Zorg en behandeling bij dementie – dementiezorg

Bij onze kleinschalige en persoonlijke manier van wonen en werken 'Net als thuis' staat de relatie tussen bewoner, zorgverlener, mantelzorger en vrijwilliger centraal. Zo krijgt de mens met dementie de zorg die het beste bij hem/haar past.

Wij vinden het belangrijk dat u zich zo thuis mogelijk voelt bij ons. Ons uitgangspunt is daarom Net als thuis. Samen met u kijken we naar mogelijkheden, zodat u een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en welbevinden ervaart. U bepaalt als bewoner zoveel mogelijk zelf: hoe laat u opstaat, wat u gaat eten of hoe laat u wilt eten, zodat u met plezier bij ons woont.

Herkenbare omgeving

ZorgAccent houdt in haar gebouwen rekening met het feit dat de omgeving voor mensen met dementie herkenbaar moet zijn. Zo sluit de inrichting aan bij de tijdsperiode die (nog) bekend is bij bewoners. Zeepjes in plaats van zeeppompjes, fluitketels in plaats van waterkokers, oude stijl radio’s en veel accessoires die herinneringen oproepen en bekend zijn. Bij de inrichting van onze locaties houden we ook rekening met het feit dat het beschadigde brein weinig contrasten ziet (dus geen witte wc op een witte vloer met een witte wand erachter, maar werken met contrasterende kleuren en een zwarte wc-bril). De omgeving geeft prikkels waar nodig (op de gangen is van alles te zien en te doen) of juist rust waar nodig (de woonkamer en de eigen kamer).

 

Dementiezorg is ook samen koken

Een van de vele mooie dingen die het kleinschalig werken binnen de woonzorg met zich meebrengt, is dat we samen met de bewoners koken. Wie krijgt er nou geen trek bij het ruiken van die heerlijke luchten van een ‘ouderwetse’ Humpkessoep? Wat is er nou leuker dan zelf mee te helpen met de bereiding? Erg leuk voor u als bewoner, maar zeker ook voor de medewerkers.

Dementiezorg bij ZorgAccent

Meer weten over zorg en behandeling bij dementie?

Wilt u weten hoe u dementie herkent, hoe de ziekte verloopt en hoe ZorgAccent u kan ondersteunen? Op deze pagina hebben wij alle informatie voor u op een rijtje gezet.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer