Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie bij ZorgAccent

Oncologische revalidatie, ofwel; het herstel na ziekenhuisverblijf dat te maken had met behandeling van een vorm van kanker. Deze vorm van revalidatie is in sommige situaties mogelijk bij ZorgAccent. Bijvoorbeeld omdat thuis onvoldoende de verzorging geboden kan worden die u nodig heeft in deze fase van herstel. Deze tijdelijke vorm van opname bij ZorgAccent gaat altijd in overleg met u en uw mantelzorgers, uw huisarts en contactpersonen bij het ziekenhuis en ZorgAccent.

Revalidatie na oncologische behandeling

Ook in geval van oncologische revalidatie staan er bij ZorgAccent deskundige zorgmedewerkers voor u klaar. Bij opname krijgt u een zorgmedewerker aangewezen als aanspreekpunt voor u en uw mantelzorger. De medewerkers ondersteunen u bij het opnieuw aanleren van uw persoonlijke verzorging en dagelijkse activiteiten. In de loop van de revalidatieperiode verschuift het accent van zorgen naar begeleiden. Alles wat u doet gedurende de dag staat in het teken van revalideren. Om de revalidatie goed te laten verlopen, is het dan ook belangrijk dat u zich actief opstelt.

 

Revalidatie na behandeling kanker

Als de revalidatieafdeling van ZorgAccent u opneemt voor revalidatie na behandeling van kanker (oncologische zorg), dan doen we dit in goed overleg. U gaat intensief samenwerken met een team van behandelaars en verzorgers aan uw zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Dit is gericht op terugkeer naar uw eigen woonomgeving. Soms zijn er blijvende gevolgen na oncologische behandeling. In dat geval leert u om zo goed mogelijk met deze beperking(en) om te gaan. Lukt het niet meer om naar uw huidige woning terug te keren, dan zoeken wij samen met u een andere geschikte woonvorm.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer