Specialist ouderengeneeskunde – SOG

Specialist ouderengeneeskunde voor onze cliënten

De specialist ouderengeneeskunde bij ZorgAccent, hebben een helder doel voor ogen. Zij streven steeds naar een kwalitatief zo goed en fijn mogelijk leven voor u als oudere. Uitgangspunt daarbij is dat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren en dat u, zover dit kan, zelf de regie in handen houdt. In vaktermen klinkt dit anders. Specialisten ouderengeneeskunde noemen hun uitdaging: ‘ziektegerichte en zorggerichte diagnostiek, behandeling en begeleiding van kwetsbare ouderen’.

Specialist ouderengeneeskunde voor binnen -en buitenshuis

Toch gaat het om hetzelfde. En om dit optimaal te kunnen doen, werken onze specialisten ouderengeneeskunde samen met allerlei mensen om u heen, zowel binnen- als buitenshuis bij ZorgAccent.

specialist

Gelijkwaardigheid als grondhouding

Onze specialisten ouderengeneeskunde vinden gelijkwaardigheid heel belangrijk in het contact met u als oudere patiënt, met uw naasten maar ook met medewerkers en verwijzers. Onze specialisten zijn betrouwbare partners en u mag van hen verwachten dat zij werken met aandacht, betrokkenheid en vakbekwaamheid. Bent u bij een van onze specialisten ouderengeneeskunde, stel hen dan uw vragen. Zij beantwoorden deze graag op basis van hun brede kennis en ruime ervaring binnen de complexe ouderenzorg.

Specialist ouderengeneeskunde – Zorg voor kwetsbare ouderen, waar ze ook wonen

De specialisten ouderengeneeskunde bij ZorgAccent ondersteunen de visie van de landelijke Vereniging van Specialisten ouderengeneeskunde (Verenso). Deze luidt: ‘zorg dragen voor kwetsbare ouderen ongeacht hun verblijfplaats’. Het werkveld van onze specialisten strekt zich dan ook uit tot buiten de instellingsmuren. Ze treden op als consulent voor uw huisarts en waar nodig als behandelaar van u als thuiswonende patiënt.

Kennis en ervaring

Als we ouder worden, neemt vaak het aantal chronische klachten toe. Denk aan lichamelijke aandoeningen zoals suikerziekte, hart- en vaatziekten en longziektes. Ook de kans op geheugenstoornissen neemt toe, zoals dementie en een delier. Veroudering gaat helaas ook gepaard met afname van zintuigfuncties. Vooral het zien en het horen wordt minder. Vaak krijgen we als oudere te maken met evenwicht- en mobiliteitsproblemen. Oorzaak hiervan kunnen aandoeningen zijn zoals de ziekte van Parkinson, een beroerte, gewrichtsaandoeningen en de natuurlijke afname van spiermassa. Zo zien we dat ouderen vaak meerdere medicijnen gebruiken voor verschillende chronische aandoeningen.

Ook psychische klachten spelen mogelijk een rol tijdens het ouder worden. Soms heeft dit te maken met de levensfase waarin u zich bevindt. Bijvoorbeeld omdat uw kinderen het huis uitgaan, omdat u uw partner verliest, omdat u gaat verhuizen…

In een latere fase kan verlies van autonomie en het nadenken over hoe om te gaan met chronische ziektes leiden tot psychische klachten. Ook thema`s als; wel of niet reanimeren en de wensen rond behandeling in de laatste levensfase, spelen daarbij vaak een rol.

Deskundige specialist ouderengeneeskunde op verschillende terreinen

Alle specialisten ouderengeneeskunde, zowel in het verpleeghuis als in de 1e lijn, zijn breed inzetbaar. Een aantal van hen hebben daarnaast ook een aandachtsgebied voor specifieke doelgroepen zoals revalidatie, chronische ouderenpsychiatrie en Korsakov. De expertise hiervoor hebben zij opgedaan tijdens een opleiding tot kaderarts, revalidatie en/of psychogeriatrie. Ook deden ze ruime ervaring op in de ouderenpsychiatrie. Binnenkort gaan één of twee van onze specialisten de kaderarts opleiding 1e lijn volgen samen met een huisarts uit de regio Twente.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u contact met een specialist ouderengeneeskunde? Neem dan contact op met een medewerker van het medisch secretariaat. Veel van uw vragen kunnen zij al beantwoorden. Waar nodig of wenselijk brengen zij u in contact met één van de specialisten ouderengeneeskunde.

T: (0548) 688 000
E: medischsecretariaatKRZ@zorgaccent.nl

Maak kennis met het team specialist ouderengeneeskunde.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer