Wijkverpleegkundige

Onze wijkverpleegkundigen en verzorgenden bieden thuiszorg op maat. Ze Komen bij u aan huis met hun kennis van ziektes en ervaring met het verzorgen van wonden.

Ook weten ze veel over dementie, zorg in de laatste levensfase en alles wat daarbij komt kijken. Er is altijd wel een wijkteam bij u in de buurt. Onze teams zijn zelfsturend en werken kleinschalig; dit betekent dat u zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet en een vast aanspreekpunt heeft binnen het team.

De wijkverpleegkundige komt bij u aan huis voor:

 • verpleegkundige handelingen zoals wondverzorging
 • het klaarzetten van medicijnen en deze toedienen
 • stomazorg
 • katheteriseren
 • verzorging ofwel Assistentie bij de Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL)’ zoals:
  • aankleden en uitkleden
  • wassen en douchen
  • verzorging van de huid

 

Wijkverpleging van ZorgAccent

De wijkverpleegkundige of verzorgende denkt met u mee, adviseert en zoekt waar nodig samen met u en uw mantelzorgers naar oplossingen. De wijkverpleegkundige coördineert uw zorg en houdt contact met uw huisarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners bij u in de buurt. Als u wenst adviseert de verpleegkundige u bij het leren omgaan met een beperking. Ook helpt de wijkverpleegkundige u bij de consequenties die ouderdom, ziekte en handicap met zich meebrengen. Wilt u advies over medicijngebruik, hulpmiddelen of woningaanpassingen? Leg het eens voor aan uw wijkverpleegkundige.

 

Aanvragen wijkverpleging

Voor verpleging en thuiszorg is geen verwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist. Neem als verzekerde rechtstreeks contact op met een team wijkverpleging in uw wijk of door te bellen met T. 0900 0678 (Ze zijn 24/7 bereikbaar).

Als u na uw ontslag uit het ziekenhuis, verzorging of verpleging thuis nodig heeft, regelt u dat via het transferbureau. Hier geeft u aan dat uw voorkeur uitgaat naar verpleegkundige thuiszorg van ZorgAccent.

Waar wilt u graag meer over weten?

Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

Cliënt

Onze cliënten
waarderen
ons met een 9.1

Beoordeel ons op
Zorgkaart Nederland

zorgkaartnederland zorgaccent
kaart locatie footer