ZorgAccent opent Het Rembrandt, een nieuwe locatie voor revalidatie en herstelzorg in Nijverdal

Een centraal gelegen gebouw, voor revalidatie- en herstelzorg met een krachtige regionale functie voor kortdurend verblijf

ZorgAccent heeft haar revalidatieafdeling verhuisd van woonzorglocatie Krönnenzommer naar hartje Nijverdal. Achter het Medisch Centrum, aan het Rembrandtplein, is een prachtig pand gerealiseerd voor geriatrische revalidatiezorg en eerstelijns verblijf. Dinsdag 26 april wordt de nieuw gebouwde locatie ‘Het Rembrandt’ officieel geopend. Op donderdag 28 april van 14.00 -16.00 uur of vrijdag 29 april van 10.30 tot 12.30 uur kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen.

Op dinsdag 26 april is het na de officiële toespraken, de beurt aan buurtbewoner dhr. Krukkert. Naast het meedenken van de naam ‘Het Rembrandt’ heeft hij ook een passend gedicht geschreven over de locatie waar vroeger een school was gevestigd. Na deze voordracht wordt, met het luiden van een ouderwetse schoolbel, het pand officieel geopend door medewerkers van het zorgteam van ZorgAccent.

Nauwe samenwerking en regionale functie
Er staat nu een centraal gelegen gebouw, voor revalidatie- en herstelzorg met een krachtige regionale functie voor kortdurend verblijf. Van hieruit wordt nauw samengewerkt met de ziekenhuizen in Almelo, Deventer, Zwolle en Hardenberg, huisartsen en overige hulpverleners.

Via loopbrug verbonden met Medisch Centrum Nijverdal
Dit mooie project is een gezamenlijk initiatief van zorgondernemer en projectontwikkelaar Erik Mijnhardt uit Nijverdal en ZorgAccent. Mijnhardt heeft het pand in eigen beheer gebouwd en blijft eigenaar van het gebouw, dat door ZorgAccent wordt gehuurd. Het nieuwe ‘revalidatiegebouw’ is met een overdekte loopbrug verbonden met het aangrenzende Medisch Centrum Nijverdal, zodat een directe verbinding ontstaat met de hier gevestigde huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers en andere medische professionals. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om als professionals in nauwe samenwerking en synergie als één team te werken.

Twee bouwlagen
Het Rembrandt bestaat uit twee lagen, waarin behalve 36 kamers voor patiënten ook meerdere behandelkamers, werkplekken voor zorgmedewerkers, een gezamenlijke huiskamer en andere faciliteiten zijn opgenomen. Het project maakt het voor ZorgAccent mogelijk revalidatie- en herstelzorg te concentreren in de gemeente Hellendoorn.

Het Rembrandt-Revalidatie-Nijverdal

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer