Diëtisten

Voeding is persoonlijk, wij denken graag met u mee over een passend advies

Van links naar rechts: Stefanie Buikema, Sytske Hilarius, Nicole Jansen, Heske Brouwer en Mirelle Hallink.

Alle diëtisten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Dietisten.

Voeding is persoonlijk

Graag denken we met u mee over een passend advies. Uw eigen eetgewoonten zijn de basis voor onze advisering. Wij houden rekening met uw eigen doelen, wensen en praktische mogelijkheden.

Deskundig advies of begeleiding

Voor advies en begeleiding bij bijvoorbeeld diabetes, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, over- of juist ondergewicht, COPD, nierproblemen, maag- en darmaandoeningen kunt u terecht bij de diëtisten van ZorgAccent. Voor alle vragen en een deskundig advies over voeding of dieet kunt u bellen naar 0900 0678 of stuur een mailtje naar: dietisten@zorgaccent.nl

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de diëtisten? Volg ons dan op Facebook.

Diëtist in de wijk

Er is altijd wel een diëtist bij u in de buurt! Als u niet op locatie kunt komen, kan de diëtist in overleg bij u thuis komen. Ook zijn telefonische afspraken mogelijk. Naast de spreekuren op diverse locaties zijn wij ook werkzaam in de verschillende woonzorgcentra van o.a. ZorgAccent. Zo is er altijd wel een diëtist bij u in de buurt!

Spreekuur locaties:
• Almelo (noord, centrum en zuid)
Tubbergen
Geesteren
Vroomshoop
Vriezenveen
Den Ham
Westerhaar
Wierden
Nijverdal
Hellendoorn
Haarle
Holten
Rijssen (Medisch Centrum en Stadskwartier)

Ervaringen

• ‘Mijn diëtist heeft mij ontzettend gesteund. Ze gaf me hele goede voedingstips die specifiek werkten voor mijn situatie.’‘Ik kreeg goede adviezen en geen onmogelijke diëten. Het resultaat was uitstekend.’ 

• ‘Door de begripvolle en betrokken hulp van mijn diëtist heb ik nu minder darmklachten. Met voeding en een deskundig advies kan je echt zoveel bereiken!’

• Ontzettend bedankt bij het helpen en ondersteunen bij het vinden van “een nieuwe, goede en gezonde levensstijl”. Ik voel mij super!’

• Reactie van een dochter: Ik vond het erg bijzonder dat de diëtist zo met mijn vader meedacht en adviseerde!’

Diëtist woonzorg

De diëtist woonzorg is gespecialiseerd in voeding voor ouderen. Bij alle adviezen is ons uitgangspunt dat eten gezellig en lekker moet zijn. Als u moeite heeft met eten, geeft de diëtist persoonlijke voedingsadviezen. Bijvoorbeeld bij ongewenst gewichtsverlies/ gewichtstoename, COPD, wondproblemen, verminderde eetlust of diabetes. Een goede voeding kan u meehelpen om uw conditie te verbeteren, u beter te voelen en bijdragen aan een sneller herstel bij ziekte.

Even voorstellen aan onze diëtisten woonzorg Twente en Salland

Onze diëtisten woonzorg, Thea van den Berg en Mariska Schoot Uiterkamp, werken beiden in alle woonzorglocaties van ZorgAccent.

Foto boven: Thea van den Berg.
Foto midden: Mariska Schoot Uiterkamp.

Wij bieden dieetbegeleiding bij onder andere:

• Overgewicht
• Diabetes
• Verhoogd cholesterol
• Hartfalen
• Hoge bloeddruk
• Ondergewicht
• Onbedoeld gewichtsverlies
• Kanker
• Decubitus/ wondgenezing
• COPD
• Maag- en darmproblemen
* prikkelbare darm, bijvoorbeeld FODMaP dieet
* coeliakie of glutenintolerantie
* ziekte van Crohn of colitis ulcerosa
* divertikels
• Parkinson
• Eet- en/of slikproblemen
• Herstel na operatie/ziekenhuisopname
• Maagverkleining

Voor alle overige voedingsvragen kunt u ook bij ons terecht. Wij bieden begeleiding voor jong en oud en denken graag met u mee.

Klik hier voor meer informatie over de vergoeding met betrekking tot dieetadvisering,

Specialisatie coeliakie

Binnen ZorgAccent zijn Heske Brouwer en Carlijn Reith gespecialiseerd in coeliakie. Zij zijn aangesloten bij het landelijke diëtisten-netwerk NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging) en houden spreekuur in diverse plaatsen in het werkgebied van ZorgAccent.

Positieve ervaringen met de
bio-impedantiemeter.

In de praktijk blijkt dat mensen na een meting gemakkelijker te motiveren zijn om een eiwit- en zo nodig ook calorierijke voeding te gebruiken. Ook zijn mensen eerder gemotiveerd om meer te gaan bewegen. Bij een vervolgmeting bij meerdere cliënten is duidelijk een toename van de spiermassa te zien. Dit is stimulerend voor de cliënt en voor de diëtist geldt dat ze het advies nog meer kan aanscherpen.

Wie komen er in aanmerking voor een meting?
Op dit moment worden de metingen voornamelijk gedaan bij mensen met COPD. Maar ook bij ondergewicht of juist overgewicht kan de bio-impedantiemeter een waardevolle aanvulling zijn voor het meten van het effect van de dieetadviezen. Bij overgewicht bijvoorbeeld kan goed worden gezien dat het vetpercentage afneemt en hoe door meer beweging de spiermassa kan toenemen.

Contact opnemen?

Bel met 0900 0678 of mail ons via dietisten@zorgaccent.nl. Ook kunt u onderstaand contactformulier invullen.

   Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

   Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

   Medewerker

   Onze cliënten
   waarderen
   ons met een 9.4

   Beoordeel ons op
   Zorgkaart Nederland

   zorgkaartnederland zorgaccent
   kaart locatie footer