Theater met een toefje Zorg

ZorgAccent organiseert met vier regionale theaters Theater met een toefje Zorg

Zorgonderwerpen en theater komen samen middels de samenwerking met de theaters onder de noemer Theater met een toefje Zorg. Afgelopen jaren is Theater met een toefje Zorg succesvol en in trek geweest bij de bezoekers van de theaters en bij zorgmedewerkers. We kregen lovende reacties na de voorstellingen over dementie van ‘Hugo Borst en Heleen van Rooyen’.  Dit was nou echt een onderwerp voor Theater met een toefje Zorg en dat werd gewaardeerd door de bezoekers. Het gaf voor velen een emotionele herkenning in de zorgtaken maar ook een gezellige avond uit! Mantelzorgen is mooi maar soms ook zwaar. In het theater wordt het bespreekbaar gemaakt met een toefje zorg en een vleugje humor!

De onderwerpen zijn divers en de voorstellingen van Theater met een toefje Zorg hebben altijd iets te maken met het leven, gezondheid, welzijn en een toefje zorg. We hopen dat u weer net zo enthousiast bent over de komende voorstellingen dan afgelopen jaren.

Voor het 10e seizoen organiseren wij Theater met een toefje Zorg met boeiende zorgonderwerpen in samenwerking met Hof 88 in Almelo, Het Punt in Vroomshoop, ZINiN Nijverdal en Parkgebouw in Rijssen. De eerste voorstelling is naar aanleiding van het succesvolle boek ‘VerpleegThuis’ van Teun Toebes. In 2023 staat gepland: ‘Nu ik je zie’ naar aanleiding van het boek van Merlijn Kamerling.

VerpleegThuis

Teun Toebes woont in Utrecht al een jaar lang op een gesloten afdeling voor mensen met dementie. Niet omdat zorgverleners denken dat dit het beste voor hem is,
maar omdat hij wil weten hoe het is om daar te wonen, te leven en hij wil ervaren hoe er wordt omgegaan met dementie. Teun heeft een missie; veranderen hoe we als samenleving omgaan met mensen met dementie. In het verpleeghuis waar hij woont krijgt hij antwoorden op vragen zoals ‘Hoe je onderdeel kan uitmaken van elkaars wereld
met dementie?’ en ‘hoe wil hij later zelf zijn leven inrichten als het zover is?’. Zoals Teun het zelf zegt: “Nu is het een verpleeghuis maar we moeten het een verpleegTHUIS maken”. In het verlengde van zijn boek gaat Teun het theater in. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes zal hij de toeschouwers op een bevlogen manier meenemen in een wereld die zij dachten te kennen, maar nooit eerder zo zagen.

Datum: 13 oktober 2022
Tijd: 20.00 uur
Theater: ZINiN Nijverdal
Prijs: € 24,50. leden van ZorgAccent betalen slechts € 17,00

Nu ik je zie
Naar aanleiding van het boek “Nu ik je zie’ geschreven door Merlijn Kamerling over het leven en de persoon van acteur en zanger Antonie Kamerling (1966-2010).
Aan de hand van gesprekken die zijn zoon Merlijn tien jaar na zijn vaders dood had met twaalf mensen die dicht bij hem stonden. Maar ook de emotie van vader en zoon wordt gedeeld in het theater op een bijzondere, inspirerende en boeiende wijze verteld door Soy Kroon. ‘Op zoek naar mijn vader’.

Datum: 24 maart 2023
Tijd: 20.00 uur
Theater: ZINiN Theater in Nijverdal
Prijs: € 21,00. Leden van ZorgAccent betalen slechts € 13,50

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer