Thuisbegeleiding & Ambulante zorg

Ambulante begeleiding thuis betekent, zoals het woord al zegt, dat je begeleiding bij je hulpvraag krijgt in jouw eigen thuissituatie.

ZorgAccent_Memorylane_136

De thuisbegeleiders van ZorgAccent kunnen u helpen om de draad weer op te pakken, uw eigen kracht en die van uw netwerk te vinden en te gebruiken. Thuisbegeleiding en dagbesteding van ZorgAccent werken samen met u aan knelpunten en bouwt uit wat goed gaat. ZorgAccent kan u mogelijk helpen zodat u (en uw gezin) weer verder kunnen.

Bij ZorgAccent werken drie teams Thuisbegeleiders. In Almelo, Nijverdal en Twenterand-Tubbergen-Almelo.
Neem contact op met een team Thuisbegeleiding bij u in de buurt.

Download hier de folder Thuisbegeleiding in beeld. Of bekijk het animatiefilmpje over Thuisbegeleiding.


Ellen Brinks en Shannon Vossen vertellen over hun werk als Thuisbegeleider.

‘Achter de voordeur hoor, ruik en voel je veel beter wat er aan de hand is’.

 

Samen knelpunten aanpakken

Wat wilt u dat er in uw leven anders gaat? Met u kijken we wat u wilt bereiken. Ook spreken we af hoe u dat – met onze hulp – gaat aanpakken. Wat gaat er al goed en wat kan beter? We pakken samen met u de knelpunten aan. Dit doen we in uw eigen omgeving en op een praktische manier. Naast plannen maken gaan we vooral samen aan de slag. Wij geven tips, adviezen en – waar nodig – ook instructies. Doel blijft dat u zich – na een tijdje – weer zelf redt en dat u weer in staat bent uw eigen leven zelfstandig te leiden.

Aanpak thuisbegeleiding en ambulante zorg

De Ambulante begeleiding vindt plaats bij u thuis in onder andere Almelo en omstreken. Wij werken in Noord West Twente & Salland. Een thuisbegeleider ziet wat er daadwerkelijk aan de hand is en wat er nodig is. Dit kan een situatie zijn waarin het gaat om u alleen. Betreft het een gezinssituatie dan zijn er vaak meerdere uitdagingen die gelijktijdig spelen (zoals in zogenaamde multi-probleemgezinnen). Een thuisbegeleider van ZorgAccent is specifiek opgeleid om ondersteuning te bieden bij het aanbrengen van structuur in de huishouding en/of de administratie en financiën, opvoedingsvaardigheden te helpen vergroten, communicatievaardigheden te versterken, om te gaan met instanties, invulling te geven aan werk en vrije tijd en/of te begeleiden bij psychisch en lichamelijk functioneren.

Wat doet een thuisbegeleider van ZorgAccent?

  • zij streeft naar successen en heeft oog voor uw kwaliteiten
  • biedt praktische hulp en heeft een oplossingsgerichte manier van werken
  • werkt samen met u, maar ook met andere hulpverleners en mensen uit uw netwerk en omgeving
  • kijkt naar het geheel aan problemen en naar de samenhang met uw dagelijks leven
  • geeft inzicht in patronen binnen uw gezin en omgeving
  • helpt u te leren leven met uw beperking
  • is flexibel qua aanpak en tijden

En werkt jullie aanpak?

Dat vraag u zich waarschijnlijk af. Onze clienten delen graag hun verhalen met u. Deze verhalen vindt u in het boek Over de drempel. Het boek bestelt u via de webshop.

Hoe vraag ik thuisbegeleiding aan?

Thuisbegeleiding valt per 1 januari 2015 onder de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015). Uw gemeente is hiervoor verantwoordelijk.

Heeft u ondersteuning nodig? Dan kunt u of iemand namens u dit aanvragen via het Wmo-loket van uw gemeente. Een consulent of iemand van het sociale wijkteam gaat dan een gesprek met u aan om te kijken welke ondersteuning u kunt gebruiken. Het kan zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Wij adviseren u dit na te vragen bij uw gemeente.

    Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.





    Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

    Medewerker

    Onze cliënten
    waarderen
    ons met een 9.5

    Beoordeel ons op
    Zorgkaart Nederland

    zorgkaartnederland zorgaccent
    kaart locatie footer