Zoeken
Lees voor

Diëtisten

Blijven genieten van eten!

de Dietisten van zorgaccent Twente

Ons team diëtisten dat spreekuur houdt in uw buurt uit Twente & Salland: van links naar rechts: Stefanie Buikema, Heske Brouwer, Sytske Hilarius, Nicole Jansen en Carlijn Reith.


Diëtisten starten vanaf 1 juni met spreekuur in coronatijd

De diëtisten van ZorgAccent starten vanaf 1 juni met spreekuren op locatie. Helaas is begeleiding niet op alle locaties al mogelijk. Telefonische begeleiding of via beeldbellen blijft tot de mogelijkheden behoren!
Informeer hierover via 0900 0678 of mail naar dietisten@zorgaccent.nl
Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Heeft u een afspraak op een locatie, houdt u zich dan aan deze voorschriften.


Voeding is persoonlijk

Heeft u specifieke vragen over voeding? Voeding is heel persoonlijk. Graag denken we met u mee over een passend advies. Aan de hand van uw eigen doelen en wensen geven we praktische informatie over voeding binnen uw gezondheid.
Moeite met het volgen van een dieet? Onze diëtisten weten raad! We stellen samen een dieet voor u op maat met ruime variatie zodat deze makkelijk vol te houden is. U bepaalt zelf welke begeleiding u nodig heeft.
Binnen ZorgAccent werken onze diëtisten zowel in de wijk als de woonzorglocaties in Twente & Salland.

Deskundig advies of begeleiding

Voor advies en begeleiding bij bijvoorbeeld diabetes, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, over- of juist ondergewicht, COPD, nierproblemen, maag- en darmaandoeningen kunt u terecht bij de diëtisten van ZorgAccent. Voor alle vragen en een deskundig advies over voeding of dieet kunt u bellen naar 0900 0678 of stuur een mailtje naar: dietisten@zorgaccent.nl

Nieuwsgierig naar de 10 meeste gestelde vragen over dieet en voeding?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de diëtisten? Volg ons dan op Facebook.

NCV_Logo_Dietistennetwerk_klein

Diëtist in de wijk

ZorgAccent_dietist_CarlijnReith

‘Carlijn heeft mij ontzettend gesteund. Ze gaf me hele goede voedingstips die specifiek werkten voor mijn situatie.’

Foto: Carlijn Reith (links op de foto)

Onze diëtisten werken ook in de wijk binnen het werkgebied van ZorgAccent (Almelo, Hellendoorn, Tubbergen, Twenterand, Rijssen-Holten).

Zo is er altijd wel een diëtist bij u in de buurt!

 

Diëtist woonzorg  

De diëtist woonzorg is gespecialiseerd in voeding voor ouderen. Bij alle adviezen is ons uitgangspunt dat eten gezellig en lekker moet zijn. Als u moeite heeft met eten, geeft de diëtist persoonlijke voedingsadviezen. Bijvoorbeeld bij ongewenst gewichtsverlies/ gewichtstoename, COPD, wondproblemen, verminderde eetlust of diabetes. Een goede voeding kan u meehelpen om uw conditie te verbeteren, u beter te voelen en bijdragen aan een sneller herstel bij ziekte.

 

Even voorstellen aan onze diëtisten woonzorg Twente en Salland

Onze diëtisten woonzorg, Thea van den Berg en Heske Brouwer, werken beiden in alle woonzorglocaties van ZorgAccent.

Foto boven: Thea van den Berg staat links op de foto.
Foto midden kolom: Heske Brouwer staat rechts op de foto.

Wij bieden dieetbegeleiding bij onder andere:

  • Diabetes mellitus/zwangerschapsdiabetes
  • Coeliakie
  • Verhoogd cholesterolgehalte
  • Overgewicht
  • Voedselovergevoeligheid/-allergie
  • Ondergewicht/ondervoeding
  • Eetproblemen
  • Hartfalen/hoge bloeddruk etc.
  • COPD (longaandoening)
  • Osteoporose (botontkalking)

Maar ook voor vragen over bijvoorbeeld vitamines en mineralen, prikkelbare darm syndroom (FODMAP), koolhydraat beperkt, slecht etende kinderen, eten tijdens de zwangerschap of vegetarische voeding kunt u bij ons terecht. Voor andere situaties denken we graag met u mee.

Coeliakie? Onze diëtist geeft advies over glutenvrij dieet

Binnen ZorgAccent is diëtist Heske Brouwer gespecialiseerd in coeliakie. Zij adviseert en helpt u graag met uw glutenvrije dieet. Heske is aangesloten bij het landelijke diëtistennetwerk NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging). Zij houdt spreekuur op diverse plaatsen in Twente en Salland.

 

Positieve ervaringen met de bio-impedantiemeter tot nu toe

In de praktijk blijkt dat mensen na een meting gemakkelijker te motiveren zijn om een eiwit- en zo nodig ook calorierijke voeding te gebruiken. Ook zijn mensen eerder gemotiveerd om meer te gaan bewegen. Bij een vervolgmeting bij meerdere cliënten is duidelijk een toename van de spiermassa te zien. Dit is stimulerend voor de cliënt en voor de diëtist geldt dat ze het advies nog meer kan aanscherpen.

Wie komen er in aanmerking voor een meting?

Op dit moment worden de metingen voornamelijk gedaan bij mensen met COPD. Maar ook bij ondergewicht of juist overgewicht kan de bio-impedantiemeter een waardevolle aanvulling zijn voor het meten van het effect van de dieetadviezen. Bij overgewicht bijvoorbeeld kan goed worden gezien dat het vetpercentage afneemt en hoe door meer beweging de spiermassa kan toenemen.

Kosten

De bio-impedantiemeting is gratis voor mensen met COPD die naar de diëtist zijn verwezen. Andere cliënten die op het spreekuur van de diëtist komen betalen € 2,50 per meting. Als mensen een meting willen zonder dat ze bij de diëtist onder begeleiding staan, kost het € 20,-.

 

Leveringsvoorwaarden

Download hier de leveringsvoorwaarden

Afspraak met ZorgAccent diëtist

Vergoeding dieetadvisering

Lees meer

Meestgestelde vragen voeding & dieet.

Lees meer

Positieve ervaringen met de bio-impedantiemeter tot nu toe

Lees meer

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer