Zoeken
Lees voor

Kosten, indicatie en aanmelding kortdurend verblijf voor revalidatie en herstelzorg

Kosten, indicatie en aanmelding kortdurend verblijf voor revalidatie en herstelzorg

 

Voor het inzetten van revalidatie en herstelzorg heeft u een indicatie nodig, waarna u kortdurend op een revalidatieafdeling of in eerstelijns verblijf wordt opgenomen.

De (huis)arts regelt dit voor u!

De (huis)arts bekijkt, in goed overleg met u en uw familieleden,  hoeveel en welke zorg u nodig heeft (indiceren) en kijkt wie de zorg moet leveren. Uitgangspunt hierbij is dat u zich (weer) zo goed mogelijk zelf kunt redden.

Moet ik een eigen bijdrage betalen?

Geriatrische Revalidatie en Eerstelijnsverblijf worden vergoed vanuit de zorgverzekeringswet.
ZorgAccent adviseert u om uw polis hierop na te kijken.

Let op!

In uw zorgpolis kunnen bepaalde voorwaarden staan over welke organisaties u kunt inschakelen. ZorgAccent heeft met alle grote zorgverzekeraars een contract afgesproken. Zorgverzekeraars waarmee ZorgAccent geen contract heeft, vergoeden vaak een kleiner deel van de geboden revalidatie en herstelzorg. U betaalt de rekening, die u van ZorgAccent ontvangt, vaak eerst zelf. Deze declareert u vervolgens bij uw zorgverzekeraar. Echter deze wordt dan maar voor een beperkt deel vergoed.

ZorgAccent heeft voor 2020 geen contract met Caresq en zijn partners Promovendum, National Academic, Besure, Aevitae, iptiQ en Eucare.

Tevens heeft ZorgAccent voor 2020 geen contract afgesloten met zorgverzekeraar CZ m.b.t. de fysiotherapie, logopedie en ergotherapie.

Tip! 

Bijna alle aanbieders van een zorgverzekering geven aan met welke zorgaanbieders er afspraken zijn gemaakt. Zo zie je eenvoudig bij welke zorgverleners jij terecht kunt.

.

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer