Psychomotorische Therapeut

Het teweegbrengen van een gedragsverandering en daarmee het verminderen of wegnemen van psychische- en/of lichamelijke klachten

Psychomotorische Therapie

Ervaart u door ziekte of ouderdom psychische en/of lichamelijke problemen die u beperken in uw dagelijkse leven? Dan kan de psychomotorisch therapeut (PMT) van ZorgAccent iets voor u betekenen. De psychomotorisch therapeut helpt u door middel van bewegen beter om te gaan met emoties, vergoten van uw lichaamsbewustwording of het opbouwen van vertrouwen en het verminderen van angst. De psychomotorisch therapeut helpt u bewust te worden van de betekenis van gevoelens, lichaamssignalen, bewegingen en lichamelijke klachten.

De psychomotorisch therapeut onderzoekt, behandelt, begeleidt en/of adviseert u
hoe u …

 • zich beter bewust wordt van uw lijf. U leert uw lijf beter kennen en weet welke lichamelijke reacties verschillende situaties oproepen.
 • Beter grenzen aangeeft. U leert om te gaan met lichaamssignalen, zoals moeheid en pijnklachten, en leert hiernaar te handelen.
 • Vertrouwen opbouwt en angst vermindert.
 • Assertiviteit vergroot. Wij leren u hoe u opkomt voor uw wensen en behoeften.
 • Uw vertrouwen vergroot in uzelf en in de ander.
 • U van uw ervaringen leert en gevoelens uit.
 • Psychische problematiek
 • Onbegrepen gedrag

Moeilijk verstaanbaar gedrag?

Naast het behandelen van u als bewoner, individueel en/ of in groepsverband, geeft de PMT’er ook omgangsadvies aan uw naasten of verzorgers. Zo proberen wij moeilijk verstaanbaar gedrag verstaanbaar te maken.

Kwaliteit

Geregistreerd in het Kwaliteitsregister van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van PsychoMotorische Therapeuten (NVPMT).

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisa Goorman. Telefonisch bereikbaar via T 06 10 09 33 80 op maandag, dinsdag en donderdag of stuur een mail naar pmt@zorgaccent.nl

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer