Zorg voor ouderen thuis

ZorgAccent komt naar u toe voor zorg en hulp aan huis. Dit maakt langer thuis wonen mogelijk.

ZorgAccent Ouderenzorg kijkt samen met u en uw naasten naar welke hulp en ondersteuning het beste bij u past. In verschillende gemeenten bieden we uiteenlopende diensten en zorg aan huis. Denk daarbij aan wijkverpleging, hulp in de huishouding en thuisbegeleiding. Zo kunt u langer in uw huis blijven wonen.

Zorg voor ouderen thuis ontzorgt bij:

Ik kan mezelf niet wassen of aankleden

Heeft u ondersteuning nodig bij het wassen, aankleden, medicijnen innemen, wonden verzorgen of medische handelingen? Onze wijkverpleging kan u daarbij helpen. Zij hebben kennis van ziektes en ervaring met het verzorgen van wonden. Ook weten ze veel over dementie, zorg in de laatste levensfase en alles wat daarbij komt kijken. Er is altijd een wijkteam bij u in de buurt. Heeft u een chronische ziekte zoals COPD (longaandoeningen), diabetes, kanker, reuma, CVA of complexe wonden? In dat geval overlegt het team met speciaal opgeleide verpleegkundigen. U heeft een vast aanspreekpunt binnen het team. In situaties die daarom vragen bieden we ook nachtzorg. Voor verzorging of verpleging neemt u contact op met een team van ZorgAccent Wijkverpleging. Er zijn altijd teams bij u in de buurt!

 

Ik kan het huishouden (voorlopig) niet meer doen

Zoekt u een huishoudelijke hulp? Onze huishoudelijke hulpen staan voor u klaar als u uw huishoudelijke werkzaamheden niet meer geheel zelf kunt verrichten. We kijken samen wat u zelf kunt doen, wat uw mantelzorgers kunnen doen, en wat wij voor u kunnen doen. Zo kunt u zo lang mogelijk in een schoon huis blijven wonen. U maakt samen afspraken, waarbij de hulp rekening houdt met uw wensen.Dit regelt u via het WMO-loket van uw gemeente. Vraag naar huishoudhulp van ZorgAccent.

Neem contact met ons op

Contact opnemen

Wanneer zorg voor ouderen thuis?

Ik kom door beperkingen minder vaak buiten

Zou u het leuk vinden om weer eens de deur uit te gaan en andere mensen te ontmoeten? Laat uw geheugen u soms in de steek? Of zou u wat meer willen bewegen? Kom dan naar de Dagbesteding. Er is er altijd wel één bij u in de buurt. Bent u een echt buitenmens? Dan is een zorgboerderij mogelijk wat voor u! Door deel te nemen aan dagbesteding kunt u langer zelfstandig in huis blijven wonen. Ieder mens is anders, daarom kijken we samen welke activiteit het beste bij u past. Wij vinden het belangrijk dat u geniet, zich gewaardeerd voelt, sociale contacten opdoet en dat u een dagritme heeft.

zorg voor ouderen thuis


Ik heb het gevoel de regie kwijt te zijn over het (gezins)leven

Heeft u het gevoel de regie over het dagelijks leven (tijdelijk) kwijt te zijn? Zoiets kan iedereen zomaar overkomen. Thuisbegeleiding kan u rust, begrip en duidelijkheid bieden. We zorgen ervoor dat u uw eigen regie in handen neemt en houdt, en dat u uw eigen kracht vindt en gebruikt. We gaan uit van mogelijkheden en werken hierin samen met mantelzorgers, vrijwilligers en andere hulpverleners. Een thuisbegeleider werkt samen aan knelpunten, we nemen niets over, maar doen zoveel mogelijk samen.

net als thuis


Ik word binnenkort ontslagen uit het ziekenhuis

U wordt binnenkort geopereerd en verwacht dat u uzelf niet kan verzorgen bij thuiskomst. Hoe regelt u hulp? Handig om te weten: sommige ziekenhuizen hebben een zogeheten ‘transferverpleegkundige’ die u kan helpen bij het aanvragen van hulp.


Ik heb een (loop)hulpmiddel nodig

Heeft u een (loop)hulpmiddel nodig? Bent u lid van ZorgAccent Plus? Dan is het lenen van loophulpmiddelen zoals krukken, drie- en vierpoten en rollators tot maximaal 26 weken gratis.


Het lukt niet (meer) zelfstandig een gezonde maaltijd te koken of tuin te onderhouden

Heeft u moeite om zelfstandig een gezonde maaltijd te koken, uw tuin te onderhouden of de ramen te lappen? ZorgAccent PLUS biedt verschillende diensten aan huis zoals het bezorgen van maaltijden aan huis, tuinhulp, glazenwasser of kapper.

Zorgaccent Plus


Ik wil bij een noodgeval hulp willen inroepen

Wilt u de zekerheid dat u bij een noodgeval direct hulp kunt inroepen, zonder dat u hoeft te bellen? Personenalarmering maakt zorg op afroep mogelijk. U bestelt personenalarmering bij een welzijn- of ouderenorganisatie, ZorgAccent zorgt voor de opvolging


Wie betaalt wat?

De financiering voor bovenstaande diensten is erg verschillend. Zo heeft u voor de wijkverpleging een indicatie nodig. Deze kan de wijkverpleegkundige verzorgen. De kosten vallen meestal onder uw ziektekostenverzekering. Dagbesteding, thuisbegeleiding en huishoudelijke hulp gaan vaak via de WMO van uw gemeente. Voor gebruik van de diensten van ZorgAccent Plus zoals tuinhulp, glazenwasser of kapper dient u een betaald lidmaatschap aan te vragen. Het is lastig om aan te geven hoe de financiering van deze diensten precies voor uw situatie zal zijn. U kunt daarom het best contact met ons opnemen, dan bekijken we uw mogelijkheden!

contact

Ik vind het fijn om persoonlijk contact te hebben met mijn zorgmedewerker

Wilt u op een makkelijke manier contact kunnen zoeken met uw zorgmedewerker? Op geplande momenten neemt een medewerker van ZorgAccent bij u uit de wijk contact met u op voor uw zorgmoment via de iPad. Deze beeldzorg is een aanvulling op de bestaande zorg. Soms vervangt het een zorgmoment ter plekke. Het grote voordeel van beeldcontact is dat u elkaar kunt zien. Klanten met beeldzorg ervaren het beeldcontact als persoonlijk. Als we zien dat het nodig is, komt er iemand bij u langs.


Ik heb een specifieke vraag over mijn voeding

Heeft u specifieke vragen over voeding? Voeding is heel persoonlijk. Graag denken de dietisten van ZorgAccent met u mee over een passend advies. Aan de hand van uw eigen doelen en wensen geven we praktische informatie over voeding binnen uw gezondheid.
Moeite met het volgen van een dieet? Onze diëtisten weten raad! We stellen samen een dieet voor u op maat met ruime variatie zodat deze makkelijk vol te houden is. U bepaalt zelf welke begeleiding u nodig heeft.
Binnen ZorgAccent werken onze diëtisten zowel in de wijk als in de woonzorglocaties.

ZorgAccent_dietist_Carlijn-300x300


Ik ben op leeftijd en zoek fysiotherapie

Bent u op leeftijd en op zoek naar fysiotherapie? De fysiotherapeuten van ZorgAccent hebben uitgebreide kennis en ervaring in de ouderenzorg. U hoeft geen cliënt van ZorgAccent te zijn om voor behandeling in aanmerking te komen. Wij behandelen vanuit verschillende woonzorglocaties van ZorgAccent in uw buurt. Maar we ondersteunen u ook graag in huis, in uw eigen omgeving.


Ik kan me lastig verstaanbaar maken en heb moeite met slikken

Heeft u moeite met praten en/of slikken? De logopedist helpt u beter te spreken en slikken. Onze logopedisten behandelen vanuit verschillende locaties in uw buurt. Bent u niet in staat om een behandellocatie te bezoeken dan maakt de logopedist een afspraak bij u thuis. De logopedisten van ZorgAccent hebben uitgebreide ervaring en kennis in de ouderenzorg. De logopedist kan u o.a. helpen bij

 • Spraakverstaanbaarheid (dysartrie)
 • Taalstoornissen veroorzaakt door neurologische problematiek (o.a. afasie)
 • Slikproblemen (bij o.a. neurologische problematiek, oncologie)
 • Stemstoornissen (bijvoorbeeld na een beroerte, trauma of intubatie)

Ik zou graag weer betekenisvolle activiteiten willen ondernemen

Lukt het u niet meer de activiteiten te doen die voor u belangrijk zijn? De ergotherapeut biedt u praktische oplossingen voor de gevolgen van ziekte, een handicap of ouderdom. De ergotherapeut onderzoekt, behandelt en begeleidt volwassen mensen, ouderen en hun mantelzorger. Waardoor u weer betekenisvolle activiteiten kunt ondernemen in uw leef-, woon- of werkomgeving en in uw vrije tijd. Zo wordt uw kwaliteit van leven geoptimaliseerd.
De ergotherapeuten van ZorgAccent werken binnen de woonzorg van ZorgAccent. Maar ondersteunen u ook graag in uw huis, in uw eigen omgeving.


Ik ben mantelzorger en zou graag ondersteuning willen

Als mantelzorger van een naaste die nog in eigen woont, geeft u vaak ook steun. Dat vinden wij heel belangrijk, daarom besteden wij in onze zorgverlening ook aandacht aan u als mantelzorger. Daarbij bespreken wij altijd welke zorg u zelf kunt geven aan uw naaste. Hierover maken wij afspraken die wij vastleggen in het zorgdossier. Maar het is nooit de bedoeling dat u overbelast raakt. Dat houden onze wijkverpleegkundigen en medewerkers dagbesteding zorgvuldig in de gaten.

mantelzorger ondersteuning

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer