Ondersteuning voor mantelzorgers

Zorgt u voor een hulpbehoevende partner, ouder, vriend of kennis? En doet u dit onbetaald, dan bent u mantelzorger.

Als u zorgt voor uw hulpbehoevende partner, ouder of vriend kunt u vaak rekenen op veel dankbaarheid. Maar het kan soms ook erg zwaar zijn, onzeker maken en zelfs misschien voor slapeloze nachten zorgen. Voor ZorgAccent bent u een belangrijke schakel in de zorg. Wij dragen mantelzorgers dan ook een warm hart toe met mantelzorgondersteuning.

Zowel in onze woonzorglocaties, de dagbesteding als in de wijkverpleging hebben wij regelmatig contact met mantelzorgers.

Mantelzorger van een cliënt? Wij bieden ondersteuning voor mantelzorgers

Als mantelzorger van een naaste die nog thuis woont, geeft u vaak ook steun. Dat vinden wij heel belangrijk, daarom besteden wij in onze zorgverlening ook aandacht aan u als mantelzorger. Daarbij bespreken wij altijd welke zorg u zelf kunt geven aan uw naaste. Hierover maken wij afspraken die wij vastleggen in het zorgdossier. Maar het is nooit de bedoeling dat u overbelast raakt. Dat houden onze wijkverpleegkundigen en medewerkers dagbesteding zorgvuldig in de gaten.

Mantelzorger van een bewoner van een woonzorglocatie?

U kent vast wel de term familieparticipatie. Een moeilijk woord voor een vorm van hulp die eigenlijk heel normaal is:

 • Als familie, vriend of bekende speelde u altijd al een belangrijke rol in het leven van onze bewoner. En dat blijft ook zo als uw naast naar een ZorgAccentlocatie verhuist.
 • U helpt bijvoorbeeld bij het wassen en eten koken of een activiteit. Maar het betekent ook dat u gewoon gezellig op bezoek komt en persoonlijke aandacht geeft.
 • ZorgAccent betrekt u bij de intake en stelt samen met u het zorgplan op. U krijgt daarna ook toegang tot het digitale zorgdossier PUUR, waar u ook actief een bijdrage aan kunt leveren.

VIP-dagen

Een keer per jaar organiseren wij voor mantelzorgers en vrijwilligers VIP-dagen. Tijdens deze dagen kunt u interessante praktische workshops en kunt u onder het genot van een hapje en drankje andere mantelzorgers ontmoeten.

Voorbeeld van een uitnodiging voor een VIP-bijeenkomst.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer