Zoeken
Lees voor

Ondersteuning voor mantelzorgers

Zorgt u voor een hulpbehoevende partner, ouder, vriend of kennis? En doet u dit onbetaald, dan bent u mantelzorger.

Als u zorgt voor uw hulpbehoevende partner, ouder of vriend kunt u vaak rekenen op veel dankbaarheid. Maar het kan soms ook erg zwaar zijn, onzeker maken en zelfs misschien voor slapeloze nachten zorgen. Voor ZorgAccent bent u een belangrijke schakel in de zorg.  Wij dragen mantelzorgers dan ook een warm hart toe en ondersteunen u graag.

Zowel in onze woonzorglocaties, de dagbesteding als in de wijkverpleging hebben wij regelmatig contact met mantelzorgers.

 

Mantelzorger van een bewoner van een woonzorglocatie?

U kent vast wel de term familieparticipatie. Een moeilijk woord voor een vorm van hulp die eigenlijk heel normaal is:

  • Als familie, vriend of bekende speelde u altijd al een belangrijke rol in het leven van onze bewoner. En dat blijft ook zo als uw naast naar een ZorgAccentlocatie verhuist.
  • U helpt bijvoorbeeld bij het wassen en eten koken of een activiteit. Maar het betekent ook dat u gewoon gezellig op bezoek komt en persoonlijke aandacht geeft.
  • ZorgAccent betrekt u bij de intake en stelt samen met u het zorgplan op. U krijgt daarna ook toegang tot het digitale zorgdossier PUUR, waar u ook actief een bijdrage aan kunt leveren.

VIP-dagen

Een keer per jaar organiseren wij voor mantelzorgers en vrijwilligers VIP-dagen. Tijdens deze dagen kunt u interessante praktische workshops en kunt u onder het genot van een hapje en drankje andere mantelzorgers ontmoeten.

Voorbeeld van een uitnodiging voor een VIP-bijeenkomst.

Mantelzorger van een cliënt  dagbesteding of wijkverpleging?

Als mantelzorger van een naaste die nog thuis woont, geeft u vaak ook steun. Dat vinden wij heel belangrijk, daarom besteden wij in onze zorgverlening ook aandacht aan u als mantelzorger. Daarbij bespreken wij altijd welke zorg u zelf kunt geven aan uw naaste. Hierover maken wij afspraken die wij vastleggen in het zorgdossier. Maar het is nooit de bedoeling dat u overbelast raakt. Dat houden onze wijkverpleegkundigen en medewerkers dagbesteding zorgvuldig in de gaten.

Ondersteuning voor mantelzorgers

ZorgAccent Plus organiseert op verzoek mantelzorgbijeenkomsten. Bijvoorbeeld ondersteuning bij tiltechnieken of hulp bij het verzorgen van uw partner of familielid.

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer