Geriatrische revalidatie zorg voor ouderen

Revalidatiezorg en kortdurende opname na bijvoorbeeld een heupoperatie of knieoperatie. Geriatrische revalidatiezorg bij ZorgAccent

ZorgAccent_Revalidatie-546

Geriatrische Revalidatie Zorg

Bij de revalidatielocatie Het Rembrandt van ZorgAccent kunt u terecht voor klinische en poliklinische behandelingen van onder andere fysiotherapie, ergotherapie of logopedie. Bijvoorbeeld als u ontslagen bent uit het ziekenhuis en thuis onvoldoende verzorging of mogelijkheden hiervoor heeft. U kunt bij de revalidatieafdeling onder andere revalideren na een beroerte, na een operatie aan uw knie of heup of na een andere operatie.

Kosten, indicatie en aanmelding kortdurend verblijf voor revalidatiezorg en herstelzorg

Geriatrische revalidatie en kortdurende opname voor ouderen

U wordt na ziekenhuisopname opgenomen om te revalideren op de revalidatieafdeling van ZorgAccent. In een gemoedelijke sfeer werkt u intensief met een team van behandelaars en verzorgenden aan uw zelfredzaamheid en zelfstandigheid, zodat u op korte termijn weer terug kunt naar uw eigen woonomgeving. Het kan zijn dat er blijvende gevolgen zijn van een ziekte of aandoening. In dat geval leert u om zo goed mogelijk met deze beperking(en) om te gaan. Indien u niet meer naar uw huidige woning terug kunt, zoeken wij met u een andere geschikte woonvorm.

 

Therapeutisch klimaat: zo snel mogelijk zelfstandig

Op de revalidatieafdeling werken we volgens het Therapeutisch Klimaat. Dit houdt in dat wij u als revalidant stimuleren om dát te oefenen wat nodig is om zo snel mogelijk weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren. We werken binnen dit revalidatieprogramma met therapieën die door meerdere disciplines zijn ontwikkeld. Bij opname ontvangt u een weekschema met therapieën waarvoor u bent ingedeeld. Gedurende de dag en avond werkt u, zo nodig onder begeleiding van de zorgmedewerkers, continu aan uw behandeldoelen. Tijdens de therapieën is bezoek niet welkom. Deze therapeutische benadering vraagt veel van u als revalidant. U bent daarom medeverantwoordelijk voor een goede voortgang van het therapeutisch proces. Zodra u voldoende zelfredzaam bent, gaat u in het weekend met proefverlof naar huis, waar u het geleerde in uw thuissituatie kunt toepassen.

Behandelteam

Op de revalidatieafdeling staat een team van deskundige zorgmedewerkers voor u klaar. Bij opname krijgt u een zorgmedewerker aangewezen als aanspreekpunt voor u en uw mantelzorger. De medewerkers ondersteunen u bij het opnieuw aanleren van uw persoonlijke verzorging en dagelijkse activiteiten. In de loop van de geriatrische revalidatie periode verschuift het accent van zorgen naar begeleiden. Alles wat u doet gedurende de dag staat in het teken van revalideren. Om de revalidatie goed te laten verlopen, verwachten wij dat u zich actief opstelt.

De zorgmedewerkers worden ondersteund door specialisten:

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer