Geriatrische fysiotherapie voor ouderen

Veel kennis en ervaring van fysiotherapie

Geriatrische Fysiotherapie en begeleiding voor ouderen

De fysiotherapeuten van ZorgAccent hebben uitgebreide kennis en ervaring in de ouderenzorg. U hoeft geen cliënt van ZorgAccent te zijn om voor behandeling in aanmerking te komen. Wij behandelen vanuit verschillende woonzorglocaties van ZorgAccent in uw buurt. Maar we ondersteunen u ook graag thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving.

Fysiotherapie van ZorgAccent: maximale afstemming komt uw behandeling ten goede

Wij hebben veel kennis van de ouder wordende mens: binnen ons team hebben wij twee geriatriefysiotherapeuten en een oedeemfysiotherapeut die ook is aangesloten bij het ParkinsonNet.

Bovendien profiteert u van onze jarenlange ervaring en specialistische kennis en deskundigheid op het gebied van complexe neurologische aandoeningen zoals beroertes (CVA), Ziekte van Parkinson en Multiple Sclerose. En orthopedische aandoeningen zoals botbreuken, amputaties of andere chronische aandoeningen. Verder hebben wij ervaring in het begeleiden en behandelen van mensen met Korsakov, hartfalen, COPD, astma en oedeem – in zijn algemeenheid of tijdens of na een oncologisch traject. Onze expertise ligt ook op het vlak van decubitus- (doorligplekken), valpreventie en bewegen bij mensen met dementie.

Fysiotherapie met specialistische kennis op het gebied van de ouderwordende mens

Wij zijn een team gespecialiseerde fysiotherapeuten en hebben veel kennis van houding en beweging bij de ouderwordende mens en mensen met complexe gezondheidsproblematiek. Wij onderzoeken, behandelen begeleiden en adviseren u hoe u …

 • uw spierkracht onderhoudt en verbetert
 • mobiel blijft
 • uithoudingsvermogen opbouwt
 • balans houdt
 • uw belastbaarheid in acht houdt
 • uw zelfredzaamheid en kwaliteit van leven verbetert.

Onze geriatrische fysiotherapeuten

Neem rechtstreeks contact op met één van onze fysiotherapeuten.

Hulpmiddel nodig? Vraag het uw fysiotherapeut!

De fysiotherapeuten hebben veel specialistische kennis op het gebied van hulpmiddelen. Zij adviseren u graag over bijvoorbeeld loophulpmiddelen, schoeisel, spalken en zitvoorzieningen.

Kwaliteit

Al onze fysiotherapeuten zijn opgenomen in het BIG-register (wet voor Beroepen Individuele Gezondheidszorg) en staan geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van de beroepsvereniging voor fysiotherapie. Daarnaast wordt er gewerkt volgens de meest actuele richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Verwijzing en vergoeding fysiotherapie voor ouderen

Het kan zijn dat uw medisch specialist of huisarts u doorverwijst naar de fysiotherapeut: u hoeft echter geen verwijsbrief te hebben om een afspraak te maken.
De fysiotherapeut stelt bij het eerste consult vast of de behandeling uw klachten kan verminderen of verhelpen. In de meeste gevallen sturen wij de factuur rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Raadpleeg voor vergoeding altijd uw verzekeringspolis. De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van uw verzekering (welk aanvullend pakket).

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer