Maatschappelijk werker

Maatschappelijk werk voor begeleiding

Leren omgaan met gevolgen ziekte en verlies

De maatschappelijk werkende begeleidt u (en uw partner, naaste) om zo goed mogelijk om te gaan met de gevolgen van een beroerte/ ziekte . Zij heeft aandacht voor de verwerking van de verlieservaring. Samen met u kijkt ze waar u uw eigen kracht en kwaliteiten in kunt zetten of uit kunt bouwen om zo volwaardig mogelijk te functioneren in uw eigen omgeving. Daarbij is van groot belang dat u de regie over uw bestaan in eigen hand (her)neemt. Zij brengt samen met u in kaart wat uw draagkracht en dat van uw naasten is en zoekt daarbij naar mogelijkheden en oplossingen.

 

Informatiebijeenkomsten: ervaringen delen met lotgenoten

De maatschappelijk werkende van ZorgAccent verzorgt bijeenkomsten waarin u met uw lotgenoten kunt praten over de psychische impact van uw ziekte of aandoening. Dit gebeurt in groepsverband. Daarnaast informeert zij u tijdens de bijeenkomsten over alles wat met uw revalidatie te maken heeft.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer