Tijdelijk verblijf – kortdurende opname

Na ziekenhuisopname verbleef mevrouw Veldhuis ter overbrugging in 't Hofje. 'Als ik nog eens wat heb, dan kom ik hier terug'.

ZorgAccent_EersteLijn

Soms is de overgang van het ziekenhuis naar uw eigen huis te groot. Maar het kan ook zijn dat u tijdelijk thuis niet verzorgd kunt worden. Bijvoorbeeld omdat de verzorging te zwaar is voor familie of mantelzorgers. In het eerste geval verzorgt het ziekenhuis de indicatie, in het tweede geval de huisarts. Ook in zo’n situatie staat ZorgAccent voor u klaar om u een goed logeeradres te bieden.

We bieden verschillende mogelijkheden voor een kortdurende opname in een huiselijke omgeving dankzij Wonen met Zorg. Tijdens uw herstel wordt u deskundig verzorgd of verpleegd. Doel is dat u binnen afzienbare tijd weer terugkeert naar uw eigen woonomgeving. Uw huisarts blijft hiervoor eindverantwoordelijk. Een kortdurende opname bij ZorgAccent is ook mogelijk zonder indicatie. In dat geval betaalt u met ingang van 2020 € 71,98 per dag.

Kosten, indicatie en aanmelding kortdurende opname voor revalidatie en herstelzorg

Kortdurende opname of logeren bij vakantie van uw mantelzorger

Een vakantieopname is een tijdelijke opname in een woonzorglocatie. Een vakantieopname is bedoeld om even tot rust te komen of uw mantelzorger gelegenheid te geven er even tussenuit te gaan. Onze zorgmedewerkers en vrijwilligers zijn er om de taken van de mantelzorger voor een korte periode over te nemen.

Deze opname is mogelijk zonder indicatie, met gebruik van een Hotelcomponent. Ook deze logeermogelijkheid is zonder indicatie. De eigen bijdraagt € 70,00 per dag. Bij uw gemeente kunt u een respijtzorgindicatie aanvragen (zie daarvoor de website van uw gemeente). De gemeente kan om een eigen bijdrage vragen.

Meer informatie?

Wilt u een persoonlijk advies? Onze cliëntadviseurs informeren u graag over alle mogelijkheden die ZorgAccent u biedt op het gebied van wonen en zorg. U kunt hiervoor bellen met (0548) 688 000 of mailen naar clientadviseurs@zoraccent.nl

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer