Geriatrische revalidatie zorg ouderen

Revalidatiezorg en kortdurende opname na bijvoorbeeld een heupoperatie of knieoperatie. Geriatrische revalidatiezorg bij ZorgAccent

ZorgAccent_Revalidatie-546

Geriatrische Revalidatiezorg

Bent u op zoek naar geriatrische revalidatiezorg voor ouderen? Bij ZorgAccent bieden wij klinische en poliklinische behandelingen aan, waaronder fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Onze revalidatielocatie Het Rembrandt is de ideale plek voor kortdurende opnames na bijvoorbeeld een heup- of knieoperatie. Ook als u ontslagen bent uit het ziekenhuis en thuis onvoldoende verzorging of mogelijkheden heeft, kunt u bij ons terecht.

Kosten, indicatie en aanmelding kortdurend verblijf voor revalidatiezorg en herstelzorg

Geriatrische revalidatie zorg en kortdurende opname

U wordt na ziekenhuisopname opgenomen om te revalideren op de revalidatieafdeling van ZorgAccent.

Ons doel is om u zo snel mogelijk weer zelfstandig te laten functioneren, zodat u op korte termijn weer terug kunt naar uw eigen woonomgeving. Dit doen wij in een gemoedelijke sfeer waarin u intensief samenwerkt met een team van behandelaars en verzorgenden. Wij begrijpen dat het kan zijn dat er blijvende gevolgen zijn van een ziekte of aandoening. In dat geval helpen wij u om zo goed mogelijk met deze beperkingen om te gaan. Indien u niet meer naar uw huidige woning terug kunt, zoeken wij samen met u naar een andere geschikte woonvorm.

 

Therapeutisch klimaat: zo snel mogelijk zelfstandig

Onze geriatrische revalidatiezorg is gebaseerd op het Therapeutisch Klimaat. Dit houdt in dat wij u als revalidant stimuleren om dát te oefenen wat nodig is om zo snel mogelijk weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Ons behandelteam bestaat uit deskundige zorgmedewerkers die u ondersteunen bij het opnieuw aanleren van uw persoonlijke verzorging en dagelijkse activiteiten. Alles wat u doet gedurende de dag staat in het teken van revalideren.

Gedurende uw revalidatieperiode ontvangt u een weekschema met therapieën waarvoor u bent ingedeeld. Tijdens de dag en avond werkt u, zo nodig onder begeleiding van de zorgmedewerkers, continu aan uw behandeldoelen. Wij werken binnen dit revalidatieprogramma met therapieën die door meerdere disciplines zijn ontwikkeld. Tijdens de therapieën is bezoek niet welkom. Deze therapeutische benadering vraagt veel van u als revalidant. U bent daarom medeverantwoordelijk voor een goede voortgang van het therapeutisch proces.

Zodra u voldoende zelfredzaam bent, gaat u in het weekend met proefverlof naar huis, waar u het geleerde in uw thuissituatie kunt toepassen. Wij verwachten dat u zich actief opstelt om de revalidatie goed te laten verlopen. Bij opname krijgt u een zorgmedewerker aangewezen als aanspreekpunt voor u en uw mantelzorger.

Behandelteam Geriatrische revalidatie

Op de revalidatieafdeling staat een deskundig behandelteam voor u klaar. Bij opname krijgt u een zorgmedewerker als aanspreekpunt voor u en uw mantelzorger. Onze medewerkers ondersteunen u bij het opnieuw aanleren van uw persoonlijke verzorging en dagelijkse activiteiten. Tijdens de geriatrische revalidatie periode verschuift het accent van zorgen naar begeleiden. Om de revalidatie goed te laten verlopen, verwachten wij dat u zich actief opstelt.

De zorgmedewerkers worden ondersteund door specialisten:

Behandelmethoden

 • Fysiotherapie: Verbetert mobiliteit en kracht.
 • Ergotherapie: Ondersteunt bij dagelijkse activiteiten.
 • Logopedie: Helpt bij spraak- en slikproblemen.
 • Dieet: Biedt voedingsadvies voor herstel.

Faciliteiten

Handige links

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer