Theater met een toefje Zorg

ZorgAccent organiseert Theater met een toefje Zorg

Zorgonderwerpen en theater komen samen middels de samenwerking met de theaters onder de noemer Theater met een toefje Zorg.

Afgelopen jaren is Theater met een toefje Zorg succesvol en in trek geweest bij de bezoekers van de theaters en bij zorgmedewerkers. We ontvangen lovende reactie na de voorstellingen met onderwerpen zoals: dementie, ouder worden, relaties, omgaan met ziek zijn en zorgen voor elkaar. Het geeft voor de bezoekers van de theaters vaak emotionele herkenning in de zorgtaken maar ook een gezellige avond uit met famieleden of vrienden!

De onderwerpen zijn divers en de voorstellingen van Theater met een toefje Zorg hebben altijd iets te maken met het leven, gezondheid, welzijn en een toefje zorg.

We hopen dat u weer net zo enthousiast bent over de komende voorstellingen dan afgelopen jaren.

 

Voor het 10e seizoen organiseren wij Theater met een toefje Zorg met boeiende zorgonderwerpen in samenwerking met  ZINiN theater in Nijverdal.

Je kunt me gerust een geheim vertellen
‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie, geschreven door regisseur Madeleine Matzer en gespeeld door Juul Vrijdag, muzikaal ondersteund door Helga Slikker.

Door de toegenomen welvaart leven we langer en blijven we ook langer gezond. Geweldig natuurlijk, maar dat ouder worden brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Zoals bijvoorbeeld dementie. Wat gebeurt er als de relatie tussen een ouder en een kind langzaam maar zeker ontmanteld wordt? Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met als thema: hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

Datum:19 januari 2024.
Tijd: 19.15 uur.
Prijs:€19,50 | Ledenprijs Zorg Accent € 12,00.
Kaarten bestellen: www.zinin.nl

Als je oog hebt voor iedereen, wie ziet jou dan?

De laatste voorstelling van dit seizoen is Broos
Delfgaauw werkte tijdens corona als vrijwilliger in een instelling voor ouderenzorg. Hier heeft hij aangrijpende, maar ook humoristische verhalen verzameld. Van bewoners, het personeel, vrijwilligers en mantelzorgers. Dat inspireerde hem tot ‘Broos’.

Over de last van het ouder worden en oud zijn. Samen met anderen die voor hen zorgen probeert men er het beste van te maken. Personages komen tot leven die in herkenbare, soms vrolijke en ontroerende scènes hun verhalen vertellen.

Datum: 14 maart 2024.
Tijd: 2015 uur.
Prijs: € 19,50. leden van ZorgAccent PLUS betalen € 12,50.
kaarten bestellen: www.zinin.nl

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer