Vergoeding dieetadvisering

Dieetadvisering voor iedereen!

Dieetadvisering is opgenomen in het basispakket. Dit betekent dat iedereen 3 uren dieetadvisering vergoed krijgt (= ongeveer 4 à 5 afspraken bij de diëtist). Zorg vergoed vanuit het basispakket telt koste van het eigen risico. Kinderen tot 18 jaar en ketenzorgpatiënten (diabetes, CVRM en COPD) betalen geen eigen risico. Vraag hiernaar bij uw huisarts.

De diëtisten werken samen met huisartsen, praktijk verpleegkundigen, fysiotherapeuten, verloskundigen en specialisten. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Aanvullend pakket

Bent u aanvullend verzekerd? Dan is het mogelijk dat in uw aanvullende pakket extra uren voor dieetadvisering zijn opgenomen. Kijk hiervoor in uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Ketenzorg

Mensen met Diabetes Mellitus (suikerziekte) of COPD (een longaandoening) of CVRM (hart- en vaatziekten) komen vaak in aanmerking voor vergoeding via ketenzorg. Hierbij is het eigen risico niet van toepassing. Vraag hiernaar bij uw huisarts of praktijkondersteuner.
Zorg die vanuit het basispakket vergoed wordt, gaat (behalve bij kinderen tot 18 jaar) wel ten koste van uw eigen risico.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer