Dementiezorg: Behandeling & zorg bij Dementie

Bij ZorgAccent hebben we een diepgaande expertise in dementiezorg en effectieve behandelingen. Onze benadering is persoonlijk en gericht op het welzijn van uw dierbaren.

Onze dementiezorg is afgestemd op de unieke behoeften van elke bewoner, dankzij wonen met zorg. Met een kleinschalige en persoonlijke aanpak, geïnspireerd door ons “Net als thuis” principe, staat de relatie tussen bewoner, zorgverlener, mantelzorger en vrijwilliger centraal. Dit stelt ons in staat om de best mogelijke zorg te bieden, aansluitend bij hun unieke situatie.

Herkenbare omgeving

ZorgAccent houdt in haar gebouwen rekening met het feit dat de omgeving voor mensen met dementie herkenbaar moet zijn. Zo sluit de inrichting aan bij de tijdsperiode die (nog) bekend is bij bewoners. Zeepjes in plaats van zeeppompjes, fluitketels in plaats van waterkokers, oude stijl radio’s en veel accessoires die herinneringen oproepen en bekend zijn. Bij de inrichting van onze locaties houden we ook rekening met het feit dat het beschadigde brein weinig contrasten ziet (dus geen witte wc op een witte vloer met een witte wand erachter, maar werken met contrasterende kleuren en een zwarte wc-bril). De omgeving geeft prikkels waar nodig (op de gangen is van alles te zien en te doen) of juist rust waar nodig (de woonkamer en de eigen kamer).

Ondersteunende dementiezorg

Een van de vele mooie dingen die het kleinschalig werken binnen de woonzorg met zich meebrengt, is dat we samen met de bewoners koken. Wie krijgt er nou geen trek bij het ruiken van die heerlijke luchten van een ‘ouderwetse’ Humpkessoep? Wat is er nou leuker dan zelf mee te helpen met de bereiding? Erg leuk voor u als bewoner, maar zeker ook voor de medewerkers.

Wat Kunnen We Samen Doen?

Zorg voor mensen met dementie is erg belangrijk om hun kwaliteit van leven te verbeteren en hen te helpen zo onafhankelijk mogelijk te blijven. Maar wat kun je zelf doen? Voor het bieden van zorg aan iemand met dementie, is het belangrijk om:

 1. Geduldig en begripvol zijn: We begrijpen dat mensen met dementie meer tijd nodig hebben om te communiceren en te begrijpen.
 2. Een rustige en bekende omgeving creëren: We zorgen voor een gestructureerde en kalme omgeving.
 3. Helpen bij dagelijkse taken: We bieden ondersteuning bij dagelijkse activiteiten.
 4. Gebruik maken van visuele hulpmiddelen: We gebruiken visuele ondersteuning om communicatie te vergemakkelijken.
 5. Sociale activiteiten organiseren: We betrekken bewoners bij sociale activiteiten om hun welzijn te verbeteren.
 6. Veiligheid waarborgen: We zorgen voor een veilige omgeving.
Dementiezorg bij ZorgAccent

Meer weten over zorg en behandeling bij dementie?

Wilt u weten hoe u dementie herkent, hoe de ziekte verloopt en hoe ZorgAccent u kan ondersteunen? Op deze pagina hebben wij alle informatie voor u op een rijtje gezet.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer