Het Rembrandt, geriatrische revalidatie & herstelzorg in Nijverdal

Het Rembrandt, Geriatrische revalidatie en herstelzorg in hartje Nijverdal waar u terecht kunt voor kortdurende intensieve revalidatie.

Het Rembrandt-Revalidatie-Nijverdal

ZorgAccent heeft vanaf half april 2022 haar revalidatieafdeling verhuisd van woonzorglocatie Krönnenzommer naar de schilderswijk in hartje Nijverdal. Achter het Medisch Centrum, aan het Rembrandtplein, is een prachtig pand gerealiseerd voor geriatrische revalidatiezorg en eerstelijns verblijf voor tijdelijk opname. Er staat nu een centraal gelegen gebouw, voor revalidatie- en herstelzorg met een krachtige regionale functie voor kortdurend verblijf. Van hieruit wordt nauw samengewerkt met de ziekenhuizen in Almelo, Deventer, Zwolle en Hardenberg, huisartsen en overige hulpverleners. Lees hier het nieuwsbericht.

Geriatrische Revalidatie Zorg

Bij Het Rembrandt in Nijverdal kunt u terecht voor klinische en poliklinische behandelingen van onder andere fysiotherapie, ergotherapie of logopedie. Bijvoorbeeld als u ontslagen bent uit het ziekenhuis en thuis onvoldoende verzorging of mogelijkheden hiervoor heeft. U kunt onder andere revalideren na een beroerte, na een operatie aan uw knie of heup of na een andere operatie.

Het Rembrandt bestaat uit twee lagen, waarin behalve 36 kamers voor cliënten ook meerdere behandelkamers, werkplekken voor zorgmedewerkers, een gezamenlijke huiskamer en andere faciliteiten zijn opgenomen. Samen met de cliënt en een multidisciplinair team, wordt intensief gewerkt aan zelfredzaamheid en zelfstandigheid om terugkeer naar huis mogelijk te maken.

Iedere cliënt heeft een eigen (slaap)kamer met een personenalarmeringsysteem en een televisie. Op de eigen kamer kan men zich desgewenst terugtrekken en eventueel bezoek ontvangen. Op de begane grond bevindt zich het Grand Café waar men tevens bezoek kan ontvangen. Het Grand Café wordt (naast de twee huiskamers) ook gebruikt voor het nuttigen van maaltijden en er worden activiteiten georganiseerd.

Download hier de folder van locatie Het Rembrandt.

Welke zorg heeft Het Rembrandt te bieden?

• Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ)
• Eerstelijnsverblijf Hoog (ELV)
• Observatieopnames

Geriatrische Revalidatiezorg
Geriatrische Revalidatiezorg is multidisciplinaire zorg voor ouderen, welke binnen Het Rembrandt komen om te revalideren c.q. aan te sterken na een ziekenhuisopname of wanneer de zorg thuis tijdelijk niet meer gegeven kan worden. De zorg richt zich op het herstel van functioneren en het liefst een terugkeer naar de oude woonsituatie.

Eerstelijnsverblijf Hoog
Eerstelijnsverblijf Hoog is het verblijf voor kortdurende geneeskundige zorg en herstel. Het gaat hier niet om medisch-specialistische zorg.

Observatieopname
Onze observatiebedden zijn beschikbaar voor ouderen, waarvan niet direct precies duidelijk is wat er aan de hand is, maar waarvan het duidelijk is dat het in de thuissituatie niet meer gaat. Op de dag van opname krijgt de cliënt een intakegesprek. Hierin wordt informatie gegeven over de afdeling en over het doel van de observatieopname. In de eerste twee weken van het verblijf wordt de cliënt intensief geobserveerd door het multidisciplinaire team. Na twee weken volgt er een evaluatiemoment om te beoordelen welke zorg er (voorlopig) ingezet moet worden.

Behandelteam

Bij Het Rembrandt staat een team van deskundige zorgmedewerkers voor u klaar en neemt de medische vakgroep tijdelijk de medische zorg over van de eigen huisarts. De medische vakgroep bestaat uit Specialisten Ouderengeneeskunde, Physician Assistants en verpleegkundig specialisten. Als het nodig is  kunnen ook de volgende disciplines ingezet worden voor het slagen van de revalidatie of het herstel:
• muziektherapie
• psychomotorische therapie
• maatschappelijk werk
• geestelijke verzorging

Bij opname krijgt u een zorgmedewerker aangewezen als aanspreekpunt voor u en uw mantelzorger. De medewerkers ondersteunen u bij het opnieuw aanleren van uw persoonlijke verzorging en dagelijkse activiteiten. Alles wat u doet gedurende de dag staat in het teken van revalideren. De zorgmedewerkers worden hierbij ondersteund door specialisten:

 

Therapeutisch Klimaat:
zo snel mogelijk zelfstandig

Er wordt gewerkt volgens het Therapeutisch Klimaat. Dit houdt in dat wij u als revalidant stimuleren om dát te oefenen wat nodig is om zo snel mogelijk weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren. We werken binnen dit revalidatieprogramma met therapieën die door meerdere disciplines zijn ontwikkeld. Bij opname ontvangt u een weekschema met therapieën waarvoor u bent ingedeeld. Gedurende de dag en avond werkt u, zo nodig onder begeleiding van de zorgmedewerkers, continu aan uw behandeldoelen. Tijdens de therapieën is bezoek niet welkom. Deze therapeutische benadering vraagt veel van u als revalidant. U bent daarom medeverantwoordelijk voor een goede voortgang van het therapeutisch proces. Zodra u voldoende zelfredzaam bent, gaat u in het weekend met proefverlof naar huis, waar u het geleerde in uw thuissituatie kunt toepassen.

Cliëntadviseur GRZ/ELV Hoog

De cliëntadviseur is vanaf het begin bij de cliënt betrokken en volgt de route van opname tot ontslag. De cliëntadviseur begeleidt en adviseert bij vragen over de vervolgzorg, na het verblijf in Het Rembrandt. Mocht blijken dat terugkeer naar de eigen woonomgeving niet meer mogelijk is, dan wordt er gezamenlijk gezocht naar een andere geschikte woonvorm.

Onze cliëntadviseurs zijn vijf dagen in de week aanwezig. Zij hebben hun kantoor op de 1e verdieping van Het Rembrandt, dus bij vragen, loop gerust binnen. Daarnaast zijn ze telefonisch bereikbaar via T. 0900 0678 of per email: cliëntadviseursgrz-elv@zorgaccent.nl

Zorgkaart Nederland

Geef uw mening over het verblijf bij Het Rembrandt op Zorgkaart Nederland.

www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/verpleeghuis-en-verzorgingshuis-zorgaccent-schoppe-revalidatie-hellendoorn-3061797

Het Rembrandt-Revalidatie-Nijverdal-fysiotherapie-ZorgAccent

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer