Maatschappelijk werker

Maatschappelijk werk voor begeleiding

Leren omgaan met gevolgen ziekte en verlies

De maatschappelijk werkende begeleidt u (en uw partner, naaste) om zo goed mogelijk om te gaan met de gevolgen van een beroerte/ ziekte . Zij heeft aandacht voor de verwerking van de verlieservaring. Samen met u kijkt ze waar u uw eigen kracht en kwaliteiten in kunt zetten of uit kunt bouwen om zo volwaardig mogelijk te functioneren in uw eigen omgeving. Daarbij is van groot belang dat u de regie over uw bestaan in eigen hand (her)neemt. Zij brengt samen met u in kaart wat uw draagkracht en dat van uw naasten is en zoekt daarbij naar mogelijkheden en oplossingen.

 

Informatiebijeenkomsten: ervaringen delen met lotgenoten

De maatschappelijk werkende van ZorgAccent verzorgt bijeenkomsten waarin u met uw lotgenoten kunt praten over de psychische impact van uw ziekte of aandoening. Dit gebeurt in groepsverband. Daarnaast informeert zij u tijdens de bijeenkomsten over alles wat met uw revalidatie te maken heeft.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer