we doordacht handelen is beschadigd of functioneert zelfs helemaal niet meer bij mensen met dementie. Met dat deel houden we juist ons gevoel in bedwang. Mensen met dementie reageren daarom bijna altijd impulsief.

Het verloop

Niet alle soorten dementie verlopen hetzelfde. De ene verloopt geleidelijk en de andere juist schoksgewijs. Vaak begint dementie met een stoornis in het opnemen van nieuwe informatie en vergeetachtigheid. Soms zijn gedragsveranderingen de eerste verschijnselen.

Symptomen Dementie

Gespecialiseerde casemanagers dementie voor al uw vragen over dementie

Als u een vorm van dementie vermoedt bij iemand in uw omgeving, wilt u vast graag antwoord op uw vragen. Waar kan ik rekening mee houden? Hoe verloopt het proces van dementie? Voor al deze vragen kunt u terecht bij een van onze casemanagers dementie. Als u dat graag wil, kan de verpleegkundige bij u thuis op bezoek komen voor een gesprek. Dit is gratis. Vraag bij een wijkteam bij u in de buurt om u in contact te brengen met één van onze casemanagers dementie of mail naar casemanagersdementie@zorgaccent.nl

 

Specialisten en behandelaars

Bij ZorgAccent werken professionele zorgverleners die worden ondersteund door een team van specialisten en behandelaars. Denk daarbij aan een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, geestelijk verzorger, fysiotherapeut en ergotherapeut. De artsen van ZorgAccent zijn medisch specialisten die de medische verantwoordelijkheid overnemen van uw huisarts.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer