Casemanager dementie

Een vertrouwd gezicht voor al uw vragen over dementie

Dementie, wat nu?

Als u de diagnose dementie heeft gekregen of wellicht nog in het diagnosetraject zit, staat uw wereld op zijn kop. Ongetwijfeld heeft u veel vragen. Kan ik thuis blijven wonen? Heb ik zorg nodig? En hoe regel ik dat? En hoewel hulp vragen voor u wellicht voelt als falen, biedt de casemanager dementie u graag een helpende hand. Zij is een hulpverlener die veel weet over dementie en hoe u hiermee om kunt gaan. Zij biedt een luisterend oor en kan vragen over de ziekte beantwoorden. Hoe eerder u ons inzet, hoe beter u al in een vroeg stadium de zaken kan regelen.

Wat doet de casemanager dementie?

Samen met u bekijkt de casemanager dementie welke zorg er nodig is; wat kunt u nog zelf doen en waar heeft u een helpende hand bij nodig? De casemanager is uw tomtom in de zorg: zij weet de weg en organiseert en coördineert de zorg. Als het thuis niet meer gaat, begeleidt zij u ook bij de verhuizing naar een Net als Thuis woonzorglocatie of een andere wenselijke woonlocatie. Dit gebeurt altijd in samenspraak met u en uw mantelzorger. Goed om te weten: de casemanager dementie is werkzaam voor ZorgAccent, maar adviseert onafhankelijk. Zij hebben korte lijnen met de huisartsenpraktijk en praktijkondersteuners, dagbestedingen en andere betrokkenen in het netwerk.https://www.zorgaccent.nl/zorg-bij-u-in-de-buurt

Specialisten en behandelaars

De casemanagers worden ondersteund door een team van specialisten en behandelaars van ZorgAccent. De artsen van ZorgAccent zijn medisch specialisten die de medische verantwoordelijkheid overnemen van uw huisarts.

Persoonlijk contact
U krijgt een eigen casemanager toegewezen: dat is wel zo persoonlijk! De casemanager komt op afgesproken tijden bij u thuis. En natuurlijk is zij ook voor vragen bereikbaar buiten deze afspraken om. U kunt rechtstreeks contact opnemen met een casemanager in uw regio. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig. Heeft u al wijkverpleging dan kunt u dit bij het wijkteam navragen en kan een medewerker van het wijkteam contact met ons opnemen. Het is altijd raadzaam om uw vermoedens met de huisarts te bespreken. De huisarts kan ook een casemanager inschakelen.

Wat zijn de kosten?
Iedereen in Nederland met alzheimer of een andere vorm van dementie, heeft recht op een casemanager dementie. De financiering loopt via de basisverzekering van uw zorgverzekering. Dit betekent dat uw naaste geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Is er al een WLZ (Wet langdurige zorg) indicatie dan wordt het casemanagement vergoed vanuit deze indicatie.

Meer informatie?
Bel naar 0900 0678 of mail naar casemanagersdementie@zorgaccent.nl
Meer informatie over dementie? Kijk dan op www.dementie.nl

Word ik dement? Wat zijn de signalen?

Vergeetachtigheid
• afspraken vergeten
• in herhaling vallen
• kwijtraken of verplaatsen van spullen
• vergissing in tijd en plaats
• mensen niet herkennen

Gedragsveranderingen
• sneller boos of geagiteerd
• achterdochtig
• slordig
• geen aandacht voor huishouding of zelfzorg
• verlies van initiatief

Problemen met dagelijks handelen
• juiste woord niet kunnen vinden
• geen beslissingen kunnen nemen
• moeilijk met geld kunnen omgaan
• problemen met aankleden, huishouden

Waar wilt u graag meer over weten?

Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

Cliënt

Onze cliënten
waarderen
ons met een 9.0

Beoordeel ons op
Zorgkaart Nederland

zorgkaartnederland zorgaccent
kaart locatie footer