Tijdelijk verblijf – kortdurende opname

Na ziekenhuisopname verbleef mevrouw Veldhuis ter overbrugging in 't Hofje. 'Als ik nog eens wat heb, dan kom ik hier terug'.

ZorgAccent_EersteLijn

Soms is de overgang van het ziekenhuis naar uw eigen huis te groot. Maar het kan ook zijn dat u tijdelijk thuis niet langer verzorgd kunt worden. Bijvoorbeeld omdat de verzorging te zwaar is voor familie of mantelzorgers. In het eerste geval verzorgt het ziekenhuis de indicatie, in het tweede geval de huisarts. Ook in zo’n situatie staat ZorgAccent voor u klaar.

We bieden verschillende mogelijkheden voor een kortdurende opname in een huiselijke omgeving. Tijdens uw herstel wordt u deskundig verzorgd of verpleegd. Doel is dat u binnen afzienbare tijd weer terugkeert naar uw eigen woonomgeving. Uw huisarts blijft hiervoor eindverantwoordelijk. Een kortdurende opname bij ZorgAccent is ook mogelijk zonder indicatie. In dat geval betaalt u met ingang van 2020 € 71,98 per dag.

Kosten, indicatie en aanmelding kortdurende opname voor revalidatie en herstelzorg

Kortdurende opname bij vakantie

Een vakantieopname is een tijdelijke opname in een woonzorglocatie. Een vakantieopname is bedoeld om even tot rust te komen of uw mantelzorger gelegenheid te geven er voor een tijdje tussenuit te gaan. Deze opname is mogelijk zonder indicatie, met gebruik van een Hotelcomponent. Ook hiervoor geldt dat deze opname mogelijk is zonder indicatie en dat in die gevallen de eigen bijdrage € 70,00 per dag bedraagt.

Bij uw gemeente kunt u een respijtzorgindicatie aanvragen (zie daarvoor de site van uw gemeente). De gemeente kan om een eigen bijdrage vragen.

Meer informatie?

Wilt u een persoonlijk advies? Onze cliëntadviseurs informeren u graag over alle mogelijkheden die ZorgAccent u biedt op het gebied van wonen en zorg. U kunt hiervoor bellen met (0548) 688 000 of mailen naar clientadviseurs@zoraccent.nl

Waar wilt u graag meer over weten?

Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

Cliënt

Onze cliënten
waarderen
ons met een 9.0

Beoordeel ons op
Zorgkaart Nederland

zorgkaartnederland zorgaccent
kaart locatie footer