Gerontopsychiatrie

zorg voor ouderen met psychiatrische problemen

Gerontopsychiatrie is voor ouderen die te maken hebben met psychiatrische problemen en door het ouder worden in toenemende mate last krijgen van lichamelijke en (psycho)sociale problemen. Voorbeelden van psychiatrische klachten zijn depressies, angst- of gedragsstoornissen. ZorgAccent biedt u passende zorg en behandeling in een  beschermende woonomgeving in De Eschhoek midden in de fraaie natuur van de Sallandse Heuvelrug.

ZorgAccent biedt zorg aan 22 ouderen met een psychiatrische zorgvraag. Wij hebben veel ervaring en kennis op het gebied van gerontopsychiatrie.

Uw zorg: zo normaal als mogelijk: zo aangepast als wenselijk

Onze visie is: ‘Zo normaal als mogelijk; zo aangepast als wenselijk’. Dat houdt in dat onze medewerkers bij de zorg aan u rekening houden met wat u wilt, kunt en nodig hebt. Alle dagelijkse activiteiten die u gewend was te doen, gaan in principe zoveel mogelijk door als u bij ons komt wonen. De woonbegeleiders stimuleren u daar graag in. Alleen waar dat nodig is, neemt de medewerker de zorg over. Onze beroepshouding bij het verlenen van zorg aan u gaat uit van gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, respect, empathie, echt zijn en betrokkenheid.

Kleinschalig wonen; net als thuis

Gezellig koffiedrinken op huiskamer gerontopsychiatrie

De woongroep waar u deel van uitmaakt is kleinschalig opgezet. U woont samen met 7 à 8 medebewoners. U heeft een eigen kamer. In de gemeenschappelijke huiskamer met eigen keuken, eet u doorgaans gezamenlijk met de andere bewoners. Ook voor een gezellig kopje koffie of thee kunt u elkaar daar ontmoeten. Daarnaast kunt u in de huiskamer TV kijken of andere activiteiten ondernemen. Dit kan individueel, in groepsverband op het terrein of elders.

En natuurlijk maken huishoudelijke werkzaamheden ook onlosmakelijk onderdeel uit van wonen bij ons. U maakt schoon, doet boodschappen, kookt, wast af en poetst schoenen: het is net zoals u thuis gewend was.

U bent uniek: wij geven u de ruimte!

Bewoner Bert speelt op het orgel

Wij beschouwen u, als bewoner, als een uniek individu met een geheel eigen identiteit en een geheel eigen beleving van gezondheid en ziekte. Wij hebben aandacht voor psychische, sociale, somatische en spirituele aspecten van het leven. Een belangrijke voorwaarde voor u, als kwetsbare gerontopsychiatrische bewoner, is dat u prettig woont en een goede kwaliteit van leven heeft, vergelijkbaar met het leven dat u in een thuissituatie had. Ons uitgangspunt is dat u zoveel mogelijk de ruimte krijgt om uw eigen regie te behouden.

Het behandelteam

Het behandelteam bestaat uit:

Waar nodig worden andere behandelaren aan het behandelteam toegevoegd.

Meer informatie over gerontopsychiatrie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de cliëntadviseur Inge Binnenmars- Bakker.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer